Kasaba sakinleri festivalden mutsuz ayrıldı

GÜNDEM 01.10.2017 - 13:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 966+ kez okundu.
 

Kasaba sakinleri festivalden mutsuz ayrıldı

ADANA- Adana’da, ilk kez Sinema ve Kültür Sanat Kasabası açıldı ama kasaba sakinleri, beklenen ilgiyi görememekten yakındı.  HAREKET YOKTU Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Adana Film Festivali sona erdi. Festival kasaba açılışıyla başlamış olsa da kasabada hareketlilik yoktu.  ÜZÜLDÜLER Galleria İş Merkezi yanında kurulan  Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'nda bir çok etkinlik yapıldı fakat beklenen ilginin olmayışı kasaba sakinlerini üzdü. Kısa adı AFAD olan Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin de sergisi festival boyunca açık kaldı.  “İYİ NİYET VAR AMA…” AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nın gerçekten iyi niyetle düşünülüp kurulduğunu, ancak organizasyon hataları yüzünden amacına ulaşamadığını söyledi.  “KONSERE GİDENLER SERGİLERİGÖREMEDİ” Tahsin Sezer, “Organizasyon daha düzenli yapılabilirdi. Örneğin; konser alanına akın akın gelenlerin hiçbiri çadırlardaki sergileri görmedi. Konser alanının girişi ile kasabanın içindeki sergi çadırları birbirine ters yönde. En azından konsere gidenler, bu sergilerin önünden geçmiş olsa bile yeterdi” dedi.  “DAVUL ÇALIP GİDİYORLAR” Bazı çadırlara festival boyunca bir tek kişinin bile uğramadığını anlatan Sezer, şöyle devam etti: “Örneğin; çadır verilmiş bir kuruma, içinde sadece bir bateri var. Biri geliyor, 5-10 dakika davul çalıp gidiyor. Kasabayla ilgili farklı bir sunum yapılabilirdi. Ayrıca festival boyunca hava çok sıcaktı. Çadırlarda havalandırma yok. Sıcaktan burada oturamadık. Bir şeyler eksikti. Bu toplumu evinden,  şöhret isimleri getirerek çıkarmak her zaman mümkün olmuyor. Biraz daha profesyonel düşünülmeli. Sonuç olarak festivalin kasaba ayağı eksik kaldı.” ÖĞRENCİLER CANLI PERFORMANSLA EĞLENDİ  AFAD sergisini gezip Tahsin Sezer ile görüştükten sonra Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergisi’ni gezdik. Adana Ressamlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Safiye Çölkesen ve Ressam Sevinç Kökenler, ilköğretim öğrencilerinin canlı performansla eğlendiklerini, festival haftasının keyifli ve güzel geçtiğini belirtirken çadırın aşırı sıcaklığından yakındı.  Sevinç Kökenler de konser alanına gidenlerin hiç bir sergiyi göremediğini anlatarak, “Konser girişi, sergi alanıyla ters olmasa çok daha iyi olacaktı” dedi.  Kasabada, atölye çalışmaları, sinema makyöz ve makyörlerinin şovları, dublör şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri ve canlı heykel şovları yapıldı.  Ayrıca Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi, Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi,  Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği Sergisi, Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergileri hafta boyunca açık kaldı ama beklenen ilgi yoktu.

ADANA- Adana’da, ilk kez Sinema ve Kültür Sanat Kasabası açıldı ama kasaba sakinleri, beklenen ilgiyi görememekten yakındı. 

HAREKET YOKTU
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Adana Film Festivali sona erdi. Festival kasaba açılışıyla başlamış olsa da kasabada hareketlilik yoktu. 
ÜZÜLDÜLER
Galleria İş Merkezi yanında kurulan  Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'nda bir çok etkinlik yapıldı fakat beklenen ilginin olmayışı kasaba sakinlerini üzdü. Kısa adı AFAD olan Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin de sergisi festival boyunca açık kaldı. 
“İYİ NİYET VAR AMA…”
AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nın gerçekten iyi niyetle düşünülüp kurulduğunu, ancak organizasyon hataları yüzünden amacına ulaşamadığını söyledi. 
“KONSERE GİDENLER SERGİLERİGÖREMEDİ”
Tahsin Sezer, “Organizasyon daha düzenli yapılabilirdi. Örneğin; konser alanına akın akın gelenlerin hiçbiri çadırlardaki sergileri görmedi. Konser alanının girişi ile kasabanın içindeki sergi çadırları birbirine ters yönde. En azından konsere gidenler, bu sergilerin önünden geçmiş olsa bile yeterdi” dedi. 
“DAVUL ÇALIP GİDİYORLAR”
Bazı çadırlara festival boyunca bir tek kişinin bile uğramadığını anlatan Sezer, şöyle devam etti: “Örneğin; çadır verilmiş bir kuruma, içinde sadece bir bateri var. Biri geliyor, 5-10 dakika davul çalıp gidiyor. Kasabayla ilgili farklı bir sunum yapılabilirdi. Ayrıca festival boyunca hava çok sıcaktı. Çadırlarda havalandırma yok. Sıcaktan burada oturamadık. Bir şeyler eksikti. Bu toplumu evinden,  şöhret isimleri getirerek çıkarmak her zaman mümkün olmuyor. Biraz daha profesyonel düşünülmeli. Sonuç olarak festivalin kasaba ayağı eksik kaldı.”
ÖĞRENCİLER CANLI PERFORMANSLA EĞLENDİ 
AFAD sergisini gezip Tahsin Sezer ile görüştükten sonra Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergisi’ni gezdik. Adana Ressamlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Safiye Çölkesen ve Ressam Sevinç Kökenler, ilköğretim öğrencilerinin canlı performansla eğlendiklerini, festival haftasının keyifli ve güzel geçtiğini belirtirken çadırın aşırı sıcaklığından yakındı. 
Sevinç Kökenler de konser alanına gidenlerin hiç bir sergiyi göremediğini anlatarak, “Konser girişi, sergi alanıyla ters olmasa çok daha iyi olacaktı” dedi. 
Kasabada, atölye çalışmaları, sinema makyöz ve makyörlerinin şovları, dublör şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri ve canlı heykel şovları yapıldı. 
Ayrıca Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi, Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi,  Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği Sergisi, Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergileri hafta boyunca açık kaldı ama beklenen ilgi yoktu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.