KAÇ ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR?

GÜNDEM 08.10.2017 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2248+ kez okundu.
 

KAÇ ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Tümer, son 15 yıldaki öğretmen atamalarını, branşları, atanamadığı için intihar eden öğretmen olup olmadığını sorguladı. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, şu sorulara yanıt arıyor: 1-Son 15 yılda atanan öğretmen sayısının yıllara ve branşlara göre dağılımı nedir? 2-Devlet okullarında görev yapan öğretmen sayısı ve okul türlerine göre dağılımı nedir? 3-Devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin kadro türüne göre dağılımı nedir? 4-Devlet okullarında ne kadar öğretmen açığı bulunmaktadır? İllere göre dağılımı nedir? 5-Son 15 yılda eğitim fakültelerinden öğretmen adayı olarak mezun olanların, branşlarına ve yıllara göre dağılımı nedir? 6-Devlet okullarına atama bekleyen kaç öğretmen adayı bulunmaktadır? Atanamadığı için intihar eden öğretmen adayı var mıdır? Varsa sayısı nedir?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Tümer, son 15 yıldaki öğretmen atamalarını, branşları, atanamadığı için intihar eden öğretmen olup olmadığını sorguladı.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, şu sorulara yanıt arıyor:

1-Son 15 yılda atanan öğretmen sayısının yıllara ve branşlara göre dağılımı nedir?

2-Devlet okullarında görev yapan öğretmen sayısı ve okul türlerine göre dağılımı nedir?

3-Devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin kadro türüne göre dağılımı nedir?

4-Devlet okullarında ne kadar öğretmen açığı bulunmaktadır? İllere göre dağılımı nedir?

5-Son 15 yılda eğitim fakültelerinden öğretmen adayı olarak mezun olanların, branşlarına ve yıllara göre dağılımı nedir?

6-Devlet okullarına atama bekleyen kaç öğretmen adayı bulunmaktadır?

Atanamadığı için intihar eden öğretmen adayı var mıdır? Varsa sayısı nedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.