Kılıçdaroğlu’na rağmen müdahale istifa ettirdi!

SİYASET 19.09.2017 - 15:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2238+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu’na rağmen müdahale istifa ettirdi!

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘örgüt seçimlerine belediye başkanları müdahil olmasın’ yönündeki sözlerine rağmen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, iş, imkan, para, pul dağıtıp delege seçimlerine gölge düşürdüğünü söyledi. Erdoğan, ‘zehir zemberek’ açıklamalarının ardından 9 yönetim kurulu üyesiyle istifa etti.
  CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, 9 yönetim kurulu üyesiyle birlikte, görevinden istifa etti. Erdoğan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, belediyenin bürokratları ve tüm imkânlarıyla delege seçimlerine müdahale etmesinin, parti içinde huzursuzluk çıkardığını ve bu ortamda sağlıklı seçim yapılamadığını gerekçe göstererek istifasını açıkladı.  “KARALAR, GÖLGE DÜŞÜRDÜ” Erdoğan, İl Başkanı Ayhan Barut’un da bu sorunda taraf olup duyarsız davrandığını öne sürdü. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, örgüt seçimlerine belediye başkanlarının müdahil olmaması talimatına rağmen, Seyhan Belediye Başkanı Karalar’ın, iş, imkan, para, pul dağıtarak delege seçimlerine gölge düşürdüğünü söyledi.  “AHLAK DIŞI BASKI OLUŞTURULDU”  Dün, ilçe örgütünde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “4 büyük mahallemizin seçimlerini tamamladık. Delege seçimlerinin üzerine, belediyeden aldığı gücü, parti üzerinde kullanan ve bu sayede örgüt yönetimlerine hâkim olmak isteyen bir anlayışın gölgesi düşmüştür. Parti yönetimlerini belirleyecek olan üye iradesi üzerinde, etik ve ahlak dışı yöntemlerle baskı oluşturulmuştur” dedi. “BELEDİYE OLANAKLARI SEFERBER EDİLDİ”  Erdoğan, “Bir belediye başkanımız, başka bir ilçenin mahalle ve delege seçimlerinde liste çıkararak, adeta aday gibi çalışmış ve belediyenin olanaklarını bu süreç için seferber etmiştir. Başkan vekili, yardımcıları, müdürleri, yüzlerce çalışanı ve araç-gereçleriyle bir ilçe belediyemiz, başka bir ilçenin seçimlerinde taraf olmuş ve seçimlerin sonucuna etki etmiştir” diye konuştu.  CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, delege seçimlerindeki sorunları il başkanı ve yönetimiyle paylaşmalarına rağmen, bu olumsuzluklara kayıtsız kalındığını iddia etti.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘örgüt seçimlerine belediye başkanları müdahil olmasın’ yönündeki sözlerine rağmen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, iş, imkan, para, pul dağıtıp delege seçimlerine gölge düşürdüğünü söyledi. Erdoğan, ‘zehir zemberek’ açıklamalarının ardından 9 yönetim kurulu üyesiyle istifa etti.

 

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, 9 yönetim kurulu üyesiyle birlikte, görevinden istifa etti. Erdoğan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, belediyenin bürokratları ve tüm imkânlarıyla delege seçimlerine müdahale etmesinin, parti içinde huzursuzluk çıkardığını ve bu ortamda sağlıklı seçim yapılamadığını gerekçe göstererek istifasını açıkladı. 
“KARALAR, GÖLGE DÜŞÜRDÜ”
Erdoğan, İl Başkanı Ayhan Barut’un da bu sorunda taraf olup duyarsız davrandığını öne sürdü. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, örgüt seçimlerine belediye başkanlarının müdahil olmaması talimatına rağmen, Seyhan Belediye Başkanı Karalar’ın, iş, imkan, para, pul dağıtarak delege seçimlerine gölge düşürdüğünü söyledi. 
“AHLAK DIŞI BASKI OLUŞTURULDU” 
Dün, ilçe örgütünde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “4 büyük mahallemizin seçimlerini tamamladık. Delege seçimlerinin üzerine, belediyeden aldığı gücü, parti üzerinde kullanan ve bu sayede örgüt yönetimlerine hâkim olmak isteyen bir anlayışın gölgesi düşmüştür. Parti yönetimlerini belirleyecek olan üye iradesi üzerinde, etik ve ahlak dışı yöntemlerle baskı oluşturulmuştur” dedi.
“BELEDİYE OLANAKLARI SEFERBER EDİLDİ”
 Erdoğan, “Bir belediye başkanımız, başka bir ilçenin mahalle ve delege seçimlerinde liste çıkararak, adeta aday gibi çalışmış ve belediyenin olanaklarını bu süreç için seferber etmiştir. Başkan vekili, yardımcıları, müdürleri, yüzlerce çalışanı ve araç-gereçleriyle bir ilçe belediyemiz, başka bir ilçenin seçimlerinde taraf olmuş ve seçimlerin sonucuna etki etmiştir” diye konuştu. 

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, delege seçimlerindeki sorunları il başkanı ve yönetimiyle paylaşmalarına rağmen, bu olumsuzluklara kayıtsız kalındığını iddia etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.