KEKLİK PARASI NİYE CEBİMİZDE KALMASIN?

EKONOMİ 30.04.2017 - 12:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2294+ kez okundu.
 

KEKLİK PARASI NİYE CEBİMİZDE KALMASIN?

  Adana’da, Ticaret Borsası 7 yıldan bu yana 5 bin 500 dolayında kekliği, buğdayın kalitesini düşüren bir zararlıyla biyolojik mücadele için doğaya saldı. Borsa, bu iş için 135 bin lira dolayında para harcadı. Fuar organizatörü iş adamı Bülent Yamaç, kekliklerin Kahramanmaraş’tan alındığını belirterek, “Adana’da iki çiftçi kuluçka makinesiyle rahatlıkla keklik üretebilir. Güzel bir projeyi ileriye taşımak lazım, amacımız ve hedefimiz olsun” dedi.     ADANA - Adana’da Ticaret Borsası buğdayın kalitesini düşüren süne zararlısına karşı 7 yıldan bu yana kekliklerle mücadele ediyor. Borsa bugüne kadar 5 bin 500 dolayında kekliği doğal hayata saldı. Borsanın zararlılarla yaptığı biyolojik mücadelenin dikkat çekici olduğunu söyleyen Fuar Organizatörü, iş adamı Bülent Yamaç, “Ancak bu keklikler Adana’da yetiştirilip neden bizim üreticimizin kazanması sağlanmıyor” diye sordu. 5 BİN 500 KEKLİĞİ DOĞAYA SALDIK TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, nisan ayında doğaya kekli ve faydalı böcek salma sırasındaki konuşmada, 2010 yılında başlattıkları süneyle biyolojik mücadeleyle çevreyi, doğayı ve üreticilerinin ekonomik çıkarlarını koruduklarını, ayrıca önceden hayvan yemi niteliğindeki buğdayı ekmeklik buğday kalitesine ulaştırma başarısını sağladıklarını anlattı. Bilgiç, “Zararlı böcekleri, faydalı böceklerle yok ediyoruz. 2010 yılından bu yana yapılan süne ile biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında 5 bin 500 adet keklik ve 1,5 milyon adet üzerinde faydalı böcek doğaya salındı. Bu kapsamda Adana Ticaret Borsası 135 bin TL harcama yaptı. Üreticilerimize katkısı ise 7 yılda yılda 140 milyon TL civarında oldu” dedi. KEKLİĞİ ADANA’DA NİYE ÜRETMİYORUZ Fuar organizatörü iş adamı Bülent Yamaç, kendisinin de aidat ödeyen bir borsa üyesi olduğunu hatırlarak, Kahramanmaraş’tan keklik alınarak doğaya salınmasına tepki gösterdi. Yamaç, şunları kaydetti: “Keklik dağıtılıyor, keklik alıyoruz Kahramanmaraş’tan. Biz bu kekliği niye Adana’da üretmiyoruz. Bu kadar basit. Ticaret Borsası olarak biz bunu kendimize misyon edinelim. Adana’da iki çiftçimize verelim bir kuluçka makinesi, süne zararlısına karşı biyolojik mücadeleyle alakalı iyi bir proje ancak bu projeyi ileriye taşımak lazım. 30 bin liralık keklik alıyorsunuz. Önemli değil alsınlar. Biz bunu niye üretip kendi memleketimizde doğaya salmayalım. Orada orman bakanlığına ait bir yapıdan satın alıyorlar da sorun değil biz bunu burada üretip burada salalım. Amaç ve hedef  olmalı.” (EGEMEN)

 

Adana’da, Ticaret Borsası 7 yıldan bu yana 5 bin 500 dolayında kekliği, buğdayın kalitesini düşüren bir zararlıyla biyolojik mücadele için doğaya saldı. Borsa, bu iş için 135 bin lira dolayında para harcadı. Fuar organizatörü iş adamı Bülent Yamaç, kekliklerin Kahramanmaraş’tan alındığını belirterek, “Adana’da iki çiftçi kuluçka makinesiyle rahatlıkla keklik üretebilir. Güzel bir projeyi ileriye taşımak lazım, amacımız ve hedefimiz olsun” dedi.

 

 

ADANA - Adana’da Ticaret Borsası buğdayın kalitesini düşüren süne zararlısına karşı 7 yıldan bu yana kekliklerle mücadele ediyor. Borsa bugüne kadar 5 bin 500 dolayında kekliği doğal hayata saldı. Borsanın zararlılarla yaptığı biyolojik mücadelenin dikkat çekici olduğunu söyleyen Fuar Organizatörü, iş adamı Bülent Yamaç, “Ancak bu keklikler Adana’da yetiştirilip neden bizim üreticimizin kazanması sağlanmıyor” diye sordu.

5 BİN 500 KEKLİĞİ DOĞAYA SALDIK

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, nisan ayında doğaya kekli ve faydalı böcek salma sırasındaki konuşmada, 2010 yılında başlattıkları süneyle biyolojik mücadeleyle çevreyi, doğayı ve üreticilerinin ekonomik çıkarlarını koruduklarını, ayrıca önceden hayvan yemi niteliğindeki buğdayı ekmeklik buğday kalitesine ulaştırma başarısını sağladıklarını anlattı. Bilgiç, “Zararlı böcekleri, faydalı böceklerle yok ediyoruz. 2010 yılından bu yana yapılan süne ile biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında 5 bin 500 adet keklik ve 1,5 milyon adet üzerinde faydalı böcek doğaya salındı. Bu kapsamda Adana Ticaret Borsası 135 bin TL harcama yaptı. Üreticilerimize katkısı ise 7 yılda yılda 140 milyon TL civarında oldu” dedi.

KEKLİĞİ ADANA’DA NİYE ÜRETMİYORUZ

Fuar organizatörü iş adamı Bülent Yamaç, kendisinin de aidat ödeyen bir borsa üyesi olduğunu hatırlarak, Kahramanmaraş’tan keklik alınarak doğaya salınmasına tepki gösterdi. Yamaç, şunları kaydetti: “Keklik dağıtılıyor, keklik alıyoruz Kahramanmaraş’tan. Biz bu kekliği niye Adana’da üretmiyoruz. Bu kadar basit. Ticaret Borsası olarak biz bunu kendimize misyon edinelim. Adana’da iki çiftçimize verelim bir kuluçka makinesi, süne zararlısına karşı biyolojik mücadeleyle alakalı iyi bir proje ancak bu projeyi ileriye taşımak lazım. 30 bin liralık keklik alıyorsunuz. Önemli değil alsınlar. Biz bunu niye üretip kendi memleketimizde doğaya salmayalım. Orada orman bakanlığına ait bir yapıdan satın alıyorlar da sorun değil biz bunu burada üretip burada salalım. Amaç ve hedef  olmalı.” (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.