KİMLİĞİNİZİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN!

GÜNDEM 29.03.2019 - 17:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1962+ kez okundu.
 

KİMLİĞİNİZİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN!

Yarın sandık başına giderken ne yapacağınızı biliyor musunuz? Hangi hangi sandıkta ve nerede oy kullanacağınızı Yüksek Seçim Kurulu’nun ysk.gov.tr adresinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ile  muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanılacak. Daha sonra neler yapacağınıza ilişkin bilgiler ise şöyle: ·       Kimlik belgenizi mutlaka yanınıza alın. ·       Sandık başına mutlaka TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgelerle gidin. ·       Birleşik oy pusulalarını zarf ve “Evet” mührünü alıp kapalı bölmeye girin. ·       Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, zarfa koyup ağzını kapatın ·       Oy zarfını sandığa atın ·       Sandık seçmen listesinde adınızın olduğu yerin karşısına imza atın.  

Yarın sandık başına giderken ne yapacağınızı biliyor musunuz? Hangi hangi sandıkta ve nerede oy kullanacağınızı Yüksek Seçim Kurulu’nun ysk.gov.tr adresinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ile  muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanılacak. Daha sonra neler yapacağınıza ilişkin bilgiler ise şöyle:

·       Kimlik belgenizi mutlaka yanınıza alın.

·       Sandık başına mutlaka TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgelerle gidin.

·       Birleşik oy pusulalarını zarf ve “Evet” mührünü alıp kapalı bölmeye girin.

·       Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, zarfa koyup ağzını kapatın

·       Oy zarfını sandığa atın

·       Sandık seçmen listesinde adınızın olduğu yerin karşısına imza atın.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.