Kavramlar Savaşı ve Sosyal uzlaşma

18.06.2017 - 14:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2284+ kez okundu.
 

Kavramlar Savaşı ve Sosyal uzlaşma

Dr. Ali Gökçe’den mutlaka okunması gereken muhteşem bir eser:
  ADANA-Dr. Ali Gökçe’nin “Kavramlar Savaşı ve Sosyal Uzlaşma-Yobazlığın neresindeyiz?”  adlı kitabı Türkiye’nin Ortadoğu çıkmazından kurtulması için adeta yol gösteriyor. “AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMA “ Bu kitapta İslam’ın yanlış anlatılmasının, yüce dinimizin cahil ve bilgisiz kişilerin eline kalması nedeniyle oraya çıkan çirkin manzaraya ve büyük tahribata dikkat çekiliyor. Olaylara objektif bakılması gerektiğini, her yaşanana aynı pencereden at gözlülüğüyle bakılmasının çözümsüzlüğü dayatacağı vurgulanıyor kitapta. Türkiye ve Ortadoğu kitapta bölüm bölüm işlenmiş. Bu kitap adeta bir mesaj niteliğinde. NOBEL TIP BİLİM VE BARIŞ MADALYASI SAHİBİ PROF. ÜNER TAN NE DEDİ ? Nobel Tıp Bilim ve Barış Madalyası Sahibi Prof. Dr. Üner Tan, Dr. Ali Gökçe’nin bu katıbıyla ilgili önsöz yazısında şu görüşlere yer veriyor: “Araştırmacı yazar bu eseriyle, klasik kuru hamaset tavsiyeleri yapmak yerine ideolojilerin tabanına inerek: Yobaz insanın omuzundaki odunları atmasını, ön yargılı insanların örümcek ağını yırtmasını, içi boşaltılmış kavramlar, hatta din anlayışından sıyrılarak birbirine düşman hale gelmiş toplum katmanlarının kucaklaşıp, global emperyalist güçlerin ağlarında yem olmamaları açısından toplumumuza ve insanlığa önemli katkı sağlayacağı görüşündeyim.” Dr. Ali Gökçe ise şunları kaydetti: “Yalancılık-vurgunculukta ilk safta dünyada 4. sırayı aldığımız bir dönemde; dürüst niyetli insanların ve toplumların kavram kargaşasından kurtularak: İlerici-gerici, laik-antilaik gibi kamplara bölünerek, enerjilerini birbirleriyle tüketip meydanı açıkgözlere bırakmamaları; kendi aralarında güçbirliğine gitmeleri için bir çağrıdır. İstiklal savaşındaki halimizle bugünü kıyaslarsak: O gün vatan toprağı elden çıkmıştı. Bu gün vatandaşın ruhu elden çıktı. Vatanı koruyacak şahıslar vatanı satacak hale geldi. Bu alemde: Kuzuların yanında kurtlar, Meleklerin yanında şeytanlar olduğu bir gerçektir. Samimi insanlar kafalarını kumdan çıkarıp kavram kargaşasına son vermezlerse laikleri laik cambazlar sömürecek. Dindarları riyakar dindarlar. Kemalistleri üçkağıtçı Atatürkçüler kullanacak. Herkes avlusundaki kazları yolacak. Tilki o kadar aptal olsaydı, o ünvanı salmazdı.’Silahlar konuşurken kanunlar susar’  İspanyol atasözü gereğince: Mefta haline gelen toplumlardan  ne demokrasi, ne inanç, ne laiklik adına hiçbir seda çıkmayacaktır.” (EGEMEN)
Dr. Ali Gökçe’den mutlaka okunması gereken muhteşem bir eser:

 

ADANA-Dr. Ali Gökçe’nin “Kavramlar Savaşı ve Sosyal Uzlaşma-Yobazlığın neresindeyiz?”  adlı kitabı Türkiye’nin Ortadoğu çıkmazından kurtulması için adeta yol gösteriyor.

“AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMA “

Bu kitapta İslam’ın yanlış anlatılmasının, yüce dinimizin cahil ve bilgisiz kişilerin eline kalması nedeniyle oraya çıkan çirkin manzaraya ve büyük tahribata dikkat çekiliyor. Olaylara objektif bakılması gerektiğini, her yaşanana aynı pencereden at gözlülüğüyle bakılmasının çözümsüzlüğü dayatacağı vurgulanıyor kitapta. Türkiye ve Ortadoğu kitapta bölüm bölüm işlenmiş.

Bu kitap adeta bir mesaj niteliğinde.

NOBEL TIP BİLİM VE BARIŞ MADALYASI

SAHİBİ PROF. ÜNER TAN NE DEDİ ?

Nobel Tıp Bilim ve Barış Madalyası Sahibi Prof. Dr. Üner Tan, Dr. Ali Gökçe’nin bu katıbıyla ilgili önsöz yazısında şu görüşlere yer veriyor:

“Araştırmacı yazar bu eseriyle, klasik kuru hamaset tavsiyeleri yapmak yerine ideolojilerin tabanına inerek:

Yobaz insanın omuzundaki odunları atmasını, ön yargılı insanların örümcek ağını yırtmasını, içi boşaltılmış kavramlar, hatta din anlayışından sıyrılarak birbirine düşman hale gelmiş toplum katmanlarının kucaklaşıp, global emperyalist güçlerin ağlarında yem olmamaları açısından toplumumuza ve insanlığa önemli katkı sağlayacağı görüşündeyim.”

Dr. Ali Gökçe ise şunları kaydetti:

“Yalancılık-vurgunculukta ilk safta dünyada 4. sırayı aldığımız bir dönemde; dürüst niyetli insanların ve toplumların kavram kargaşasından kurtularak: İlerici-gerici, laik-antilaik gibi kamplara bölünerek, enerjilerini birbirleriyle tüketip meydanı açıkgözlere bırakmamaları; kendi aralarında güçbirliğine gitmeleri için bir çağrıdır. İstiklal savaşındaki halimizle bugünü kıyaslarsak: O gün vatan toprağı elden çıkmıştı. Bu gün vatandaşın ruhu elden çıktı. Vatanı koruyacak şahıslar vatanı satacak hale geldi.

Bu alemde: Kuzuların yanında kurtlar, Meleklerin yanında şeytanlar olduğu bir gerçektir. Samimi insanlar kafalarını kumdan çıkarıp kavram kargaşasına son vermezlerse laikleri laik cambazlar sömürecek. Dindarları riyakar dindarlar. Kemalistleri üçkağıtçı Atatürkçüler kullanacak.

Herkes avlusundaki kazları yolacak.

Tilki o kadar aptal olsaydı, o ünvanı salmazdı.’Silahlar konuşurken kanunlar susar’  İspanyol atasözü gereğince:

Mefta haline gelen toplumlardan  ne demokrasi, ne inanç, ne laiklik adına hiçbir seda çıkmayacaktır.” (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.