KANTİNDE SKANDAL BİTMİYOR

GÜNDEM 09.12.2018 - 17:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2557+ kez okundu.
 

KANTİNDE SKANDAL BİTMİYOR

Adana’da, bazı okulların kantinleriyle ilgili uygulamalarda skandal üstüne skandal yaşanıyor. Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nin kantini 16.12. 2016 tarihinde 97 bin liraya ihaleye verildi. 2018 yılında ise ihalesiz ve sözleşmeyle kantinin kira bedeli öğrenci sayısı yüzde 100 artmasına rağmen 67 bin liraya düşürüldü.  DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve kantinlerden sorumlu şube müdürü Fatma Nevin Teksoy, bazı okullarda muhammen bedel tespiti yaptırıp, kira bedelini düşürdü. Teksoy, aynı kişilere sözleşme karşılığı kantinleri teslim ederek devleti zarara uğratmakla suçlanıyor.  YARGI KARARI UYGULANMIYOR Bu arada, Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kantini, mahkeme kararı olmaksızın tahliye edildi. Yargı kararı olmadan yapılan tahliye nedeniyle kantin işletmecisi karşı dava açtı. Mahkeme, tahliyeyi dava sonuçlanıncaya kadar durdurma kararı verdi. 4. Sulh Hukuk Mahkemesi, mahkeme kararı sonuçlanıncaya kadar tedbiren tahliyenin durdurulması kararı verdi ama kantin hala açılamıyor.

Adana’da, bazı okulların kantinleriyle ilgili uygulamalarda skandal üstüne skandal yaşanıyor. Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nin kantini 16.12. 2016 tarihinde 97 bin liraya ihaleye verildi. 2018 yılında ise ihalesiz ve sözleşmeyle kantinin kira bedeli öğrenci sayısı yüzde 100 artmasına rağmen 67 bin liraya düşürüldü. 

DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR
Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve kantinlerden sorumlu şube müdürü Fatma Nevin Teksoy, bazı okullarda muhammen bedel tespiti yaptırıp, kira bedelini düşürdü. Teksoy, aynı kişilere sözleşme karşılığı kantinleri teslim ederek devleti zarara uğratmakla suçlanıyor. 
YARGI KARARI UYGULANMIYOR
Bu arada, Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kantini, mahkeme kararı olmaksızın tahliye edildi. Yargı kararı olmadan yapılan tahliye nedeniyle kantin işletmecisi karşı dava açtı. Mahkeme, tahliyeyi dava sonuçlanıncaya kadar durdurma kararı verdi. 4. Sulh Hukuk Mahkemesi, mahkeme kararı sonuçlanıncaya kadar tedbiren tahliyenin durdurulması kararı verdi ama kantin hala açılamıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.