Kaldırım siyaseti bitti!

GÜNDEM 08.05.2019 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2406+ kez okundu.
 

Kaldırım siyaseti bitti!

  ANALİZ ZİYA İPEK / EGEMEN / Seyhan’ın yeni seçilen belediye başkanı CHP’li Akif Kemal Akay’ın neler yaptığını izliyor musunuz? Belediyenin iç çekişmelerini bilmem ancak başkanın kendi yaptıklarını biraz izlemenizi öneririm. Bir iş adamı olması mıdır bilinmez ancak yeni başkanın kaldırım siyasetiyle işi yok! Örneğin eski başkanlar gibi işe kaldırım ve asfalt yaptırarak başlamadı. Köyleri ziyaret ediyor, halkın elini sıkıyor, teşekkür ediyor. Üretimden, üretmekten, çiftçiye destekten bahsediyor. Kırsaldan kalkınma modeli ile Seyhan’ın gelişebileceğini ifade ediyor.  Merkeze uzak mahallelerde Gökçeler (Gerdan), Gölbaşı, Küçük Çıldırım, Köylüoğlu ve Çaputçu’da vatandaşlarla bir araya geliyor. Akay’ın ilginç bir de projesi var: Mahalle Meclisi. Halkın sorunlarını anlatmak için belediyeye gelmesi gerekmediğini anlatıyor ısrarla. Yerinde tespit edilen sorunları birlikte çözmenin mutluluğunu yaşatmak istiyor. Daha önce Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yaptığı gibi kırsalda bir hamle başlatma peşinde. Tarım ve hayvancılığı Kırsal Kalkınma Projeleri ile destekleyeceklerini dile getirerek şunları söylüyor: “Çiftçilerimiz ve köylülerimiz yaşadıkları yerlerde tarım yapıyorlarsa fideden zirai ilaçlara kadar neye ihtiyaçları varsa yanlarında olacak ve her türlü desteği sağlayacağız. Ayrıca hayvancılık alanında kooperatiflerle üretilen ürünleri Seyhan Belediyesi olarak alma garantisi veriyoruz.” Sizi bilmem ancak ben Sayın Akay’ı bir süre daha izlemeyi sürdüreceğim…

 

ANALİZ

ZİYA İPEK / EGEMEN / Seyhan’ın yeni seçilen belediye başkanı CHP’li Akif Kemal Akay’ın neler yaptığını izliyor musunuz? Belediyenin iç çekişmelerini bilmem ancak başkanın kendi yaptıklarını biraz izlemenizi öneririm. Bir iş adamı olması mıdır bilinmez ancak yeni başkanın kaldırım siyasetiyle işi yok! Örneğin eski başkanlar gibi işe kaldırım ve asfalt yaptırarak başlamadı. Köyleri ziyaret ediyor, halkın elini sıkıyor, teşekkür ediyor. Üretimden, üretmekten, çiftçiye destekten bahsediyor. Kırsaldan kalkınma modeli ile Seyhan’ın gelişebileceğini ifade ediyor.  Merkeze uzak mahallelerde Gökçeler (Gerdan), Gölbaşı, Küçük Çıldırım, Köylüoğlu ve Çaputçu’da vatandaşlarla bir araya geliyor. Akay’ın ilginç bir de projesi var: Mahalle Meclisi. Halkın sorunlarını anlatmak için belediyeye gelmesi gerekmediğini anlatıyor ısrarla. Yerinde tespit edilen sorunları birlikte çözmenin mutluluğunu yaşatmak istiyor.

Daha önce Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yaptığı gibi kırsalda bir hamle başlatma peşinde. Tarım ve hayvancılığı Kırsal Kalkınma Projeleri ile destekleyeceklerini dile getirerek şunları söylüyor: “Çiftçilerimiz ve köylülerimiz yaşadıkları yerlerde tarım yapıyorlarsa fideden zirai ilaçlara kadar neye ihtiyaçları varsa yanlarında olacak ve her türlü desteği sağlayacağız. Ayrıca hayvancılık alanında kooperatiflerle üretilen ürünleri Seyhan Belediyesi olarak alma garantisi veriyoruz.”

Sizi bilmem ancak ben Sayın Akay’ı bir süre daha izlemeyi sürdüreceğim…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.