KAZAN-KAZAN ÇALIŞTAYI MEZUNLARINI VERDİ

EĞİTİM 21.11.2017 - 14:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2287+ kez okundu.
 

KAZAN-KAZAN ÇALIŞTAYI MEZUNLARINI VERDİ

  Adana Kent Konseyi ile İnsani Değerleri Yüceltme Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği "Şiddetsiz Topluma Dönüşmek ve Barışı Sağlamak için Kazan-Kazan Çalıştayı/ Win-Win Peace - Sonuçların Takibi” geçtiğimiz cumartesi günü Adana Tarihi Kız Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.   27-29 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan çalıştayı takip eden kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerine ek olarak, 40’ı aşkın kişi çalıştayın takibini gerçekleştirmeyi hedefleyen toplantıyı merakla izlediler. Toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ile Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak da hazır bulundular.   Win Win Peace Çalıştayı’nın gerçekleştirilmesine katkı koyan ve çeşitli platformlarda Barış Eğitimcileri olarak gönüllü hizmet veren Kıbrıslı konuklar da vardı. Güney Kıbrıslı bir Rum olan Tina Adamidou ile Kuzey Kıbrıslı bir Türk olan Dr. Çiğdem Dürüst, Adana’da halen İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanlığı’nı sürdürmekte olan Barış Eğitimcisi Berrin Ünlü ile birlikte çalıştılar.   2016 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen Çalıştay’da, pek çok Adanalı kamu görevlisi ve sivil toplum mensubu katılımcı, insani değerler konusunda farkındalığın artırılması, işbirliğinin sağlanması ve anlayışın geliştirilerek bunun toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilişkilendirilmesi için çalışmıştı. Sorunların belirlenerek, kendi alanlarında bu sorunların giderilmesi için karar verilen çözüm çalışmalarını bir yıl boyunca sürdüren gönüllüler, bir yılın sonunda değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiler.   İnsan Hakları, kadının insan hakları, aile içi şiddet, töre cinayetleri, göç ve mültecilik ile sosyal medyanın sivil toplumun güçlendirilmesi konusunda istenilen seviyeye erişmek için önemli bir karara tekrardan imza atılarak harekete geçildi.  Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan milletvekilleri ile bakanlara, bakanların eşlerine, medya örgütlerine, sivil toplum örgütlerine ve daha pek çok kişiye Çalıştay tespitleri hakkında bilgilendirici ve yardım talebinde bulunan birer mektup yazıldı. 18 Kasım 2017 Cumartesi günü tamamlanan mektupların postalanmasına önümüzdeki hafta başlanacak.   Çağdaşlaşmak için kamu-sivil ortaklığının şart olduğuna bir kez daha vurgu yapılan toplantıda medyanın önemi de vurgulandı. Sivil toplumda gönüllülük esasına dayalı çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması başlıklı bir sunum ile çalışma kapatıldı. Buluşmada 2016’dan bu yana devam eden çalıştay katılımcılarına sertifikaları takdim edildi.  

 

Adana Kent Konseyi ile İnsani Değerleri Yüceltme Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği "Şiddetsiz Topluma Dönüşmek ve Barışı Sağlamak için Kazan-Kazan Çalıştayı/ Win-Win Peace - Sonuçların Takibi” geçtiğimiz cumartesi günü Adana Tarihi Kız Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

27-29 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan çalıştayı takip eden kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerine ek olarak, 40’ı aşkın kişi çalıştayın takibini gerçekleştirmeyi hedefleyen toplantıyı merakla izlediler.

Toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ile Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak da hazır bulundular.

 

Win Win Peace Çalıştayı’nın gerçekleştirilmesine katkı koyan ve çeşitli platformlarda Barış Eğitimcileri olarak gönüllü hizmet veren Kıbrıslı konuklar da vardı. Güney Kıbrıslı bir Rum olan Tina Adamidou ile Kuzey Kıbrıslı bir Türk olan Dr. Çiğdem Dürüst, Adana’da halen İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanlığı’nı sürdürmekte olan Barış Eğitimcisi Berrin Ünlü ile birlikte çalıştılar.

 

2016 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen Çalıştay’da, pek çok Adanalı kamu görevlisi ve sivil toplum mensubu katılımcı, insani değerler konusunda farkındalığın artırılması, işbirliğinin sağlanması ve anlayışın geliştirilerek bunun toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilişkilendirilmesi için çalışmıştı. Sorunların belirlenerek, kendi alanlarında bu sorunların giderilmesi için karar verilen çözüm çalışmalarını bir yıl boyunca sürdüren gönüllüler, bir yılın sonunda değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiler.

 

İnsan Hakları, kadının insan hakları, aile içi şiddet, töre cinayetleri, göç ve mültecilik ile sosyal medyanın sivil toplumun güçlendirilmesi konusunda istenilen seviyeye erişmek için önemli bir karara tekrardan imza atılarak harekete geçildi.  Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan milletvekilleri ile bakanlara, bakanların eşlerine, medya örgütlerine, sivil toplum örgütlerine ve daha pek çok kişiye Çalıştay tespitleri hakkında bilgilendirici ve yardım talebinde bulunan birer mektup yazıldı. 18 Kasım 2017 Cumartesi günü tamamlanan mektupların postalanmasına önümüzdeki hafta başlanacak.

 

Çağdaşlaşmak için kamu-sivil ortaklığının şart olduğuna bir kez daha vurgu yapılan toplantıda medyanın önemi de vurgulandı.

Sivil toplumda gönüllülük esasına dayalı çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması başlıklı bir sunum ile çalışma kapatıldı.

Buluşmada 2016’dan bu yana devam eden çalıştay katılımcılarına sertifikaları takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.