Kızılay Kök Hücre Bağışı için Okullarda

SAĞLIK-YAŞAM 14.10.2019 - 12:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2281+ kez okundu.
 

Kızılay Kök Hücre Bağışı için Okullarda

Adana'da yeni eğitim - öğretim yılının ilk bağışını Hümeyra Ökten Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri yaptı.      Sağlık Bakanlığı’nın Kızılay desteği ile hayata geçirdiği TÜRKÖK (Türkiye KÖk Hücre Koordinasyon Merkezi) Projesi kapsamında, Adana’da yeni eğitim - öğretim yılının ilk kök hücre bağışını Hümeyra Ökten Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri yaptı.   Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı'nın katılımlarıyla okulda kök hücre bağışı, ebru çalışması, aşure ikramı etkinlikleri gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören etkinlikte öğretmen, veli ve 18 yaşındaki öğrenciler 3 tüp kan ile kök hücre numunelerini verdiler.    Saygılı, desteklerinden dolayı Okul Müdürü Necla Kayıklık'a teşekkür belgesi verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Değerli öğretmenlerim, öğrencilerim ve velilerimiz; sizlerin insaniyet namına yapılan Kızılaycılık çalışmalarına bu kadar ilgi göstermeniz biz Kızılaycıları mutlu etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu sayede gelecek nesiller okullarda maneviyatla büyüyor gelişiyor. Onlar da ileride kendilerinden sonra gelecek kuşaklara rol model olacaklardır” dedi.   Okul Müdürü Necla Kayıklık ise, “Kızılay Milletimizin önemli değerlerinden biridir. Bu yardım kuruluşunu öğrencilerimize tanıtmayı ve çalışmalarına dahil etmeyi, karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğretmeyi görev biliyoruz. Kızılaycılık adına çalışan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.   Sağlık Bakanlığı’nın, kemik iliği nakli bekleyen hastalar ve çok sayıda gönüllü vericiye ait doku grubu antijeni bilgilerinin depolandığı Kemik İliği Bankasının (KİB) kurulması ve kemik iliği nakli ile ilgili merkezler arasında koordinasyonun sağlanması için oluşturduğu TÜRKÖK’ün (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) gönüllü kemik iliği veya periferik kök hücre bağışçılarının kazanılması Türkiye’nin dört bir tarafından Türk Kızılayı tarafından sağlanıyor.  

Adana'da yeni eğitim - öğretim yılının ilk bağışını Hümeyra Ökten Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri yaptı.

 

 

 Sağlık Bakanlığı’nın Kızılay desteği ile hayata geçirdiği TÜRKÖK (Türkiye KÖk Hücre Koordinasyon Merkezi) Projesi kapsamında, Adana’da yeni eğitim - öğretim yılının ilk kök hücre bağışını Hümeyra Ökten Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri yaptı.

 

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı'nın katılımlarıyla okulda kök hücre bağışı, ebru çalışması, aşure ikramı etkinlikleri gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören etkinlikte öğretmen, veli ve 18 yaşındaki öğrenciler 3 tüp kan ile kök hücre numunelerini verdiler. 

 

Saygılı, desteklerinden dolayı Okul Müdürü Necla Kayıklık'a teşekkür belgesi verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Değerli öğretmenlerim, öğrencilerim ve velilerimiz; sizlerin insaniyet namına yapılan Kızılaycılık çalışmalarına bu kadar ilgi göstermeniz biz Kızılaycıları mutlu etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu sayede gelecek nesiller okullarda maneviyatla büyüyor gelişiyor. Onlar da ileride kendilerinden sonra gelecek kuşaklara rol model olacaklardır” dedi.

 

Okul Müdürü Necla Kayıklık ise, “Kızılay Milletimizin önemli değerlerinden biridir. Bu yardım kuruluşunu öğrencilerimize tanıtmayı ve çalışmalarına dahil etmeyi, karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğretmeyi görev biliyoruz. Kızılaycılık adına çalışan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Sağlık Bakanlığı’nın, kemik iliği nakli bekleyen hastalar ve çok sayıda gönüllü vericiye ait doku grubu antijeni bilgilerinin depolandığı Kemik İliği Bankasının (KİB) kurulması ve kemik iliği nakli ile ilgili merkezler arasında koordinasyonun sağlanması için oluşturduğu TÜRKÖK’ün (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) gönüllü kemik iliği veya periferik kök hücre bağışçılarının kazanılması Türkiye’nin dört bir tarafından Türk Kızılayı tarafından sağlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.