KAN FİLM FESTİVALİ FARKINI GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

09.05.2019 - 15:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1292+ kez okundu.
 

KAN FİLM FESTİVALİ FARKINI GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

  Her yıl Mayıs ayında Kan Hastalıkları Federasyonu ve bağlı dernekleri tarafından Adana’da düzenlenen dünyanın kan bağışı ve kan hastalıkları temasına sahip ilk ve tek film festivali olan Uluslararası Kan Film Festivali bu yıl 3,4,5 Mayıs tarihlerinde 4.sü gerçekleşti. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı-sinema genel müdürlüğünün destekleri, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Adana Kent Konseyi ve Engelli Meclisinin katkıları ile sinema ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren Kan film festivalinde bu yıl Türkiye’den 19 film yarıştı. 7 Ülkeden 50 yabancı katılımcının da yer aldığı festivalde 8 Mayıs Dünya Talesemi gününe farkındalık oluşturmak için bir de yürüyüş gerçekleştirildi. Kan bağışı etkinlikleri ve Adana Şehir hastanesinde gerçekleşen Talesemi ve Lösemeli çocuklarla yapılan buluşmalarla sona eren festivalde toplam 15.000 TL. Ödül dağıtıldı. Festivalde bu birincilik ödülünü jürinin almış olduğu karar ile, festivalin temasına sade ve etkili bir anlatım diliyle yaklaştığı için ; Can Dervişoğulları’nın “ Yanındayız” filmi layık görülmüştür. Festival temasını güçlü metaforik sinema diliyle ele aldığı için ikincilik ödülü Ali Aktemur’un “Ab-ı Hayat” filmi Hastaların gündelik hayatta karşılaştıkları zorluklara sinematografik bakış açısıyla yaklaştığı için Üçüncülük ödülü Ercan Selim Öngözün “Maske” filmi Festival temasına ironik bir sinema diliyle yaklaştığı için Jüri özel ödülü Yunus Emre Eskiyükçü’nün “İyilik” filmi Kan Hastalıkları Federasyonu Özel ödülü ise bu yıl Evrim İnci’nin “Üç haftada Bir” filmine festival jürisinin titiz özenli çalışması ile layık görülmüşlerdir. Festivalin Gala- Ödül törenine ve yurt dışından katkı koyan misafirlere plaketlerini ,ayrıca dereceye giren filmlere ödüllerini Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılınç ve Türk Kızılayı ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Çok değerli festival jüri Başkanı ve üyeleri takdim ettiler.

 

Her yıl Mayıs ayında Kan Hastalıkları Federasyonu ve bağlı dernekleri tarafından Adana’da düzenlenen dünyanın kan bağışı ve kan hastalıkları temasına sahip ilk ve tek film festivali olan Uluslararası Kan Film Festivali bu yıl 3,4,5 Mayıs tarihlerinde 4.sü gerçekleşti.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı-sinema genel müdürlüğünün destekleri, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Adana Kent Konseyi ve Engelli Meclisinin katkıları ile sinema ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren Kan film festivalinde bu yıl Türkiye’den 19 film yarıştı. 7 Ülkeden 50 yabancı katılımcının da yer aldığı festivalde 8 Mayıs Dünya Talesemi gününe farkındalık oluşturmak için bir de yürüyüş gerçekleştirildi.

Kan bağışı etkinlikleri ve Adana Şehir hastanesinde gerçekleşen Talesemi ve Lösemeli çocuklarla yapılan buluşmalarla sona eren festivalde toplam 15.000 TL. Ödül dağıtıldı.

Festivalde bu birincilik ödülünü jürinin almış olduğu karar ile, festivalin temasına sade ve etkili bir anlatım diliyle yaklaştığı için ; Can Dervişoğulları’nın “ Yanındayız” filmi layık görülmüştür.

Festival temasını güçlü metaforik sinema diliyle ele aldığı için ikincilik ödülü Ali Aktemur’un “Ab-ı Hayat” filmi

Hastaların gündelik hayatta karşılaştıkları zorluklara sinematografik bakış açısıyla yaklaştığı için Üçüncülük ödülü Ercan Selim Öngözün “Maske” filmi

Festival temasına ironik bir sinema diliyle yaklaştığı için Jüri özel ödülü Yunus Emre Eskiyükçü’nün “İyilik” filmi

Kan Hastalıkları Federasyonu Özel ödülü ise bu yıl Evrim İnci’nin “Üç haftada Bir” filmine festival jürisinin titiz özenli çalışması ile layık görülmüşlerdir.

Festivalin Gala- Ödül törenine ve yurt dışından katkı koyan misafirlere plaketlerini ,ayrıca dereceye giren filmlere ödüllerini Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılınç ve Türk Kızılayı ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Çok değerli festival jüri Başkanı ve üyeleri takdim ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.