KKTC’de işyerleri açıldı

DÜNYA 05.05.2020 - 11:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1649+ kez okundu.
 

KKTC’de işyerleri açıldı

Koronavirüsle mücadelede başarılı sonuçlar alan KKTC’de 42 gündür uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı ve işyerlerinin büyük bölümü açıldı. Salgının ilk görüldüğü mart ayından bu yana tespit edilen 108 vakadan 4’ü hayatını kaybetti, diğerleri ise iyileşerek taburcu oldu. 17 gündür herhangi bir vakaya rastlanmazken, hastanede sadece hafif semptomlu bir kişi kaldı. KABİNLER KAPATILDI KKTC hükümeti restoranlar, oteller ve kuaförler gibi riskli yerler dışındaki tüm işyerlerini açma kararı alırken bir dizi de kural koydu. Maskesiz sokağa çıkış yasaklandı, mağazaların deneme kabinleri kapatıldı ve satışların iadesiz yapılacağı ilan edildi. KKTC’de 23 Mart’tan bu yana gündüzleri kısmi, geceleri ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Saat 21.00’den itibaren uygulanan tam sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs’a kadar yürürlükte kalacak.

Koronavirüsle mücadelede başarılı sonuçlar alan KKTC’de 42 gündür uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı ve işyerlerinin büyük bölümü açıldı.

Salgının ilk görüldüğü mart ayından bu yana tespit edilen 108 vakadan 4’ü hayatını kaybetti, diğerleri ise iyileşerek taburcu oldu. 17 gündür herhangi bir vakaya rastlanmazken, hastanede sadece hafif semptomlu bir kişi kaldı.

KABİNLER KAPATILDI

KKTC hükümeti restoranlar, oteller ve kuaförler gibi riskli yerler dışındaki tüm işyerlerini açma kararı alırken bir dizi de kural koydu. Maskesiz sokağa çıkış yasaklandı, mağazaların deneme kabinleri kapatıldı ve satışların iadesiz yapılacağı ilan edildi. KKTC’de 23 Mart’tan bu yana gündüzleri kısmi, geceleri ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Saat 21.00’den itibaren uygulanan tam sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs’a kadar yürürlükte kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.