Kendileri minik yürekli kocaman çocuklar kızılay ile iş birliğinde

GÜNDEM 20.02.2020 - 13:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1327+ kez okundu.
 

Kendileri minik yürekli kocaman çocuklar kızılay ile iş birliğinde

  ADANA/ Çukurova Kaymakamlığı, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Çukurova Şubesi, ilk okul çağındaki çocuklara yardımlaşma ve Kızılaycılık bilincini oluşturmak için ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesini’’ hayata geçirdi.    Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan ilk okullarda uygulanan proje kapsamında, çocuklar kendi harçlıklarıyla aldıkları gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.    Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı’nın da katıldığı bir etkinlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım malzemelerini, çocuklar Kızılay üniforması giyerek dağıttı.    Çocukların, küçük yaşlardan itibaren ihtiyaç sahibi insanları anlamaları, sağduyulu ve anlayışlı olmaları, dostluk ve sürekli barış bilincini kavramaları için hayata geçirilen ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesi’’nin etkinliğinde konulan Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, ‘’Eğitimin en temel kademesi ilkokul olduğundan, bu proje ile çocukların, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan bireyler olarak yetişmesi için tohumlar serptik’’ dedi. Kaymakam Sarı Kızılay’a da toplumun bütün noktalarına ‘’iyiyi’’ ulaştırma konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.    Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı ise, okullarda çocuklara Kızılay eğitimi verdiklerinden, anlatmaktan ziyade yaşamanın daha etkili olduğu bilinciyle hareket ederek çocukların Kızılay ile beraber, sahada bizzat kendi harçlıklarıyla aldıkları gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.    Saygılı, ‘’Bizler 152 yıldır mağdura ve mazluma dokunmayı bir yaşam felsefesi edindik. Kızılay olarak toplumun tüm kesimlerine ve dil, din, renk, ırk ayırt etmeksizin dünyadaki mazlumlara yardım etmeyi bir gördük. Okullarımızda, yavrularımızın harçlıklarıyla topladıkları gıdaları ve ihtiyaç maddelerini birlikte dağıtmanın tadına vardık. Bu küçük yavrularımız da geleceğin Kızılaycıları olarak güzel bir işe destek verdiler’’ şeklinde konuştu.  

 

ADANA/ Çukurova Kaymakamlığı, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Çukurova Şubesi, ilk okul çağındaki çocuklara yardımlaşma ve Kızılaycılık bilincini oluşturmak için ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesini’’ hayata geçirdi. 

 

Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan ilk okullarda uygulanan proje kapsamında, çocuklar kendi harçlıklarıyla aldıkları gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. 

 

Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı’nın da katıldığı bir etkinlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım malzemelerini, çocuklar Kızılay üniforması giyerek dağıttı. 

 

Çocukların, küçük yaşlardan itibaren ihtiyaç sahibi insanları anlamaları, sağduyulu ve anlayışlı olmaları, dostluk ve sürekli barış bilincini kavramaları için hayata geçirilen ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesi’’nin etkinliğinde konulan Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, ‘’Eğitimin en temel kademesi ilkokul olduğundan, bu proje ile çocukların, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan bireyler olarak yetişmesi için tohumlar serptik’’ dedi. Kaymakam Sarı Kızılay’a da toplumun bütün noktalarına ‘’iyiyi’’ ulaştırma konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. 

 

Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı ise, okullarda çocuklara Kızılay eğitimi verdiklerinden, anlatmaktan ziyade yaşamanın daha etkili olduğu bilinciyle hareket ederek çocukların Kızılay ile beraber, sahada bizzat kendi harçlıklarıyla aldıkları gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. 

 

Saygılı, ‘’Bizler 152 yıldır mağdura ve mazluma dokunmayı bir yaşam felsefesi edindik. Kızılay olarak toplumun tüm kesimlerine ve dil, din, renk, ırk ayırt etmeksizin dünyadaki mazlumlara yardım etmeyi bir gördük. Okullarımızda, yavrularımızın harçlıklarıyla topladıkları gıdaları ve ihtiyaç maddelerini birlikte dağıtmanın tadına vardık. Bu küçük yavrularımız da geleceğin Kızılaycıları olarak güzel bir işe destek verdiler’’ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.