KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇILIYOR

GÜNDEM 26.04.2024 - 13:54, Güncelleme: 26.04.2024 - 13:54 1195 kez okundu.
 

KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇILIYOR

Eğitimde Devrim: Yeni Müfredatta 9 Farklı Okuryazarlık Türü İle Geleceğe Hazırlık
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin eğitim sisteminde önemli bir değişim başlatıyor. Yeni müfredat taslağı, öğrencilerin bilgi kazanımından ziyade beceri kazanımına odaklanarak, geleceğe daha donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Öneri ve görüşlerin alınacağı bir süreç başlatılıyor ve bu sürecin ardından teknik detaylar lansman toplantısında paylaşılacak. Kademeli Uygulama İle Gelecek Nesiller Yetiştirilecek Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Her kademe için belirlenen birinci sınıflarla başlayacak olan uygulama, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde adım adım hayata geçirilecek. 9  FARKLI OKURYAZARLIK TÜRÜ Yeni müfredatla birlikte, bilgi kazanımı yerine beceri kazanımına dayalı bir sistem benimseniyor. Bu çerçevede, 9 farklı okuryazarlık türü belirlenmiş durumda. Bunlar arasında bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, görsel okuryazarlık, kültür okuryazarlığı, vatandaşlık okuryazarlığı, veri okuryazarlığı, sürdürülebilirlik okuryazarlığı ve sanat okuryazarlığı bulunuyor.Bakan Tekin, yeni müfredatın özünü şu şekilde açıklıyor: Çocuklarımız zaten bilgiye erişebiliyorlar, ancak onlara doğru okuma becerisi kazandırmak önemli. Bu nedenle, müfredat değişikliğiyle öğrencilere bilgiyi etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırılması hedefleniyor. Yeni müfredat, Türkiye'nin eğitim sisteminin uluslararası standartlara uyum sağlamasını ve öğrencileri geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde taşımasını amaçlıyor.
Eğitimde Devrim: Yeni Müfredatta 9 Farklı Okuryazarlık Türü İle Geleceğe Hazırlık

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin eğitim sisteminde önemli bir değişim başlatıyor. Yeni müfredat taslağı, öğrencilerin bilgi kazanımından ziyade beceri kazanımına odaklanarak, geleceğe daha donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Öneri ve görüşlerin alınacağı bir süreç başlatılıyor ve bu sürecin ardından teknik detaylar lansman toplantısında paylaşılacak. Kademeli Uygulama İle Gelecek Nesiller Yetiştirilecek Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Her kademe için belirlenen birinci sınıflarla başlayacak olan uygulama, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde adım adım hayata geçirilecek.

9  FARKLI OKURYAZARLIK TÜRÜ

Yeni müfredatla birlikte, bilgi kazanımı yerine beceri kazanımına dayalı bir sistem benimseniyor. Bu çerçevede, 9 farklı okuryazarlık türü belirlenmiş durumda. Bunlar arasında bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, görsel okuryazarlık, kültür okuryazarlığı, vatandaşlık okuryazarlığı, veri okuryazarlığı, sürdürülebilirlik okuryazarlığı ve sanat okuryazarlığı bulunuyor.Bakan Tekin, yeni müfredatın özünü şu şekilde açıklıyor: Çocuklarımız zaten bilgiye erişebiliyorlar, ancak onlara doğru okuma becerisi kazandırmak önemli. Bu nedenle, müfredat değişikliğiyle öğrencilere bilgiyi etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırılması hedefleniyor. Yeni müfredat, Türkiye'nin eğitim sisteminin uluslararası standartlara uyum sağlamasını ve öğrencileri geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde taşımasını amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.