“Kars’ta hayvancılık bitirilmiş”

SİYASET 11.09.2018 - 14:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1642+ kez okundu.
 

“Kars’ta hayvancılık bitirilmiş”

KARS – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Merkezi tarafından Kars’ta ağır ekonomik koşulları yerinde tespit etmek üzere heyet başkanı olarak görevlendirildi. Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krizi değerlendirmek üzere tüm yurtta çalışma başlatan CHP yönetimi, bazı milletvekillerine 81 ilde sivil toplum, oda, meslek, işçi-işveren örgütleri, fabrika yönetimleri ile toplantı yapmak üzere görev verdi. Kars’ta yapılan çalışmalar için ise Heyet Başkanı olarak görevlendirilen Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 2 günlük çalışmaları kapsamında CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ve parti yöneticileri ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. ZİYARET SERİSİ Sırasıyla Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kars Çimento Fabrikası ziyareti, Çimsa İş Kolu Sendika Başkanı Yusuf Erdoğdu ve sendika üyeleri, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burultay ve yönetim kurulu üyeleri, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Meclis Başkanı İdris Acay, Kars Şeker Fabrikası ziyareti, Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Dr. Şevkin, hazırlayacağı raporu kısa süre sonra parti yönetimine sunacak. KARS’TA HAYVANCILIK BİTİRİLMİŞ! Geçmiş yıllarda Türkiye’nin hayvan ihtiyacını karşılayan, Rusya ve Ortadoğu ülkelerine hayvan ihraç eder konumdayken şu anda hayvan ithalatına başlayan Kars’ta, iki ilçede pancar üretiminin durma noktasına geldiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Hayvan üreticileri bankalardan kredi alamadığı gibi kredi alanlar da yüksek faizlerden şikayet ediyor. Köylü yerinde korunamadığı için Kars, göç veren bir kent haline gelmiş” diye konuştu. İŞSİZLİK, HAYAT PAHALILIĞI… Kars’ın ana gelir kaynağı olan hayvancılıkta büyük sorun yaşandığını yerinde gören Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarların tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da işsizlik, hayat pahalılığı ve ağır vergi yükü nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldiğini vurguladı. Çimento ve şeker fabrikasında İşçilerle öğle yemeği yemeği esnasında sohbet eden, döviz artışı nedeniyle alım gücü düşen işçinin maaşlarının eridiğine tanıklık eden Dr. Şevkin, “Medeniyetler şehri Kars ilimizde özellikle içinde yaşadığımız krizle birlikte derin bir ekonomik çıkmaz hakim. Kent ekonomisi, tarım ve yok denecek kadar az olan ihracat nedeniyle çıkmaza sürükleniyor. Hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illerinden biri konumundayken hayvan varlığının azalması, tarım ürünlerinde yaşanan gerileme ve tarım nüfusunun azalması nedeniyle bugün ağır bir ekonomik kriz yaşayan Kars’ta başta pancar üreticisi olmak üzere yetersiz meyve-sebze üretimi nedeniyle çiftçinin perişan halini yerinde gördük. CHP kadroları olarak tüm yurtta ekonomik krizin yarattığı yıkımı yerinde tespit ediyoruz ve genel merkezimizin çalışmaları tamamlamasının ardından raporları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.  

KARS – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Merkezi tarafından Kars’ta ağır ekonomik koşulları yerinde tespit etmek üzere heyet başkanı olarak görevlendirildi.
Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krizi değerlendirmek üzere tüm yurtta çalışma başlatan CHP yönetimi, bazı milletvekillerine 81 ilde sivil toplum, oda, meslek, işçi-işveren örgütleri, fabrika yönetimleri ile toplantı yapmak üzere görev verdi.
Kars’ta yapılan çalışmalar için ise Heyet Başkanı olarak görevlendirilen Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 2 günlük çalışmaları kapsamında CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ve parti yöneticileri ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
ZİYARET SERİSİ
Sırasıyla Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kars Çimento Fabrikası ziyareti, Çimsa İş Kolu Sendika Başkanı Yusuf Erdoğdu ve sendika üyeleri, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burultay ve yönetim kurulu üyeleri, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Meclis Başkanı İdris Acay, Kars Şeker Fabrikası ziyareti, Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Dr. Şevkin, hazırlayacağı raporu kısa süre sonra parti yönetimine sunacak.
KARS’TA HAYVANCILIK BİTİRİLMİŞ!
Geçmiş yıllarda Türkiye’nin hayvan ihtiyacını karşılayan, Rusya ve Ortadoğu ülkelerine hayvan ihraç eder konumdayken şu anda hayvan ithalatına başlayan Kars’ta, iki ilçede pancar üretiminin durma noktasına geldiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Hayvan üreticileri bankalardan kredi alamadığı gibi kredi alanlar da yüksek faizlerden şikayet ediyor. Köylü yerinde korunamadığı için Kars, göç veren bir kent haline gelmiş” diye konuştu.
İŞSİZLİK, HAYAT PAHALILIĞI…
Kars’ın ana gelir kaynağı olan hayvancılıkta büyük sorun yaşandığını yerinde gören Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarların tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da işsizlik, hayat pahalılığı ve ağır vergi yükü nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldiğini vurguladı. Çimento ve şeker fabrikasında İşçilerle öğle yemeği yemeği esnasında sohbet eden, döviz artışı nedeniyle alım gücü düşen işçinin maaşlarının eridiğine tanıklık eden Dr. Şevkin, “Medeniyetler şehri Kars ilimizde özellikle içinde yaşadığımız krizle birlikte derin bir ekonomik çıkmaz hakim. Kent ekonomisi, tarım ve yok denecek kadar az olan ihracat nedeniyle çıkmaza sürükleniyor. Hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illerinden biri konumundayken hayvan varlığının azalması, tarım ürünlerinde yaşanan gerileme ve tarım nüfusunun azalması nedeniyle bugün ağır bir ekonomik kriz yaşayan Kars’ta başta pancar üreticisi olmak üzere yetersiz meyve-sebze üretimi nedeniyle çiftçinin perişan halini yerinde gördük. CHP kadroları olarak tüm yurtta ekonomik krizin yarattığı yıkımı yerinde tespit ediyoruz ve genel merkezimizin çalışmaları tamamlamasının ardından raporları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.