Kanserin 125 türü var

07.02.2018 - 12:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2478+ kez okundu.
 

Kanserin 125 türü var

  Tarsus Flash FM’de canlı yayında Ali Kemal Köseoğlu’nun sorularını yanıtlayan Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, kanserin bilinen 125 farklı türü olduğunu söyledi   Medical Park Tarsus Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, Dünya Kanser Günü çalışmaları kapsamında Tarsus Flash FM’de canlı olarak yayınlanan Önce Sağlık programına katıldı. Deneyimli gazeteci ve radyocu Ali Kemal Köseoğlu’nun sunduğu, Meryem Elmas Taş’ın yönettiği canlı yayında kanserle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Alper Ata, kanserin bilinen 125 farklı türü olduğunu belirtti.   KANSER HÜCRESİ ÇOK AKILLI Doç. Dr. Alper Ata, kanser hücrelerinin çok akıllı ve becerikli olduklarını belirterek “Kanser çoğalıp vücutta başka yerlere giderler. Gittikleri yerlerde yerleşim kurarlar. Hayatta kalmak için çok ciddi mücadele ederler. Kanserle, bunları bilerek ve kanser hücresine saygı duyarak mücadele etmek gerekir” dedi. Kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Alper Ata, birçok kanser türünde tedaviye zamanında başlandığında iyileşme oranının çok yüksek olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Ata öte yandan sadece erken teşhise bel bağlamanın yanlış olduğuna vurgu yaparak “‘Ben kanser olmamak için bir şey yapmayayım, ama hekimler erken teşhisle beni tedavi etsin’ düşüncesi çok yanlış bir yaklaşım” dedi.   KANSER RİSKİNİ AZALTIN Canlı yayında, kanser riskini azaltmak için kişinin elinde olan bazı önlemler bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Alper Ata bunları şöyle sıraladı: İçki ve sigaradan uzak durmak İşlenmiş gıdalar tüketmekten kaçınmak. Lifli gıdalar tüketmek Gıdaların hijyenine dikkat etmek Yemekleri ızgarada değil tencerede pişirmeyi tercih etmek Spor yapmak Obeziteden korunmak Düzenli uyumak  

 

Tarsus Flash FM’de canlı yayında Ali Kemal Köseoğlu’nun sorularını yanıtlayan Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, kanserin bilinen 125 farklı türü olduğunu söyledi

 

Medical Park Tarsus Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, Dünya Kanser Günü çalışmaları kapsamında Tarsus Flash FM’de canlı olarak yayınlanan Önce Sağlık programına katıldı. Deneyimli gazeteci ve radyocu Ali Kemal Köseoğlu’nun sunduğu, Meryem Elmas Taş’ın yönettiği canlı yayında kanserle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Alper Ata, kanserin bilinen 125 farklı türü olduğunu belirtti.

 

KANSER HÜCRESİ ÇOK AKILLI

Doç. Dr. Alper Ata, kanser hücrelerinin çok akıllı ve becerikli olduklarını belirterek “Kanser çoğalıp vücutta başka yerlere giderler. Gittikleri yerlerde yerleşim kurarlar. Hayatta kalmak için çok ciddi mücadele ederler. Kanserle, bunları bilerek ve kanser hücresine saygı duyarak mücadele etmek gerekir” dedi. Kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Alper Ata, birçok kanser türünde tedaviye zamanında başlandığında iyileşme oranının çok yüksek olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Ata öte yandan sadece erken teşhise bel bağlamanın yanlış olduğuna vurgu yaparak “‘Ben kanser olmamak için bir şey yapmayayım, ama hekimler erken teşhisle beni tedavi etsin’ düşüncesi çok yanlış bir yaklaşım” dedi.

 

KANSER RİSKİNİ AZALTIN

Canlı yayında, kanser riskini azaltmak için kişinin elinde olan bazı önlemler bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Alper Ata bunları şöyle sıraladı:

  • İçki ve sigaradan uzak durmak
  • İşlenmiş gıdalar tüketmekten kaçınmak.
  • Lifli gıdalar tüketmek
  • Gıdaların hijyenine dikkat etmek
  • Yemekleri ızgarada değil tencerede pişirmeyi tercih etmek
  • Spor yapmak
  • Obeziteden korunmak
  • Düzenli uyumak

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.