Kirlilikle ilgili önerilerimiz mutlaka dikkate alınmalı

GÜNDEM 06.06.2019 - 17:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2127+ kez okundu.
 

Kirlilikle ilgili önerilerimiz mutlaka dikkate alınmalı

    Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şehrin acilen çözülmesi gereken en büyük çevre sorununun hava kirliliği olduğunu söyledi. Doğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin azaltılması, Türkiye’de tasarruf bilincinin aşılanması ve temiz çevre için uyarılarının dikkate alınması çağrısında bulundu. Doğan, şehrin son yıllarda ekonomi ve gelişmişlik yönünden birçok ilden geride kaldığını hatırlatarak, “1 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ülkemizdeki hava kalitesi ölçüm istasyonlarının verileri değerlendirilerek hazırlanan 2018 yılı hava kirliliği raporunda kentimiz, PM10 kaynaklı hava kirliliği yaşayan iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir’den hemen sonra gelmektedir. Kirlilikte artış ve bir gelişme söz konusudur. Bilinmelidir ki, hava kirliliği Adana’nın ve ülkemizin en önemli çevre sorunudur.  Bu sorunun çözümüne yönelik daha fazla bütçe ayrılması ivedi bir ihtiyaçtır” dedi. Doğan, anız yakmanın toprağa verdiği zarara da değinerek, ”Anız yangınları,  toprağa organik madde açısından katkı sağlayan kısmın ortadan kaldırılması, birçok canlının ölmesi anlamına gelmekte ve toprağın veriminin azalmasına neden olmaktadır. Hububat hasadının ardından toprak yüzeyinden alınamayan kısımlar yakılmayıp uygun aletlerle sökülmeli ya da parçalanmalı ve bu durumun toprağa ve toprağın yeni ürün için hazır hale getirilmesine engel teşkil etmeyeceği anlatılmalıdır.”diye konuştu.        

 

 

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şehrin acilen çözülmesi gereken en büyük çevre sorununun hava kirliliği olduğunu söyledi.

Doğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin azaltılması, Türkiye’de tasarruf bilincinin aşılanması ve temiz çevre için uyarılarının dikkate alınması çağrısında bulundu.

Doğan, şehrin son yıllarda ekonomi ve gelişmişlik yönünden birçok ilden geride kaldığını hatırlatarak, “1 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ülkemizdeki hava kalitesi ölçüm istasyonlarının verileri değerlendirilerek hazırlanan 2018 yılı hava kirliliği raporunda kentimiz, PM10 kaynaklı hava kirliliği yaşayan iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir’den hemen sonra gelmektedir. Kirlilikte artış ve bir gelişme söz konusudur. Bilinmelidir ki, hava kirliliği Adana’nın ve ülkemizin en önemli çevre sorunudur.  Bu sorunun çözümüne yönelik daha fazla bütçe ayrılması ivedi bir ihtiyaçtır” dedi.

Doğan, anız yakmanın toprağa verdiği zarara da değinerek, ”Anız yangınları,  toprağa organik madde açısından katkı sağlayan kısmın ortadan kaldırılması, birçok canlının ölmesi anlamına gelmekte ve toprağın veriminin azalmasına neden olmaktadır. Hububat hasadının ardından toprak yüzeyinden alınamayan kısımlar yakılmayıp uygun aletlerle sökülmeli ya da parçalanmalı ve bu durumun toprağa ve toprağın yeni ürün için hazır hale getirilmesine engel teşkil etmeyeceği anlatılmalıdır.”diye konuştu.

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.