Karaca: Türk Kızılayı Talasemi Hastalarının 7/24 Hizmetindedir

GÜNDEM 12.05.2019 - 20:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2055+ kez okundu.
 

Karaca: Türk Kızılayı Talasemi Hastalarının 7/24 Hizmetindedir

  Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile talasemi hastaları iftarda bir araya geldi. Dernek tarafından Seyhan Oteli’nde düzenlenen iftar programına, Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Özbingül, Türk Kızılayı Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ve Yönetim Kurulun Üyeleri, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Onkolojisi, Kemik İliği Nakli Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen, Çukurova Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof. Dr. H. İlgen Şaşmaz, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Hakan Erkman, talasemi hastaları ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen programda konuşan Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Özbingül, Akdeniz anemisi adıyla bilinen talaseminin, anne ve babadan çocuklara geçen kalıtsal bir kan hastalığı olduğunu belirterek, hastaların kan bağışına hayati ihtiyaç duyduklarını ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. Talaseminin tedavisi ve korunma yolları hakkında bilgilerin de verildiği iftar yemeğinde konuşan Türk Kızılayı Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ise, Kızılay olarak, hemen hemen her noktada kan bağışında bulunulması için mobil istasyonlar kurduklarını hatırlattı. Kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara, hastalar adına teşekkür ettiklerini vurgulayan Karaca, bu duyarlılığın artarak devam etmesi gerektiğini belirtip, talasemi ve tüm hastaların 7/24 hizmetinde olduklarını söyledi. İftar programı, tüm hastalara acil şifalar temennisinde bulunulmasıyla son buldu.

 

Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile talasemi hastaları iftarda bir araya geldi.

Dernek tarafından Seyhan Oteli’nde düzenlenen iftar programına, Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Özbingül, Türk Kızılayı Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ve Yönetim Kurulun Üyeleri, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Onkolojisi, Kemik İliği Nakli Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen, Çukurova Üniversitesi Tıp Fak. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Prof. Dr. H. İlgen Şaşmaz, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Hakan Erkman, talasemi hastaları ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Adana Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Özbingül, Akdeniz anemisi adıyla bilinen talaseminin, anne ve babadan çocuklara geçen kalıtsal bir kan hastalığı olduğunu belirterek, hastaların kan bağışına hayati ihtiyaç duyduklarını ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Talaseminin tedavisi ve korunma yolları hakkında bilgilerin de verildiği iftar yemeğinde konuşan Türk Kızılayı Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ise, Kızılay olarak, hemen hemen her noktada kan bağışında bulunulması için mobil istasyonlar kurduklarını hatırlattı.

Kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara, hastalar adına teşekkür ettiklerini vurgulayan Karaca, bu duyarlılığın artarak devam etmesi gerektiğini belirtip, talasemi ve tüm hastaların 7/24 hizmetinde olduklarını söyledi.

İftar programı, tüm hastalara acil şifalar temennisinde bulunulmasıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.