“Kalitesiz kömür yerine doğalgaz desteği verin”

GÜNDEM 14.12.2017 - 11:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1884+ kez okundu.
 

“Kalitesiz kömür yerine doğalgaz desteği verin”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için hükümetin artık adım atması gerektiğini vurguladı
  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hükümetin kalitesiz, ucuz kömür yerine vatandaşa doğalgaz desteği sunması gerektiğini vurguladı. Başta Adana olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde yaşanan hava kirliliğinin doğalgaz kullanımıyla önlenebileceğine dikkat çeken Tümer, tarım ve sanayi şehri olan Adana’da gün geçtikçe artan nüfus, sanayi tesislerinin sayısı, trafik yoğunluğu, konut sayısı, şehirn topografik yapısı ile birlikte iklim ve meteorolojik özellikler dikkate alındığında hava kirliliğinde büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti. AKSAGAZ’LA GÖRÜŞTÜ Bu nedenlerle vatandaşın doğalgaz kullanımını sağlamak için geç kalınmasına rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını vurgulayan Tümer, “Yoksul vatandaşlarımıza kalitesiz kömür dağıtılacağına doğalgaz kullanımı için destek sunulmalı. İnsan ve çevre sağlığı açısından doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılmalıdır” dedi. Çalışmaları kapsamında Aksagaz Bölge Müdürü Güngör Ateş’i ziyaret eden, doğalgaz kullanım alanlarını ve bazı belediyelerle yaşanan sorunları da görüşen Tümer, hem Aksagaz’a hem de sorun yaşanan belediyelere çağrıda bulunarak, “Vatandaşı mağdur etmeyin” dedi. MAHALLE HALKIYLA DA GÖRÜŞTÜ Aksagaz’la yaptığı görüşmelerde özellikle Yüreğir’in Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Yenidoğan Mahallelerinde yaşanan sorunlara değinen Tümer, “Yüreğir Belediyesi ve Aksagaz’ın bir araya gelerek uzlaşma halinde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırması gerekiyor. Sürekli artan işsizlik ve yoksulluğun üstüne bir de yaşam kalitesi düşen vatandaşlarımızın derdine dert eklenmemelidir. Sağduyulu yaklaşımla hem hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, hem de evlerinde doğalgaz isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak durumundayız. Belediye ve Aksagaz yetkililerinin başta kırılan, bozulan yolları onarmak, ardından hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda doğalgazı evlerinde rahatça kullanabilmelerinin önünü açacaklarını ümit ediyorum” diye konuştu. “HERKES, SAĞLIKLI VE DENGELİ BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR” Anayasanın 56. Maddesini hatırlatan ve bu madde hükmüne dayanarak, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğuna işaret eden Tümer, hükümetin bu kapsamda yaşam kalitesini artırmak, hava kirliliğine çare bulmak adına özellikle yoksul ve dar gelirli vatandaşlara doğalgaz desteği sunmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. BELEDİYELERE VE AKSAGAZ’A ÇAĞRI CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir’deki Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Yenidoğan’daki vatandaşların doğalgaz kullanmak istediğini, Adana’nın diğer mahallelerinde de doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlara hem belediyelerin hem de Aksagaz yetkililerinin gerekli destek ve yardımı sunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için hükümetin artık adım atması gerektiğini vurguladı

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hükümetin kalitesiz, ucuz kömür yerine vatandaşa doğalgaz desteği sunması gerektiğini vurguladı. Başta Adana olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde yaşanan hava kirliliğinin doğalgaz kullanımıyla önlenebileceğine dikkat çeken Tümer, tarım ve sanayi şehri olan Adana’da gün geçtikçe artan nüfus, sanayi tesislerinin sayısı, trafik yoğunluğu, konut sayısı, şehirn topografik yapısı ile birlikte iklim ve meteorolojik özellikler dikkate alındığında hava kirliliğinde büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti.
AKSAGAZ’LA GÖRÜŞTÜ
Bu nedenlerle vatandaşın doğalgaz kullanımını sağlamak için geç kalınmasına rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını vurgulayan Tümer, “Yoksul vatandaşlarımıza kalitesiz kömür dağıtılacağına doğalgaz kullanımı için destek sunulmalı. İnsan ve çevre sağlığı açısından doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılmalıdır” dedi. Çalışmaları kapsamında Aksagaz Bölge Müdürü Güngör Ateş’i ziyaret eden, doğalgaz kullanım alanlarını ve bazı belediyelerle yaşanan sorunları da görüşen Tümer, hem Aksagaz’a hem de sorun yaşanan belediyelere çağrıda bulunarak, “Vatandaşı mağdur etmeyin” dedi.
MAHALLE HALKIYLA DA GÖRÜŞTÜ
Aksagaz’la yaptığı görüşmelerde özellikle Yüreğir’in Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Yenidoğan Mahallelerinde yaşanan sorunlara değinen Tümer, “Yüreğir Belediyesi ve Aksagaz’ın bir araya gelerek uzlaşma halinde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırması gerekiyor. Sürekli artan işsizlik ve yoksulluğun üstüne bir de yaşam kalitesi düşen vatandaşlarımızın derdine dert eklenmemelidir. Sağduyulu yaklaşımla hem hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, hem de evlerinde doğalgaz isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak durumundayız. Belediye ve Aksagaz yetkililerinin başta kırılan, bozulan yolları onarmak, ardından hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda doğalgazı evlerinde rahatça kullanabilmelerinin önünü açacaklarını ümit ediyorum” diye konuştu.
“HERKES, SAĞLIKLI VE DENGELİ BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR”
Anayasanın 56. Maddesini hatırlatan ve bu madde hükmüne dayanarak, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğuna işaret eden Tümer, hükümetin bu kapsamda yaşam kalitesini artırmak, hava kirliliğine çare bulmak adına özellikle yoksul ve dar gelirli vatandaşlara doğalgaz desteği sunmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.
BELEDİYELERE VE AKSAGAZ’A ÇAĞRI
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir’deki Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Yenidoğan’daki vatandaşların doğalgaz kullanmak istediğini, Adana’nın diğer mahallelerinde de doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlara hem belediyelerin hem de Aksagaz yetkililerinin gerekli destek ve yardımı sunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.