KİLO ALDIRMAYAN 5 PRATİK YAZ TATLISI

SAĞLIK-YAŞAM 10.08.2018 - 15:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2278+ kez okundu.
 

KİLO ALDIRMAYAN 5 PRATİK YAZ TATLISI

Birçoğumuz kışın aldığımız fazla kiloları vererek yaz aylarına formda girmeye çalıştık. Bunca emek sonrası bu yaz kendimizi tutup formumuzu korumaya özen göstersek de tatlısız olmuyor. Tatlı ise fazla kilo demek! Peki buna bir çözüm bulmak mümkün mü?
Tatlıların her zaman yüksek kalorili olmasının gerekmediğini, hafif ve lezzetli tatlarla hem formumuzu koruyup hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayabileceğimizi söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Sehlikoğlu, hazırlaması pratik, kilo aldırmayan lezzetli tarifler verdi… Hurma Topları Malzemeler: 15 adet hurma 5 tam ceviz içi Tarçın Yapılışı: Hurmaları ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan hurmaları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Ceviz içi ile beraber öğütücüden geçirin. Elinizle küçük toplar halinde yuvarlayın. Üzerine biraz tarçın ekledikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz… Sade Dondurma Malzemeler: 2 adet büyük muz Yarım çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi Hindistan cevizi tozu Tarçın Yapılışı: Muzları küçük parçacıklara ayırın ve bir buzdolabı poşetine koyun. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Poşetteki muz parçacıklarını buzlukta 3 saat bekletin. Sonra donmuş muz parçacıklarına süt ve ceviz içini ekleyip öğütücüden geçirin. İyice kıvam aldıktan sonra üzerine hindistan cevizi ile tarçın serpiştirin. Dondurmanız artık servis edilmeye hazır! Çikolatalı Muz Malzemeler: 1 adet muz 1 paket yüzde 70 kakaolu bitter çikolata 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu Yapılışı: Bitter çikolatayı bir kaba koyarak ocakta eritin. Muzları soyarak erimiş çikolatanıza batırın. Üzerine bir miktar hindistan cevizi tozu serpiştirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz. Smoothie Malzemeler: 1 bardak yoğurt 10 üzüm 5 çiğ fındık 1 yemek kaşığı chia tohumu 3-4 parça buz Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp öğütücüye atın ve makineyi çalıştırın. Sadece 1dakika sonra içeceğiniz hazır! Yulaf Ezmeli Şeftali Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 250 ml süt 600 ml su 5 adet şeftali 1 yemek kaşığı pekmez Hindistan cevizi tozu Yapılışı: 3 adet şeftaliyi rendeleyin, diğer ikisini küçük parçalara bölün. Bir su bardağı yulaf ezmesini ve 600 ml suyu bir kaba koyarak kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine 250 ml sütü, rendelenmiş şeftalileri ve bir yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Tatlınız iyice kıvamını aldığında kaselere doldurup üzerlerine şeftali parçacıkları ve hindistan cevizi koyarak servis edebilirsiniz. Bir de içecek önerisi… Detoks Limonata Malzemeler: 1 ince dilim ananas 1 yemek kaşığı limon suyu 300 ml su Taze nane yaprakları Yapılışı: Tüm malzemeleri içine koyup öğütücüyü çalıştırın. Ardından bardağa doldurduğunuz limonatanıza 1-2 parça buz atıp soğutun ve üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin.
Birçoğumuz kışın aldığımız fazla kiloları vererek yaz aylarına formda girmeye çalıştık. Bunca emek sonrası bu yaz kendimizi tutup formumuzu korumaya özen göstersek de tatlısız olmuyor. Tatlı ise fazla kilo demek! Peki buna bir çözüm bulmak mümkün mü?

Tatlıların her zaman yüksek kalorili olmasının gerekmediğini, hafif ve lezzetli tatlarla hem formumuzu koruyup hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayabileceğimizi söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Sehlikoğlu, hazırlaması pratik, kilo aldırmayan lezzetli tarifler verdi…

Hurma Topları
Malzemeler:
15 adet hurma
5 tam ceviz içi
Tarçın
Yapılışı:
Hurmaları ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan hurmaları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Ceviz içi ile beraber öğütücüden geçirin. Elinizle küçük toplar halinde yuvarlayın. Üzerine biraz tarçın ekledikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz…

Sade Dondurma
Malzemeler:
2 adet büyük muz
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi
Hindistan cevizi tozu
Tarçın
Yapılışı:
Muzları küçük parçacıklara ayırın ve bir buzdolabı poşetine koyun. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Poşetteki muz parçacıklarını buzlukta 3 saat bekletin. Sonra donmuş muz parçacıklarına süt ve ceviz içini ekleyip öğütücüden geçirin. İyice kıvam aldıktan sonra üzerine hindistan cevizi ile tarçın serpiştirin. Dondurmanız artık servis edilmeye hazır!

Çikolatalı Muz

Malzemeler:
1 adet muz
1 paket yüzde 70 kakaolu bitter çikolata
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
Yapılışı:
Bitter çikolatayı bir kaba koyarak ocakta eritin. Muzları soyarak erimiş çikolatanıza batırın. Üzerine bir miktar hindistan cevizi tozu serpiştirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.

Smoothie
Malzemeler:
1 bardak yoğurt
10 üzüm
5 çiğ fındık
1 yemek kaşığı chia tohumu
3-4 parça buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp öğütücüye atın ve makineyi çalıştırın. Sadece 1dakika sonra içeceğiniz hazır!

Yulaf Ezmeli Şeftali

Malzemeler:
1 su bardağı yulaf ezmesi
250 ml süt
600 ml su
5 adet şeftali
1 yemek kaşığı pekmez
Hindistan cevizi tozu
Yapılışı:
3 adet şeftaliyi rendeleyin, diğer ikisini küçük parçalara bölün. Bir su bardağı yulaf ezmesini ve 600 ml suyu bir kaba koyarak kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine 250 ml sütü, rendelenmiş şeftalileri ve bir yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Tatlınız iyice kıvamını aldığında kaselere doldurup üzerlerine şeftali parçacıkları ve hindistan cevizi koyarak servis edebilirsiniz.


Bir de içecek önerisi…
Detoks Limonata
Malzemeler:
1 ince dilim ananas
1 yemek kaşığı limon suyu
300 ml su
Taze nane yaprakları
Yapılışı:
Tüm malzemeleri içine koyup öğütücüyü çalıştırın. Ardından bardağa doldurduğunuz limonatanıza 1-2 parça buz atıp soğutun ve üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.