İZİNSİZ BORÇLANMA İDDİASI ÖNERGEYLE SORULACAK

GÜNDEM 11.11.2018 - 17:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1805+ kez okundu.
 

İZİNSİZ BORÇLANMA İDDİASI ÖNERGEYLE SORULACAK

Seyhan Belediyesi’ndeki yasadışı borçlanma iddiası karşısında suskunluğunu koruyan yetkililer, AK Partili Meclis üyesi Yalçın Limoncu’nun konuyu meclis gündemine taşıması karşısında, “Borçlanma yapmadık, kredi aldık” yanıtını verdi. Limoncu, açıklamayı tatmin edici bulmadı, soru önergesi verecek.  BORÇLANMA GERÇEKTEN YOK MU? Limoncu’nun borçlanmanın yasal mı, yasadışı mı olduğunu sorması üzerine oturumu yöneten Yusuf Akıncı, Başkan yardımcısı Türkan Eşli’den meclisi bilgilendirmesini istedi. Eşli, “EnerjiSa’ya vergi borcumuz vardı. Temlik sözleşmesi ile parayı peşin aldık, temlik sözleşmesi yaptık. Borçlanma yok, temlik sözleşmesi var” dedi.  ARAŞTIRILMASI İSTENİYOR İddialara göre, Seyhan Belediyesi, Türkiye Ekonomi Bankası Adana Şubesi’ne belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Kredi kullanım tarihi ise 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60. Aslında borçlanılan rakam çok büyük bir tutar olmasa da konunun yasa dışı olup olmadığının araştırılması isteniyor.  ESNAFA 60 MİLYON BORÇ VAR  Yalçın Limoncu, borçlanmayla ilgili sorularına tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirterek, “Konuyla ilgili yazılı önerge vereceğiz” diye konuştu. Belgelere göre, kredi hesap no: 62751916. İlk taksit ödeme emri ise 17.09.2018. İlk taksit ödemesindeki rakam 705 bin 875 lira Tüm bunların yanı sıra; Başkan Zeydan Karalar’ın borçsuz olduğunu iddia ettiği belediyenin sadece esnafa borcu 60 milyon lirayı buluyor.  MÜFETTİŞ İNCELEMESİ İSTEYECEKLER Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda, ‘görevi kötüye kullanma’ suçu işlenmiş oluyor.  AK Partili meclis üyeleri bu konunun araştırılması için yazılı soru önergelerine tatmin edici yanıt alamadıkları takdirde, komisyon kurulması ya da müfettiş incelemesi isteyeceklerini belirtti.

Seyhan Belediyesi’ndeki yasadışı borçlanma iddiası karşısında suskunluğunu koruyan yetkililer, AK Partili Meclis üyesi Yalçın Limoncu’nun konuyu meclis gündemine taşıması karşısında, “Borçlanma yapmadık, kredi aldık” yanıtını verdi. Limoncu, açıklamayı tatmin edici bulmadı, soru önergesi verecek. 

BORÇLANMA GERÇEKTEN YOK MU?
Limoncu’nun borçlanmanın yasal mı, yasadışı mı olduğunu sorması üzerine oturumu yöneten Yusuf Akıncı, Başkan yardımcısı Türkan Eşli’den meclisi bilgilendirmesini istedi. Eşli, “EnerjiSa’ya vergi borcumuz vardı. Temlik sözleşmesi ile parayı peşin aldık, temlik sözleşmesi yaptık. Borçlanma yok, temlik sözleşmesi var” dedi. 
ARAŞTIRILMASI İSTENİYOR
İddialara göre, Seyhan Belediyesi, Türkiye Ekonomi Bankası Adana Şubesi’ne belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Kredi kullanım tarihi ise 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60. Aslında borçlanılan rakam çok büyük bir tutar olmasa da konunun yasa dışı olup olmadığının araştırılması isteniyor. 
ESNAFA 60 MİLYON BORÇ VAR 
Yalçın Limoncu, borçlanmayla ilgili sorularına tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirterek, “Konuyla ilgili yazılı önerge vereceğiz” diye konuştu. Belgelere göre, kredi hesap no: 62751916. İlk taksit ödeme emri ise 17.09.2018. İlk taksit ödemesindeki rakam 705 bin 875 lira Tüm bunların yanı sıra; Başkan Zeydan Karalar’ın borçsuz olduğunu iddia ettiği belediyenin sadece esnafa borcu 60 milyon lirayı buluyor. 
MÜFETTİŞ İNCELEMESİ İSTEYECEKLER
Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda, ‘görevi kötüye kullanma’ suçu işlenmiş oluyor.  AK Partili meclis üyeleri bu konunun araştırılması için yazılı soru önergelerine tatmin edici yanıt alamadıkları takdirde, komisyon kurulması ya da müfettiş incelemesi isteyeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.