Kazan’ın 7 katlı kulesinin acıklı hikâyesi Adana’da

15.02.2019 - 16:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1708+ kez okundu.
 

Kazan’ın 7 katlı kulesinin acıklı hikâyesi Adana’da

    Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Lütfi Küpeli ’nin “Tataristan Düşleri “ adını verdiği fotoğraf sergisinde 7 katlı Kazan Kulesi dikkatleri çekiyor. 7 günde yapılan 7 katlı kule hakkında bilgi veren Tataristan-Türkiye Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Özyıldırım, ”Bu sanat şaheseri Kule’nin acıklı bir hikâyesi var” dedi. Özyıldırım, Tüyap Fuar alanında açılan sergide Adanalıların beğenisine sunulan fotoğraflar arasında bulunan kulenin hikâyesini şöyle anlattı: “Tataristan’ın başkenti Kazan’da yaşıyorum. Süyüm Bike Kulesinin tarihi bir ansını anlatacağım. Korkunç İvan Kazan Hanlığını işgale hazırlandığında Kazan hanının kızına âşık olur, Kazan Hanına haber gönderir ve ‘Kızını bana verirsen seni bağışlayacağım, Kazan’ı işgal etmeyeceğim’ der. Kazan Hanı da kızına sorar. Kızı derki ‘Bana 7 günde 7 katlı bir kule yaparsa evlenirim.” Ve İvan bütün imkânlarını seferber ederek 7 günde 7 katlı kuleyi yapar ve tamam hazır der. Kazan hanının kızı Süyüm Bike Hanım ‘Ben kuleye çıkıp bakmak istiyorum” der, kuleye çıkar ve aşağıya atlayarak intihar eder. Ve böylelikle İvan’a eş olmaktan kurtulur. Bu olay Tatar kadınlarını ne kadar güçlü ve iradeli olduğunu göstermektedir.”  

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Lütfi Küpeli ’nin “Tataristan Düşleri “ adını verdiği fotoğraf sergisinde 7 katlı Kazan Kulesi dikkatleri çekiyor.

7 günde yapılan 7 katlı kule hakkında bilgi veren Tataristan-Türkiye Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Özyıldırım, ”Bu sanat şaheseri Kule’nin acıklı bir hikâyesi var” dedi.

Özyıldırım, Tüyap Fuar alanında açılan sergide Adanalıların beğenisine sunulan fotoğraflar arasında bulunan kulenin hikâyesini şöyle anlattı:

“Tataristan’ın başkenti Kazan’da yaşıyorum. Süyüm Bike Kulesinin tarihi bir ansını anlatacağım. Korkunç İvan Kazan Hanlığını işgale hazırlandığında Kazan hanının kızına âşık olur, Kazan Hanına haber gönderir ve ‘Kızını bana verirsen seni bağışlayacağım, Kazan’ı işgal etmeyeceğim’ der. Kazan Hanı da kızına sorar. Kızı derki ‘Bana 7 günde 7 katlı bir kule yaparsa evlenirim.” Ve İvan bütün imkânlarını seferber ederek 7 günde 7 katlı kuleyi yapar ve tamam hazır der. Kazan hanının kızı Süyüm Bike Hanım ‘Ben kuleye çıkıp bakmak istiyorum” der, kuleye çıkar ve aşağıya atlayarak intihar eder. Ve böylelikle İvan’a eş olmaktan kurtulur. Bu olay Tatar kadınlarını ne kadar güçlü ve iradeli olduğunu göstermektedir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.