KARALAR, BORÇTAN YAKINDI

GÜNDEM 18.04.2019 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1419+ kez okundu.
 

KARALAR, BORÇTAN YAKINDI

Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’nin borcu eski parayla 5 katrilyona dayandı. Müteahhitler, belediyeye 900 milyon lirayı bulan alacakları için son 10 gündür haciz yağdırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eskisi gibi her talebi karşılayamayacaklarını belirterek, “Zor bir süreç, aşacağız” dedi. Belediyenin elinde ne var ne yok envanterini çıkardığını ifade eden Karalar, “Bu tablodan başka türlü çıkmak mümkün değil” diye konuştu.
Adana’da 31 Mart yerel seçimlerini, Cumhur ittifakı adayı MHP’li Hüseyin Sözlü karşısında kazanarak Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturan Zeydan Karalar, iş başı yapar yapmaz belediyenin borçlarını çıkardı. Belediyenin aylık geliri 97 milyon lirayı bulurken, kesinti miktarı ile bu rakam 60 milyon iniyor. Belediye şu an için SGK, vergi ve stopaj hariç ayda ortalama 36 ile 40 milyon lira açık veriyor. MECLİS BAŞKANVEKİLİ MHP'Lİ BAYAR OLDU Büyükşehir Belediyesi Meclisi 11 maddelik gündemle bir araya geldi. Büyükşehir Meclisi katipliklerine MHP’li Cemal Demirdağ ile AK Partili Sevil Can seçildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili ise MHP'li Mustafa Bayar, 2. Başkanvekili AK Parti'li Yasemin Şule Özülkü oldu. Encümen üyeleri şu isimlerden oluştu: Ali Yaşar, Yusuf Eroğlu, Murat Duman, Lütfi Ceyhan, Furkan Bozkurt. Ayrıca 14 ihtisas komisyonu da belirlendi. Bu arada, seçimlerde Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı fire vermedi. 900 MİLYON LİRALIK BORÇ İÇİN 10 GÜNDÜR HACİZ GELİYOR CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hiç kimse başka yöne çekmesin, herkese teşekkür ediyoruz. Herkes iyi niyetli olarak hizmet etmeye çalıştı” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tabloyu kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. Yeni para ile Büyükşehir Belediyesi 4 katrilyon, ASKİ’nin 923 milyon borcu var. ASKİ’de de gelir gider dengesi ekside. Büyükşehir de borç üretmeye devam ediyor. Bu borç için hepimiz taşın altına koymalıyız. En tasarruflu durumda hizmet götürülmesi gerekir. Tabi ki vatandaş hizmet bekliyor. Bu bütçeyi hizmet verebilir hale getirmemiz gerekiyor. Adanalı bizden hizmet bekliyor. Ne yazık ki durum bu. 900 milyon muaccel hale gelmiş müteahhit borcu var. Son 10 gündür her gün haciz gönderiliyor. Bunları gönderip konuşacağız. Gelen paraya haciz geldiğinde bir şey yapamayız. Bırakın borç ödemeyi, zorunlu giderleri bile ödeyebilir olmaktan çıkmış belediye bütçesi. Her talep karşılanmayabilir. Toplantı yapacağız. Eskiden ne yapılıyordu. Neleri yapmamak zorundayız. Zor bir süreç aşacağız. Adana dinamik bir kent, umarım  çok kısa zamanda gelirleri artırırız. Neyimiz v ar neyimiz yok bir envanterini çıkarıyoruz. Bu tablodan başka türlü çıkmak mümkün değil.”
Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’nin borcu eski parayla 5 katrilyona dayandı. Müteahhitler, belediyeye 900 milyon lirayı bulan alacakları için son 10 gündür haciz yağdırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eskisi gibi her talebi karşılayamayacaklarını belirterek, “Zor bir süreç, aşacağız” dedi. Belediyenin elinde ne var ne yok envanterini çıkardığını ifade eden Karalar, “Bu tablodan başka türlü çıkmak mümkün değil” diye konuştu.

Adana’da 31 Mart yerel seçimlerini, Cumhur ittifakı adayı MHP’li Hüseyin Sözlü karşısında kazanarak Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturan Zeydan Karalar, iş başı yapar yapmaz belediyenin borçlarını çıkardı. Belediyenin aylık geliri 97 milyon lirayı bulurken, kesinti miktarı ile bu rakam 60 milyon iniyor. Belediye şu an için SGK, vergi ve stopaj hariç ayda ortalama 36 ile 40 milyon lira açık veriyor.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ MHP'Lİ BAYAR OLDU

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 11 maddelik gündemle bir araya geldi. Büyükşehir Meclisi katipliklerine MHP’li Cemal Demirdağ ile AK Partili Sevil Can seçildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili ise MHP'li Mustafa Bayar, 2. Başkanvekili AK Parti'li Yasemin Şule Özülkü oldu. Encümen üyeleri şu isimlerden oluştu: Ali Yaşar, Yusuf Eroğlu, Murat Duman, Lütfi Ceyhan, Furkan Bozkurt. Ayrıca 14 ihtisas komisyonu da belirlendi. Bu arada, seçimlerde Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı fire vermedi.

900 MİLYON LİRALIK BORÇ İÇİN 10 GÜNDÜR HACİZ GELİYOR

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hiç kimse başka yöne çekmesin, herkese teşekkür ediyoruz. Herkes iyi niyetli olarak hizmet etmeye çalıştı” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tabloyu kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. Yeni para ile Büyükşehir Belediyesi 4 katrilyon, ASKİ’nin 923 milyon borcu var. ASKİ’de de gelir gider dengesi ekside. Büyükşehir de borç üretmeye devam ediyor. Bu borç için hepimiz taşın altına koymalıyız. En tasarruflu durumda hizmet götürülmesi gerekir. Tabi ki vatandaş hizmet bekliyor. Bu bütçeyi hizmet verebilir hale getirmemiz gerekiyor. Adanalı bizden hizmet bekliyor. Ne yazık ki durum bu. 900 milyon muaccel hale gelmiş müteahhit borcu var. Son 10 gündür her gün haciz gönderiliyor. Bunları gönderip konuşacağız. Gelen paraya haciz geldiğinde bir şey yapamayız. Bırakın borç ödemeyi, zorunlu giderleri bile ödeyebilir olmaktan çıkmış belediye bütçesi. Her talep karşılanmayabilir. Toplantı yapacağız. Eskiden ne yapılıyordu. Neleri yapmamak zorundayız. Zor bir süreç aşacağız. Adana dinamik bir kent, umarım  çok kısa zamanda gelirleri artırırız. Neyimiz v ar neyimiz yok bir envanterini çıkarıyoruz. Bu tablodan başka türlü çıkmak mümkün değil.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.