“Kadınlara çizilen rol, yaralayıcı bir hal alıyor”

GÜNDEM 12.05.2019 - 20:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2683+ kez okundu.
 

“Kadınlara çizilen rol, yaralayıcı bir hal alıyor”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anneler Günü’nde kadınların mücadelesine ortak olma çağrısı yaptı
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, annelerin bir gün değil her gün hatırlanması ümidiyle tüm annelerin özel gününü kutladı. Dr. Şevkin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, hayatını kaybetmiş tüm annelere de Allah’tan rahmet diledi.     Türkiye’nin ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda zor bir süreçten geçtiğini, bu zorlu  sürecin daha çok sevgi ve barış ortamıyla bertaraf edilebileceğini kaydeden Dr. Şevkin, olaylara anne sıcaklığı ve şefkatiyle bakış açısının toplumun değer yargılarının da ön planda tutularak huzurlu bir ortama kavuşulabileceğini dile getirdi. Çocuklarının işsizliğiyle kaygılanan, eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle çocukları adına en çok etkilenen, çocuklarını vatan uğruna şehit veren, ev işleri nedeniyle sosyal ve ekonomik hayata dahil olamayan tüm annelerin sorunlarının çözümü için topyekün bir mücadelenin önemine işaret eden Dr. Şevkin,  “Ekonomik ve sosyal politikalarda ve kadına şiddete karşı yeni adımlar atılması şarttır” dedi. YASAL DÜZENLEME ÖNERİSİ Yasal düzenlemelerin yanı sıra sosyal hayattan uzak kalan bütün kadınların öncelikle ekonomiye katılımının Türkiye’yi daha yaşanabilir bir kimliğe büründüreceğini ifade eden Dr. Şevkin, söylem ve eylemleriyle kadını-anneyi ötekileştiren bakış açısı taşıyan bazı zihniyetlerin Türkiye’yi erkek egemen toplum anlayışına sürüklediğini ve bu durumun kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Kadına ve annelere bakış açısının zihniyet değişimiyle mümkün olacağını kaydeden Dr. Şevkin, son yıllarda kadına çizilen toplumsal rolün yaralayıcı bir hal aldığına dikkat çekti. Doğuran, büyüten, üreten cefakar kadınların tüm ötelenmişlik, eziyet, taciz, cinayet ve tecavüzlere karşı dimdik ayakta durma çabasına tüm kesimlerin hiçbir bahaneye meydan vermeden destek olması çağrısında bulunan Dr. Şevkin, “Kimi zaman oğluna, kızına kimi zaman devletine, milletine karşı çirkin emeller besleyenlerin önünde set kuran, canını dişine takan kutsal annelerimize saygı ve sevgilerimi sunar, hayatını kaybetmiş tüm annelerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi. CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadınları baş tacı eden toplumların çağdaş dünyadaki yerini daha hızlı bir şekilde alabileceğini sözlerine ekledi.    
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anneler Günü’nde kadınların mücadelesine ortak olma çağrısı yaptı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, annelerin bir gün değil her gün hatırlanması ümidiyle tüm annelerin özel gününü kutladı. Dr. Şevkin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, hayatını kaybetmiş tüm annelere de Allah’tan rahmet diledi.

 

 

Türkiye’nin ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda zor bir süreçten geçtiğini, bu zorlu  sürecin daha çok sevgi ve barış ortamıyla bertaraf edilebileceğini kaydeden Dr. Şevkin, olaylara anne sıcaklığı ve şefkatiyle bakış açısının toplumun değer yargılarının da ön planda tutularak huzurlu bir ortama kavuşulabileceğini dile getirdi.

Çocuklarının işsizliğiyle kaygılanan, eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle çocukları adına en çok etkilenen, çocuklarını vatan uğruna şehit veren, ev işleri nedeniyle sosyal ve ekonomik hayata dahil olamayan tüm annelerin sorunlarının çözümü için topyekün bir mücadelenin önemine işaret eden Dr. Şevkin,  “Ekonomik ve sosyal politikalarda ve kadına şiddete karşı yeni adımlar atılması şarttır” dedi.

YASAL DÜZENLEME ÖNERİSİ

Yasal düzenlemelerin yanı sıra sosyal hayattan uzak kalan bütün kadınların öncelikle ekonomiye katılımının Türkiye’yi daha yaşanabilir bir kimliğe büründüreceğini ifade eden Dr. Şevkin, söylem ve eylemleriyle kadını-anneyi ötekileştiren bakış açısı taşıyan bazı zihniyetlerin Türkiye’yi erkek egemen toplum anlayışına sürüklediğini ve bu durumun kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Kadına ve annelere bakış açısının zihniyet değişimiyle mümkün olacağını kaydeden Dr. Şevkin, son yıllarda kadına çizilen toplumsal rolün yaralayıcı bir hal aldığına dikkat çekti.

Doğuran, büyüten, üreten cefakar kadınların tüm ötelenmişlik, eziyet, taciz, cinayet ve tecavüzlere karşı dimdik ayakta durma çabasına tüm kesimlerin hiçbir bahaneye meydan vermeden destek olması çağrısında bulunan Dr. Şevkin, “Kimi zaman oğluna, kızına kimi zaman devletine, milletine karşı çirkin emeller besleyenlerin önünde set kuran, canını dişine takan kutsal annelerimize saygı ve sevgilerimi sunar, hayatını kaybetmiş tüm annelerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadınları baş tacı eden toplumların çağdaş dünyadaki yerini daha hızlı bir şekilde alabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.