KIDEM FONU IMF PROGRAMI GİBİ!

EKONOMİ 21.04.2019 - 17:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1936+ kez okundu.
 

KIDEM FONU IMF PROGRAMI GİBİ!

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, hükümetin reform paketi kapsamında açıkladığı “Kıdem Tazminat Fonu” uygulamasına tepkiler sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Her ne kadar programın içeriği tam açıklanmasa da geçmiş yıllardan ve 2017’de yapılan tasarılardan da biliyoruz ki; işçilerin kıdem tazminatına göz dikiliyor. Birikimler bir fonda toplanıp sermayeye ucuz kredi sağlanacak” dedi. 1980 DARBESİNDEN SONRA GASP BAŞLADI Yüksel, ülkemizde kıdem tazminatı uygulamasının 1936’da başladığını hatırlatarak, o yıllarda 5 yıl çalışana her yıl için 15 gün, 1950’lerde her 3 yıl çalışana her yıl için 15 gün ücret karşılığı kıdem ödendiğini bildirdi. 1963 ile 1975 yılları arasının da işçi lehine iyi değerlendirildiğini anlatan Yüksel, 1980’den sonra kıdem tazminatını gasp çalışmalarının başladığını dile getirdi. REFORM PAKETİ, IMF PROGRAMI'NA BENZİYOR Paketin, Nisan 2018’de yayınlanan IMF Türkiye programına benzediğini hatırlatan Yüksel, “O programda, emeklilik sistemi reforme edilmeli, özel emeklilik geliştirilmeli, kıdem tazminatı esnek hale getirilmeli denmekteydi. Yani paket IMF’siz IMF programı. Kıdem bir fona devir edilecek. BES’le entegre edilecek, patronlara, reel sektöre işsizlik fonunda olduğu gibi ucuz kredi olarak kanalize edilecek” diye konuştu.   

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, hükümetin reform paketi kapsamında açıkladığı “Kıdem Tazminat Fonu” uygulamasına tepkiler sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Her ne kadar programın içeriği tam açıklanmasa da geçmiş yıllardan ve 2017’de yapılan tasarılardan da biliyoruz ki; işçilerin kıdem tazminatına göz dikiliyor. Birikimler bir fonda toplanıp sermayeye ucuz kredi sağlanacak” dedi.

1980 DARBESİNDEN SONRA GASP BAŞLADI

Yüksel, ülkemizde kıdem tazminatı uygulamasının 1936’da başladığını hatırlatarak, o yıllarda 5 yıl çalışana her yıl için 15 gün, 1950’lerde her 3 yıl çalışana her yıl için 15 gün ücret karşılığı kıdem ödendiğini bildirdi. 1963 ile 1975 yılları arasının da işçi lehine iyi değerlendirildiğini anlatan Yüksel, 1980’den sonra kıdem tazminatını gasp çalışmalarının başladığını dile getirdi.

REFORM PAKETİ, IMF PROGRAMI'NA BENZİYOR

Paketin, Nisan 2018’de yayınlanan IMF Türkiye programına benzediğini hatırlatan Yüksel, “O programda, emeklilik sistemi reforme edilmeli, özel emeklilik geliştirilmeli, kıdem tazminatı esnek hale getirilmeli denmekteydi. Yani paket IMF’siz IMF programı. Kıdem bir fona devir edilecek. BES’le entegre edilecek, patronlara, reel sektöre işsizlik fonunda olduğu gibi ucuz kredi olarak kanalize edilecek” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.