KARNAVALLA GÜZELSİN ADANA’M

GÜNDEM 02.04.2019 - 17:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2431+ kez okundu.
 

KARNAVALLA GÜZELSİN ADANA’M

Adana, dört mevsimin en güzelinin yaşandığı, nisanda kente yayılan portakal çiçeklerinin büyülü kokularıyla ünlü bir şehir. Kebabı, şalgamı, bicisinin yanı sıra ününü sınırlarının dışına duyuran şehir, zengin yemek kültürü ve misafirperver, sıcakkanlı insanlarıyla bugün konuklarını ağırlayacak. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bugün başlıyor, 7 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. 2013 yılından bu yana yurtiçinden ve yurtdışından gelen onbinlerce kişi, “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nda buluştu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen altı yılda karnaval döneminde hiçbir adli olayın yaşanmadığını hatırlatarak, “Aynı şarkıyı söylediğimizde, aynı müziğe ritim tuttuğumuzda her şey bir anda çok daha güzel oluyor. Adana halkı bunu ilk günden hem karnavala sahip çıktı, hem de hoşgörü ve misafirperverliği hiç elden bırakmadı” dedi. Bozkurt, karnaval boyunca toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiklerini ve kimseyi ötekileştirmeden kucakladıklarını anlattı. Karnavalın “simgesi” olan kostümlü kortej geçişi 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej, karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında saat 17.00’de başlayacak. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girme yolunda önemli bir mesafe kat eden “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” binlerce kişinin katılacağı eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de organize edilecek. Ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, Hintli Mumbai Danceworx topluluğunun gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocukar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer alıyor.  

Adana, dört mevsimin en güzelinin yaşandığı, nisanda kente yayılan portakal çiçeklerinin büyülü kokularıyla ünlü bir şehir. Kebabı, şalgamı, bicisinin yanı sıra ününü sınırlarının dışına duyuran şehir, zengin yemek kültürü ve misafirperver, sıcakkanlı insanlarıyla bugün konuklarını ağırlayacak.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bugün başlıyor, 7 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. 2013 yılından bu yana yurtiçinden ve yurtdışından gelen onbinlerce kişi, “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nda buluştu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen altı yılda karnaval döneminde hiçbir adli olayın yaşanmadığını hatırlatarak, “Aynı şarkıyı söylediğimizde, aynı müziğe ritim tuttuğumuzda her şey bir anda çok daha güzel oluyor. Adana halkı bunu ilk günden hem karnavala sahip çıktı, hem de hoşgörü ve misafirperverliği hiç elden bırakmadı” dedi. Bozkurt, karnaval boyunca toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiklerini ve kimseyi ötekileştirmeden kucakladıklarını anlattı. Karnavalın “simgesi” olan kostümlü kortej geçişi 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej, karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında saat 17.00’de başlayacak. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girme yolunda önemli bir mesafe kat eden “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” binlerce kişinin katılacağı eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de organize edilecek.

Ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, Hintli Mumbai Danceworx topluluğunun gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocukar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.