Karakaya’dan “Zararlı oyun ve içeriklere önlem” çağrısı!

GÜNDEM 22.03.2018 - 14:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2596+ kez okundu.
 

Karakaya’dan “Zararlı oyun ve içeriklere önlem” çağrısı!

  ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, toplumun kanayan yarası haline gelen zararlı oyun, kumar, fuhuş, içki, uyuşturucu madde gibi içerikler barındıran internet sitelerine ve ortamlara karşı etkili ve sonuç verecek tedbirler alınması çağrısında bulundu. TOPLUM TEDİRGİN Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandırılması talebiyle yazılı soru önergesi veren Mevlüt Karakaya; önce, güncelliğini koruyan ve intihar vakalarına yol açtığı kuşkusu devam eden bazı oyunlara dikkat çekerek “Son aylarda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi hedef alan ve intihara sürükleyen bazı sanal oyunlar toplumumuzu tedirgin etmektedir.” sözleriyle yaşanan bir gerçeği paylaştı. GENÇLERİ KORUMAK MİLLİ GÖREVDİR Aslında toplumun tümünün hedef olduğunu belirten Karakaya “Ayrıca, sadece genç kitle için değil, toplumun büyük bir kısmıyla ilgili tehlike arz eden terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara yol açan içerikler barındıran veya bu içeriklere yönlendiren sanal ortamlar da mevcuttur. Devletimizin ve milletimizin geleceği olan gençlerimizi bu tür zararlı ortamlardan ve uygulamalardan korumak, milli bir görevdir ve mutlaka önlem alınmalıdır.” ifadesini kullandı. KAÇ GENÇ İNTİHAR ETTİ? MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bakan Arslan’a şu soruları yöneltti: “Adı neredeyse herkesçe bilinir hale gelen ‘Mavi Balina’ isimli oyun yüzünden kaç genç insanımız intihar etmiştir? Genç kitleyi hedef seçen ve onları intihara sürüklediği belirtilen bu oyunlar, internette paylaşılmadığına göre ülkemize nasıl sokulmuştur, nasıl çoğaltılmıştır? Bu ölümcül oyuna karşı hangi tedbirler alınmıştır veya alınması düşünülmektedir? Terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi devletimizin ve milletimizin bekası için tehdit oluşturan kötü ve zararlı içerikler barındıran sanal ağ ve sanal oyunlara karşı önleyici, caydırıcı tedbirler var mıdır, ne gibi önlemler alınacaktır?”

 

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, toplumun kanayan yarası haline gelen zararlı oyun, kumar, fuhuş, içki, uyuşturucu madde gibi içerikler barındıran internet sitelerine ve ortamlara karşı etkili ve sonuç verecek tedbirler alınması çağrısında bulundu.

TOPLUM TEDİRGİN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandırılması talebiyle yazılı soru önergesi veren Mevlüt Karakaya; önce, güncelliğini koruyan ve intihar vakalarına yol açtığı kuşkusu devam eden bazı oyunlara dikkat çekerek “Son aylarda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi hedef alan ve intihara sürükleyen bazı sanal oyunlar toplumumuzu tedirgin etmektedir.” sözleriyle yaşanan bir gerçeği paylaştı.

GENÇLERİ KORUMAK MİLLİ GÖREVDİR

Aslında toplumun tümünün hedef olduğunu belirten Karakaya “Ayrıca, sadece genç kitle için değil, toplumun büyük bir kısmıyla ilgili tehlike arz eden terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara yol açan içerikler barındıran veya bu içeriklere yönlendiren sanal ortamlar da mevcuttur. Devletimizin ve milletimizin geleceği olan gençlerimizi bu tür zararlı ortamlardan ve uygulamalardan korumak, milli bir görevdir ve mutlaka önlem alınmalıdır.” ifadesini kullandı.

KAÇ GENÇ İNTİHAR ETTİ?

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Bakan Arslan’a şu soruları yöneltti:

“Adı neredeyse herkesçe bilinir hale gelen ‘Mavi Balina’ isimli oyun yüzünden kaç

genç insanımız intihar etmiştir? Genç kitleyi hedef seçen ve onları intihara sürüklediği belirtilen bu oyunlar, internette paylaşılmadığına göre ülkemize nasıl sokulmuştur, nasıl çoğaltılmıştır? Bu ölümcül oyuna karşı hangi tedbirler alınmıştır veya alınması düşünülmektedir? Terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi devletimizin ve milletimizin bekası için tehdit oluşturan kötü ve zararlı içerikler barındıran sanal ağ ve sanal oyunlara karşı önleyici, caydırıcı tedbirler var mıdır, ne gibi önlemler alınacaktır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.