Kanada'da Camiye Silahlı Saldırı: 6 Ölü, 8 Yaralı

DÜNYA 30.01.2017 - 09:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2234+ kez okundu.
 

Kanada'da Camiye Silahlı Saldırı: 6 Ölü, 8 Yaralı

Kanada'da camiye düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. İlk gelen bilgilerde 5 kişinin öldüğü belirtilmişti. Yetkililer olayı terör saldırısı olarak duyurdu.
Kanada'da camiye düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi can verdi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı. YATSI NAMAZINDA 3 KİŞİ SALDIRDI Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı. 40 MÜSLÜMAN CAMİDEYDİ Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslümanın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi. ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR   Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Ölü sayısının artmasından endişe edilen olayla ilgili resmi makamların açıklama yapması bekleniyor. 2 KİŞİ GÖZALTINDA Polis, saldırıyla ilişkili olduğu belirtilen 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU: YASTAYIZ Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının ardından taziye mesajı yayımladı. Trudeau, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bu gece Kanadalılar Quebec City'deki camiye düzenlenen alçakça saldırıda öldürülen insanların yasını tutuyor" ifadesini kullandı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. "TERÖR SALDIRISI" Kanada Başbakanı Trudeau, daha sonra yaptığı açıklamada ise gerçekleştirilen eylemi, "Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı" olarak tanımladı. Trudeau, "Bir ibadet mekanında Müslümanlara yönelik gerçekleşen bu terör saldırısını kınıyoruz" dedi.
Kanada'da camiye düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. İlk gelen bilgilerde 5 kişinin öldüğü belirtilmişti. Yetkililer olayı terör saldırısı olarak duyurdu.

Kanada'da camiye düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi can verdi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.

YATSI NAMAZINDA 3 KİŞİ SALDIRDI

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı.

40 MÜSLÜMAN CAMİDEYDİ

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslümanın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

 

Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Ölü sayısının artmasından endişe edilen olayla ilgili resmi makamların açıklama yapması bekleniyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis, saldırıyla ilişkili olduğu belirtilen 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU: YASTAYIZ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının ardından taziye mesajı yayımladı.

Trudeau, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bu gece Kanadalılar Quebec City'deki camiye düzenlenen alçakça saldırıda öldürülen insanların yasını tutuyor" ifadesini kullandı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

"TERÖR SALDIRISI"

Kanada Başbakanı Trudeau, daha sonra yaptığı açıklamada ise gerçekleştirilen eylemi, "Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı" olarak tanımladı. Trudeau, "Bir ibadet mekanında Müslümanlara yönelik gerçekleşen bu terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.