‘KEBAP VE ŞALGAM FESTİVALİ’NİN YASAKLANMASINA TEPKİ

GÜNDEM 12.12.2019 - 15:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2315+ kez okundu.
 

‘KEBAP VE ŞALGAM FESTİVALİ’NİN YASAKLANMASINA TEPKİ

  Bu yıl yapılması planlanan "Adana Kebap ve Şalgam Festivali" yine Adana Valiliği tarafından yasaklanarak iptal edildi. 2010 yılından bu yana Kazancılar Çarşısı'nda sosyal medya üzerinden haberleşen Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin Aralık ayının ilk haftasında bir araya gelip, eğlendiği Kebap ve Şalgam Festivalinin iptaline ilişkin Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ”Festivalin iptal edilmesi veya yasaklanması çok basit bir uygulama, kolaycı bir karardır. Bu uygulama ve yasaklama yerine valilik tarafından güvenlik önlemleri alınarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalıdır. Bu kararı esefle kınıyorum.” dedi. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Valiliğince "Kebap ve Şalgam Festivali"nin iptal edilmesinin ve yasaklanmasının çağdaş dünyada kabul edilemez olduğunu ifade etti. Adana ´Kebap Şalgam Festivali´nin daha önce de ellerinde satır ve palalarla etrafa saldıranlarca gölgelendirilmeye çalışıldığını anımsatan Başkanı Av. Veli Küçük şunları söyledi: "Valilikten yapılan açıklamada, kentte düzenlenmesi planlanan festivale ilişkin, "İlimizde 14-15 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ‘Kebap ve Şalgam Festivali´ kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edilmiştir." bilgisi paylaşıldı. Dört yıl önce ülkeye mal olmuş bir etkinliğe çıkarılan provakatif açıklamaların ardından yapılan saldırıyla gölge düşürülmüştü. Kebap yiyerek ve eğlenerek topluma ya da üçüncü şahıslara bir zarar vermeksizin, eski bir geleneği yaşatmak isteyen insanların bu haklı taleplerinin engellenmesi asla kabul edilemez. Festivalin iptal edilmesi yurttaşın yaşamına müdahale niteliğinde, aynı zamanda Adana esnafını ve turizmini sekteye uğratacak bir uygulamadır. Bu uygulama yerine güvenlik önlemlerini alınarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalıdır. Polis devleti uygulaması niteliğinde, demokratik ve hukuki olmayan kararı esefle kınıyorum, henüz zaman varken yanlıştan dönülmeye davet ediyorum.”  

 

Bu yıl yapılması planlanan "Adana Kebap ve Şalgam Festivali" yine Adana Valiliği tarafından yasaklanarak iptal edildi.

2010 yılından bu yana Kazancılar Çarşısı'nda sosyal medya üzerinden haberleşen Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin Aralık ayının ilk haftasında bir araya gelip, eğlendiği Kebap ve Şalgam Festivalinin iptaline ilişkin Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ”Festivalin iptal edilmesi veya yasaklanması çok basit bir uygulama, kolaycı bir karardır. Bu uygulama ve yasaklama yerine valilik tarafından güvenlik önlemleri alınarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalıdır. Bu kararı esefle kınıyorum.” dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Valiliğince "Kebap ve Şalgam Festivali"nin iptal edilmesinin ve yasaklanmasının çağdaş dünyada kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Adana ´Kebap Şalgam Festivali´nin daha önce de ellerinde satır ve palalarla etrafa saldıranlarca gölgelendirilmeye çalışıldığını anımsatan Başkanı Av. Veli Küçük şunları söyledi:

"Valilikten yapılan açıklamada, kentte düzenlenmesi planlanan festivale ilişkin, "İlimizde 14-15 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ‘Kebap ve Şalgam Festivali´ kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edilmiştir." bilgisi paylaşıldı. Dört yıl önce ülkeye mal olmuş bir etkinliğe çıkarılan provakatif açıklamaların ardından yapılan saldırıyla gölge düşürülmüştü.

Kebap yiyerek ve eğlenerek topluma ya da üçüncü şahıslara bir zarar vermeksizin, eski bir geleneği yaşatmak isteyen insanların bu haklı taleplerinin engellenmesi asla kabul edilemez.

Festivalin iptal edilmesi yurttaşın yaşamına müdahale niteliğinde, aynı zamanda Adana esnafını ve turizmini sekteye uğratacak bir uygulamadır.

Bu uygulama yerine güvenlik önlemlerini alınarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalıdır. Polis devleti uygulaması niteliğinde, demokratik ve hukuki olmayan kararı esefle kınıyorum, henüz zaman varken yanlıştan dönülmeye davet ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.