“Kamyoncu esnafı iflasın eşiğinde!”

GÜNDEM 17.01.2020 - 14:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1644+ kez okundu.
 

“Kamyoncu esnafı iflasın eşiğinde!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamyoncu esnafı için daha kolay ve uygulanabilir bir çözüm aranması gerektiğini söyledi
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamyoncu esnafının meclisteki sesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, hayatının büyük bir bölümünü yollarda geçiren kamyoncu esnafının 1 Ocak 2020'de devreye giren ancak tepkiler nedeniyle 6 ay ertelenen Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) uygulaması, e-fatura, düşük ücret, yüksek yakıt ve vergi giderleri nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini kaydetti. BAKANLIĞA SESLENDİ Bir çoğunun akıllı telefonu bulunmayan kamyoncu esnafı için daha kolay ve uygulanabilir bir çözüm aranmasının gerekliliğine işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Kamyoncu esnafı uzun yolda araç kullanmaya mı konsantre olacak, e-fatura, web sitesine irsaliye bildirimi, dijital takograf kullanımı gibi kullanımı zor uygulamalarla mı uğraşacak? Ağır ekonomik kriz ortamında yaşam mücadelesi veren esnafımıza kolaylıklar sağlanması gerekirken yeni yükler bindirilmesi, esnafın kullanımı oldukça zor uygulamalarla karşı karşıya bırakılması yeni sorunlar oluşturuyor. Kabinenin kamyoncu esnafımızın sesine kulak vermesini bekliyor, sorunların acilen çözülmesini ümit ediyoruz.”
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamyoncu esnafı için daha kolay ve uygulanabilir bir çözüm aranması gerektiğini söyledi

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamyoncu esnafının meclisteki sesi oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, hayatının büyük bir bölümünü yollarda geçiren kamyoncu esnafının 1 Ocak 2020'de devreye giren ancak tepkiler nedeniyle 6 ay ertelenen Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) uygulaması, e-fatura, düşük ücret, yüksek yakıt ve vergi giderleri nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini kaydetti.

BAKANLIĞA SESLENDİ

Bir çoğunun akıllı telefonu bulunmayan kamyoncu esnafı için daha kolay ve uygulanabilir bir çözüm aranmasının gerekliliğine işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Kamyoncu esnafı uzun yolda araç kullanmaya mı konsantre olacak, e-fatura, web sitesine irsaliye bildirimi, dijital takograf kullanımı gibi kullanımı zor uygulamalarla mı uğraşacak? Ağır ekonomik kriz ortamında yaşam mücadelesi veren esnafımıza kolaylıklar sağlanması gerekirken yeni yükler bindirilmesi, esnafın kullanımı oldukça zor uygulamalarla karşı karşıya bırakılması yeni sorunlar oluşturuyor. Kabinenin kamyoncu esnafımızın sesine kulak vermesini bekliyor, sorunların acilen çözülmesini ümit ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.