KAPORANIZI DOLANDIRICIYA KAPTIRMAYIN!

GÜNDEM 19.05.2019 - 16:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1280+ kez okundu.
 

KAPORANIZI DOLANDIRICIYA KAPTIRMAYIN!

  Yaz ayları yaklaşırken ayağını yerden kesmek isteyenlerin dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olması istendi.   Adana, Mersin ve Hatay’ın en büyük oto galericiler sitesi Oto Center 2. Başkanı Mahmut Şen, sanal alemde özellikle ikinci el oto alım satımlarında dolandırıcıların cirit attığını söyledi. Bunun için araç alırken çok dikkat olunmasını isteyen Şen, “Kendisine ait olmayan bir otomobili kes-kopyala yapıştır yöntemiyle internet alemine taşıyan dolandırıcılar, fiyatı makulun çok altında gösterip alıcıları bu sayede cezbediyor. Daha sonra ise aracı görüp arayanlardan kaparo istiyor. Bazı alıcılar, araçtan etkilenip kaporayı veriyor ancak sonraki aramalarında parayı verdikleri kişiye ulaşamıyor. Çünkü bu kişi kullandığı hattı atıyor, parayı alıp sırra kadem basıyor” dedi.   Şen, araç alırken en iyi yöntemin internetten olsa dahi; görüp almak olduğunu hatırlatarak, bu sayede hem araçtaki sorunların görüldüğünü, hem kişiyle karşılıklı konuşma fırsatı yakalanıp pazarlık imkanı yakalanabildiğini dile getirdi. Son zamanlarda bu tür olaylarla çok sık karşılaştıklarını dikkat çeken Şen, bunun için vatandaşları araç alımlarında daha dikkatli olmaya çağırdı.   Şen şunları söyledi: “Şüphesiz internet sitelerini oto galericiler olarak biz de kullanıyoruz. Yalnız orada son zamanlarda dolandırıcılıklar türedi. Kaparo istiyor.  Çakma bir resim atıyor. Kaporo alıp bir daha ulaşılmıyor. En güzeli ekmeği nereden alıyoruz; fırından, aracı da galeriden almak gerekir. İkinci el yapan herkesten almak en mantıklı yol. En azından aldığınız yer belli olur. Şu an eksper raporu ile alıp eksper raporu ile satmamız gerekiyor. Biz buna garanti vermek zorundayız. Yetki belgesi ile satıyoruz. Müşterinin şikayet hakkı var”   FAİZLER MUTLAKA DÜŞMELİ   2. el araç piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını ancak Ramazan Bayramı’ndan sonra bir miktar kıpırdanma yaşanabileceğini anlatan Şen, şunları kaydetti: “Şu an için gerçekten ikinci el piyasası çok kötü. Umudumuz bayramdan sonraya kaldı. Şunu söylemek isteriz ki; araç alım satımı için faizlerin kesinlikle düşmesi lazım. Faizler yüksek olduğu için insanlar araç almaya korkuyor. 100 liralık araç 200 lira oluyor. Önceden 30 bin lira peşinatla araç alınabiliyordu, şimdi alınamıyor.”   Sitede 283 galerici esnafı olduğunu anlatan Şen, araç alım satımlarını canlandırmak için başlattıkları pazar günlerindeki araç pazarının ilgi gördüğünü dile getirdi. Şen, sitedeki altyapı çalışmaları için belediye yönetimlerinin de desteklerini gördüklerini sözlerine ekledi.  

 

Yaz ayları yaklaşırken ayağını yerden kesmek isteyenlerin dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olması istendi.

 

Adana, Mersin ve Hatay’ın en büyük oto galericiler sitesi Oto Center 2. Başkanı Mahmut Şen, sanal alemde özellikle ikinci el oto alım satımlarında dolandırıcıların cirit attığını söyledi. Bunun için araç alırken çok dikkat olunmasını isteyen Şen, “Kendisine ait olmayan bir otomobili kes-kopyala yapıştır yöntemiyle internet alemine taşıyan dolandırıcılar, fiyatı makulun çok altında gösterip alıcıları bu sayede cezbediyor. Daha sonra ise aracı görüp arayanlardan kaparo istiyor. Bazı alıcılar, araçtan etkilenip kaporayı veriyor ancak sonraki aramalarında parayı verdikleri kişiye ulaşamıyor. Çünkü bu kişi kullandığı hattı atıyor, parayı alıp sırra kadem basıyor” dedi.

 

Şen, araç alırken en iyi yöntemin internetten olsa dahi; görüp almak olduğunu hatırlatarak, bu sayede hem araçtaki sorunların görüldüğünü, hem kişiyle karşılıklı konuşma fırsatı yakalanıp pazarlık imkanı yakalanabildiğini dile getirdi. Son zamanlarda bu tür olaylarla çok sık karşılaştıklarını dikkat çeken Şen, bunun için vatandaşları araç alımlarında daha dikkatli olmaya çağırdı.

 

Şen şunları söyledi: “Şüphesiz internet sitelerini oto galericiler olarak biz de kullanıyoruz. Yalnız orada son zamanlarda dolandırıcılıklar türedi. Kaparo istiyor.  Çakma bir resim atıyor. Kaporo alıp bir daha ulaşılmıyor. En güzeli ekmeği nereden alıyoruz; fırından, aracı da galeriden almak gerekir. İkinci el yapan herkesten almak en mantıklı yol. En azından aldığınız yer belli olur. Şu an eksper raporu ile alıp eksper raporu ile satmamız gerekiyor. Biz buna garanti vermek zorundayız. Yetki belgesi ile satıyoruz. Müşterinin şikayet hakkı var”

 

FAİZLER MUTLAKA DÜŞMELİ

 

2. el araç piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını ancak Ramazan Bayramı’ndan sonra bir miktar kıpırdanma yaşanabileceğini anlatan Şen, şunları kaydetti: “Şu an için gerçekten ikinci el piyasası çok kötü. Umudumuz bayramdan sonraya kaldı. Şunu söylemek isteriz ki; araç alım satımı için faizlerin kesinlikle düşmesi lazım. Faizler yüksek olduğu için insanlar araç almaya korkuyor. 100 liralık araç 200 lira oluyor. Önceden 30 bin lira peşinatla araç alınabiliyordu, şimdi alınamıyor.”

 

Sitede 283 galerici esnafı olduğunu anlatan Şen, araç alım satımlarını canlandırmak için başlattıkları pazar günlerindeki araç pazarının ilgi gördüğünü dile getirdi. Şen, sitedeki altyapı çalışmaları için belediye yönetimlerinin de desteklerini gördüklerini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.