Kış soğuklarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor

12.01.2019 - 16:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2246+ kez okundu.
 

Kış soğuklarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor

Kış soğuklarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor   Soğuk kış günlerinde bünyeyi korumak her zamankinden daha zor. Peki güneş ışığının daha az görüldüğü bugünlerde kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyacağız? Malum mevsim kış, havalar çok soğuk. Kat kat giyinmek bile bir yere kadar. Bu aylarda doğru beslenmenin önemi iki kat artıyor. Güneş ışığının daha az görülmesi nedeniyle vücudun bütün sistemleri zayıflıyor ve metabolizma yavaşlıyor. Bu da bağışıklık sistemini, kalp-damar yollarını, kan şekerini ve kiloyu olumsuz yönde etkiliyor. Kış aylarında daha çabuk kilo alınmasının ve sık aralıklarla hastalanmanın sebebi de bundan kaynaklanıyor.   “Her gün bir avuç pikan cevizi bağışıklık sistemini güçlendirir” Hemen her şeyde olduğu gibi, bu mevsimde kendimizi korumanın yolu da doğru beslenmeden geçiyor. Özellikle kışın bağışıklık sistemini güçlendirmede kuruyemişlerin katkısı yadsınamaz. Bu havalarda kuruyemiş tüketmenin önemini Beyin Cerrahı Doçenti Dr.Tufan Cansever’e sorduk. Doğru beslenmenin her mevsimde öneminin altını çizen Cansever, konuyla iligli: “Pikan cevizi; 19 farklı vitamin ve mineralin yanı sıra, çinko, kalsiyum, magnezyum, selenyum, demir ve manganez içerir. Diğer kabuklu yemişlere oranla yüksek antioksidana sahip bu ürün bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Her gün bir avuç tüketilmesi bünyeyi olumlu yönde etkiler” dedi.

Kış soğuklarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor

 

Soğuk kış günlerinde bünyeyi korumak her zamankinden daha zor. Peki güneş ışığının daha az görüldüğü bugünlerde kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyacağız?

Malum mevsim kış, havalar çok soğuk. Kat kat giyinmek bile bir yere kadar. Bu aylarda doğru beslenmenin önemi iki kat artıyor. Güneş ışığının daha az görülmesi nedeniyle vücudun bütün sistemleri zayıflıyor ve metabolizma yavaşlıyor. Bu da bağışıklık sistemini, kalp-damar yollarını, kan şekerini ve kiloyu olumsuz yönde etkiliyor. Kış aylarında daha çabuk kilo alınmasının ve sık aralıklarla hastalanmanın sebebi de bundan kaynaklanıyor.

 

“Her gün bir avuç pikan cevizi bağışıklık sistemini güçlendirir”

Hemen her şeyde olduğu gibi, bu mevsimde kendimizi korumanın yolu da doğru beslenmeden geçiyor. Özellikle kışın bağışıklık sistemini güçlendirmede kuruyemişlerin katkısı yadsınamaz. Bu havalarda kuruyemiş tüketmenin önemini Beyin Cerrahı Doçenti Dr.Tufan Cansever’e sorduk. Doğru beslenmenin her mevsimde öneminin altını çizen Cansever, konuyla iligli: “Pikan cevizi; 19 farklı vitamin ve mineralin yanı sıra, çinko, kalsiyum, magnezyum, selenyum, demir ve manganez içerir. Diğer kabuklu yemişlere oranla yüksek antioksidana sahip bu ürün bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Her gün bir avuç tüketilmesi bünyeyi olumlu yönde etkiler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.