“Karalar, 100 bin Euro’luk rüşveti itiraf etti”

GÜNDEM 03.10.2017 - 13:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3167+ kez okundu.
 

“Karalar, 100 bin Euro’luk rüşveti itiraf etti”

Meclis üyesi Enver Ökmen, 100 bin Euro rüşvet alındığını Belediye Başkanı Karalar’ın itiraf ettiğini söyledi.   SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU Seyhan Belediye Meclis Üyesi Enver Ökmen, hormonlu binalara rüşvet karşılığında izin verildiği iddiasıyla Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yardımcısı Ulaş Toros, Emlak Müdürü Turan Yılmaz ve inşaat firması yöneticisi Oğuz Ayhan hakkında suç duyurusunda bulundu.  RÜŞVET ÇARKI DÖNÜYOR DEMİŞTİ  Seyhan Belediye Meclis üyesi Enver Ökmen, geçtiğimiz aylarda yapılan Meclis toplantısında, Seyhan ilçe belediyesindeki rüşvet çarkına dikkat çekerek ispatlamak için belgeler olduğunu öne sürünce Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ile aralarında ilk önce sözlü daha sonra kavgaya varmadan sonlanan tartışma yaşanmıştı.  “ÖNCE İTİRAF, SONRA İNKÂR” HDP’li Enver Ökmen, Pırıl İnşaat A.Ş’den 100 bin Euro rüşvet alındığını, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın; CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ve bazı meclis üyelerinin de bulunduğu bir toplantıda itiraf ettiğini söyledi. Ökmen, “Önce itiraf etti ama sonra da inkâr etti” dedi.  “PARAYI ULAŞ TOROS ALDI” Seyhan ilçesi bağlı Cemalpaşa mahallesi, 1073 ada 215 parseldeki Pırıl İnşaat’a ait binaya ruhsat alınmadan başlandığını anlatan Ökmen’in iddiaları şöyle:  “Bu binayı yapan firmaya 790 bin lira para cezası verilmesi ve inşaatın yıkımı için evrak hazırlandı . Fakat Başkan Yardımcısı Ulaş Toros’un bu evrakları imzalamadığını tespit ettik. Yıkım yapılmadı, para cezası ödenmedi ama bu inşaat ruhsat verildi. Söz konusu firmadan, para cezasının encümene getirilmesinin engellenmesi için Ulaş Toros tarafından 100 bin Euro rüşvet alındığı da yemek masasında dile getirilmiştir.” “100 BİN EURO’YU TÜRBEYE HARCADIK”  CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcunu’nun da bulunduğu parti grubunda skandalı duyan meclis üyelerinin Başkan Karalar’a 100 bin Euro’nun akıbetini sorduğunu belirten Ökmen, “Karalar, 100 bin Euro’nun Yüreğir ilçesinde türbe yapımına harcandığını söylemiştir ama bir sonraki grup toplantısında ise inkar etmiştir” diye konuştu.  “OĞUZ AYHAN DA RÜŞVET SUÇU İZLEDİ” Pırıl İnşaat A.Ş firması yöneticisi Oğuz Ayhan’ın da rüşvet suçu işlediğini savunan Ökmen, ayrıca bu kişinin şaibeli ahır projesi bulunduğunu ileri sürdü.  Emlak Müdürü Turan Yılmaz’ı, işadamlarının rüşvete boğduğunu savunan Ökmen, bu kişinin kendisinin bir arkadaşından da iş bitirme karşılığında 100 bin lira rüşvet istediğini öne sürdü.  Ökmen’in bu konuda ki iddiaları ise şöyle: “Turan Yılmaz, hakkında rüşvet istediği için şikâyette bulunulacaktı ama yine Ulaş Toros devreye girip şikâyetten vazgeçirmişti. Ben bu iddiaları dile getirdiğimde Başkan Zeydan Karalar, ‘Elinde belge varsa ve şikâyet etmezsen namertsin’ demişti. Ben 20’ye yakın hormonlu binanın ada ve parsel numaralarını da dosyaya ekleyerek bu binaların mevzuata uygun olup olmadığının incelenmesini istiyorum.”  Ökmen, suç duyurusunda bulunduğu kişiler hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Meclis üyesi Enver Ökmen, 100 bin Euro rüşvet alındığını Belediye Başkanı Karalar’ın itiraf ettiğini söyledi.  

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Seyhan Belediye Meclis Üyesi Enver Ökmen, hormonlu binalara rüşvet karşılığında izin verildiği iddiasıyla Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yardımcısı Ulaş Toros, Emlak Müdürü Turan Yılmaz ve inşaat firması yöneticisi Oğuz Ayhan hakkında suç duyurusunda bulundu. 
RÜŞVET ÇARKI DÖNÜYOR DEMİŞTİ 
Seyhan Belediye Meclis üyesi Enver Ökmen, geçtiğimiz aylarda yapılan Meclis toplantısında, Seyhan ilçe belediyesindeki rüşvet çarkına dikkat çekerek ispatlamak için belgeler olduğunu öne sürünce Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ile aralarında ilk önce sözlü daha sonra kavgaya varmadan sonlanan tartışma yaşanmıştı. 
“ÖNCE İTİRAF, SONRA İNKÂR”
HDP’li Enver Ökmen, Pırıl İnşaat A.Ş’den 100 bin Euro rüşvet alındığını, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın; CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ve bazı meclis üyelerinin de bulunduğu bir toplantıda itiraf ettiğini söyledi. Ökmen, “Önce itiraf etti ama sonra da inkâr etti” dedi. 
“PARAYI ULAŞ TOROS ALDI”
Seyhan ilçesi bağlı Cemalpaşa mahallesi, 1073 ada 215 parseldeki Pırıl İnşaat’a ait binaya ruhsat alınmadan başlandığını anlatan Ökmen’in iddiaları şöyle:
 “Bu binayı yapan firmaya 790 bin lira para cezası verilmesi ve inşaatın yıkımı için evrak hazırlandı . Fakat Başkan Yardımcısı Ulaş Toros’un bu evrakları imzalamadığını tespit ettik. Yıkım yapılmadı, para cezası ödenmedi ama bu inşaat ruhsat verildi. Söz konusu firmadan, para cezasının encümene getirilmesinin engellenmesi için Ulaş Toros tarafından 100 bin Euro rüşvet alındığı da yemek masasında dile getirilmiştir.”

“100 BİN EURO’YU TÜRBEYE HARCADIK” 
CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcunu’nun da bulunduğu parti grubunda skandalı duyan meclis üyelerinin Başkan Karalar’a 100 bin Euro’nun akıbetini sorduğunu belirten Ökmen, “Karalar, 100 bin Euro’nun Yüreğir ilçesinde türbe yapımına harcandığını söylemiştir ama bir sonraki grup toplantısında ise inkar etmiştir” diye konuştu. 
“OĞUZ AYHAN DA RÜŞVET SUÇU İZLEDİ”
Pırıl İnşaat A.Ş firması yöneticisi Oğuz Ayhan’ın da rüşvet suçu işlediğini savunan Ökmen, ayrıca bu kişinin şaibeli ahır projesi bulunduğunu ileri sürdü. 
Emlak Müdürü Turan Yılmaz’ı, işadamlarının rüşvete boğduğunu savunan Ökmen, bu kişinin kendisinin bir arkadaşından da iş bitirme karşılığında 100 bin lira rüşvet istediğini öne sürdü. 
Ökmen’in bu konuda ki iddiaları ise şöyle:
“Turan Yılmaz, hakkında rüşvet istediği için şikâyette bulunulacaktı ama yine Ulaş Toros devreye girip şikâyetten vazgeçirmişti. Ben bu iddiaları dile getirdiğimde Başkan Zeydan Karalar, ‘Elinde belge varsa ve şikâyet etmezsen namertsin’ demişti. Ben 20’ye yakın hormonlu binanın ada ve parsel numaralarını da dosyaya ekleyerek bu binaların mevzuata uygun olup olmadığının incelenmesini istiyorum.” 
Ökmen, suç duyurusunda bulunduğu kişiler hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.