Kaçak sigara da zamlandı!

GÜNDEM 04.08.2019 - 17:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2362+ kez okundu.
 

Kaçak sigara da zamlandı!

  Sigaraya 3 lirayı bulan zam yapılmasının ardından “kaçak sigara” fiyatlarına da 1 lira zam geldi. Poşetlenmiş ve içinde 20 tane bulunan “dolma tütün” olarak tabir edilen sigara zamdan önce 4 liradan satılıyordu. Zamla birlikte tütün satıcıları da dolma tütüne 1 liralık zam yapıp 5 liraya çıkardı. Kaçak sigara satıcıları ‘yeni zammı’ bahane ederek tüm sigaraları pahalandırdı. Prestij, JJ ile Zümerret başta olmak üzere tüm kaçak sigaralara 50 kuruş ile 1 lira arasında zam yapıldı.  Yeni zamma sosyal medya üzerinden de ağır eleştiriler geldi. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları, “Sigaraya 3 lira zam yapılmış. Yaz kızım, hükümet kansere karşı savaş açtı” şeklinde esprili paylaşımlarda bulundu. Sigaraya en son Temmuz ayında Özel Tüketim Vergisi zammı gelmişti. Ülkemizde en pahalı sigara zamlı fiyatıyla 18 liradan satılıyor.

 

Sigaraya 3 lirayı bulan zam yapılmasının ardından “kaçak sigara” fiyatlarına da 1 lira zam geldi.

Poşetlenmiş ve içinde 20 tane bulunan “dolma tütün” olarak tabir edilen sigara zamdan önce 4 liradan satılıyordu. Zamla birlikte tütün satıcıları da dolma tütüne 1 liralık zam yapıp 5 liraya çıkardı.

Kaçak sigara satıcıları ‘yeni zammı’ bahane ederek tüm sigaraları pahalandırdı. Prestij, JJ ile Zümerret başta olmak üzere tüm kaçak sigaralara 50 kuruş ile 1 lira arasında zam yapıldı. 

Yeni zamma sosyal medya üzerinden de ağır eleştiriler geldi. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları, “Sigaraya 3 lira zam yapılmış. Yaz kızım, hükümet kansere karşı savaş açtı” şeklinde esprili paylaşımlarda bulundu.

Sigaraya en son Temmuz ayında Özel Tüketim Vergisi zammı gelmişti.

Ülkemizde en pahalı sigara zamlı fiyatıyla 18 liradan satılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.