KINALI ELLER ÜRETİYOR

12.02.2020 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2375+ kez okundu.
 

KINALI ELLER ÜRETİYOR

  ADANA-Kınalı Eller Kadın Hareketi Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi Kurucusu Hüsniye Gül, yöresel ürün ve tatların sürdürülebilirliği, kuşaktan kuşağa aktarımının ancak kadın kooperatifleri ile mümkün olacağını söyledi. Kadın kooperatiflerinin sağladığı imkanların yanında, yerel kalkınmada da önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Gül, yerel kadın gruplarının kendi ihtiyaç ve önceliklerine uygun olarak kooperatif çatısı altında binlerce kadının hem kendileri hem de çevreleri için yaşamı yeniden üretiğini, toplum yararına çalışmalar yürüttüğünü belirtti. KINALI ELLER, KADINLARA ROL MODEL OLMUŞTUR Kooperatiflerin ortaklarının ekonomik menfaatlerini, meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan bir işletme modeli olduğunu kaydeden Gül, paylaşmanın, dayanışmanın yardımlaşmanın, güçlü sermaye karşısında rekabet edebilmenin önemli bir yolu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Kınalı Eller bölgemizde kadın hareketini başlatarak kendileri ile aynı süreci paylaşan kadınlara kooperatif kurmaları için rol model olmuştur. Üstlendiği bu önemli misyon ile Kınalı Eller bir anlayışı bir bakış açısını temsil ederek bölgemizdeki kadınlarımıza ışık ve umut olmuştur. Kırsalda ki kadınlarımız tarım sektörünün her alanında olmalarına rağmen hak ettikleri emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Kınalı Eller Kadın Hareketi ile birlik olmanın, güç birliğinde bulunmanın önemini kavradılar. Proje çalışmaları sonucunda kadınlar ortak bir ruh oluşturdu, beraber hareket etmeyi, sorunları beraberce çözmeyi öğrendi. Kadınlar burada ticareti öğrenmeye başladılar. Aldıkları eğitimlerden sonra toplumsal olaylara bakış açıları değişti. Artık birbirlerine olan davranışları, eşleri, aileleri ile olan ilişkileri daha güçlü, daha bilinçli.” BU DAYANIŞMAYA DESTEK OLUN Kooperatifleri, diğer işletme türlerinden ayıran gönüllü, demokratik kontrol, ortakların ekonomik katılımı, özerklik ve bağımsızlık, eğitim, öğretim, bilgilendirme, kooperatifler arası işbirliği ve topluma karşı sorumlu olma gibi özelliklerine de vurgu yapan Gül, tüm Adanalı hemşerilerini bu dayanışmaya destek vermeye davet etti.

 

ADANA-Kınalı Eller Kadın Hareketi Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi Kurucusu Hüsniye Gül, yöresel ürün ve tatların sürdürülebilirliği, kuşaktan kuşağa aktarımının ancak kadın kooperatifleri ile mümkün olacağını söyledi.

Kadın kooperatiflerinin sağladığı imkanların yanında, yerel kalkınmada da önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Gül, yerel kadın gruplarının kendi ihtiyaç ve önceliklerine uygun olarak kooperatif çatısı altında binlerce kadının hem kendileri hem de çevreleri için yaşamı yeniden üretiğini, toplum yararına çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

KINALI ELLER, KADINLARA ROL MODEL OLMUŞTUR

Kooperatiflerin ortaklarının ekonomik menfaatlerini, meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan bir işletme modeli olduğunu kaydeden Gül, paylaşmanın, dayanışmanın yardımlaşmanın, güçlü sermaye karşısında rekabet edebilmenin önemli bir yolu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Kınalı Eller bölgemizde kadın hareketini başlatarak kendileri ile aynı süreci paylaşan kadınlara kooperatif kurmaları için rol model olmuştur. Üstlendiği bu önemli misyon ile Kınalı Eller bir anlayışı bir bakış açısını temsil ederek bölgemizdeki kadınlarımıza ışık ve umut olmuştur.

Kırsalda ki kadınlarımız tarım sektörünün her alanında olmalarına rağmen hak ettikleri emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Kınalı Eller Kadın Hareketi ile birlik olmanın, güç birliğinde bulunmanın önemini kavradılar.

Proje çalışmaları sonucunda kadınlar ortak bir ruh oluşturdu, beraber hareket etmeyi, sorunları beraberce çözmeyi öğrendi. Kadınlar burada ticareti öğrenmeye başladılar. Aldıkları eğitimlerden sonra toplumsal olaylara bakış açıları değişti. Artık birbirlerine olan davranışları, eşleri, aileleri ile olan ilişkileri daha güçlü, daha bilinçli.”

BU DAYANIŞMAYA DESTEK OLUN

Kooperatifleri, diğer işletme türlerinden ayıran gönüllü, demokratik kontrol, ortakların ekonomik katılımı, özerklik ve bağımsızlık, eğitim, öğretim, bilgilendirme, kooperatifler arası işbirliği ve topluma karşı sorumlu olma gibi özelliklerine de vurgu yapan Gül, tüm Adanalı hemşerilerini bu dayanışmaya destek vermeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.