KOBİGEL fırsatını kaçırmayın

DÜNYA 25.05.2018 - 09:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1812+ kez okundu.
 

KOBİGEL fırsatını kaçırmayın

MÜSİAD Adana Şubesi, KOSGEB’in KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı’nın yeni destekleri hakkında üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda konuşan MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, amacı ‘imalat sanayii ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi’ olan desteklerden tüm üyelerin yararlanması gerektiğini söyledi.
500 MİLYON LİRASI İMALAT SANAYİİ SEKTÖRÜNE Toplantıda konuşan Mücahit Alper Karcı, toplam destek tutarı içerisinden imalat sanayii işletmelerine toplam 500 milyon liralık, yazılım sektöründeki işletmelere ise toplam 200 milyon liralık destek verileceği bilgini verdi. Karcı, “Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulüne göre defter tutmaları gerekiyor. 2017 yılı KOBİ beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaklar. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayii ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hâsılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sanayii sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hâsılatı ve çalışan sayısı dikkate alınmayacak. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hâsılatını aşmaması gerekiyor. Başvuru süresi 22 Haziran 2018 tarihinde sona erecek olan projeden, Adana’nın en üst seviyede yararlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.   İMALATÇI KOBİ’LERİN SEKTÖRLERİ İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR Bilgilendirme için KOSGEB Adana İl Müdürü Mücahit Alper Karcı’ya teşekkür eden MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak ise, KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı’nın bu yeni desteklerinden tüm üyelerin yararlanması gerektiğini belirtti. Kavak, “Tüm iller için yazılım sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler bu desteklerden yararlanacak. Sadece imalatçı işletmeler, üretim yerinin bulunduğu kentteki sektör kıstasına tabi olacak. Dolayısıyla Adana’da üretim yapan KOBİ’ler için destek alabilecek sektörler şunlar: Gıda ürünleri imalatı, Makine ve teçhizat hariç tüm fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler. Üyelerimiz bu kriterleri dikkate almalılar” diye konuştu.
MÜSİAD Adana Şubesi, KOSGEB’in KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı’nın yeni destekleri hakkında üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda konuşan MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, amacı ‘imalat sanayii ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi’ olan desteklerden tüm üyelerin yararlanması gerektiğini söyledi.

500 MİLYON LİRASI İMALAT SANAYİİ SEKTÖRÜNE

Toplantıda konuşan Mücahit Alper Karcı, toplam destek tutarı içerisinden imalat sanayii işletmelerine toplam 500 milyon liralık, yazılım sektöründeki işletmelere ise toplam 200 milyon liralık destek verileceği bilgini verdi. Karcı, “Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulüne göre defter tutmaları gerekiyor. 2017 yılı KOBİ beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaklar. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayii ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hâsılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sanayii sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hâsılatı ve çalışan sayısı dikkate alınmayacak. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hâsılatını aşmaması gerekiyor. Başvuru süresi 22 Haziran 2018 tarihinde sona erecek olan projeden, Adana’nın en üst seviyede yararlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İMALATÇI KOBİ’LERİN SEKTÖRLERİ İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Bilgilendirme için KOSGEB Adana İl Müdürü Mücahit Alper Karcı’ya teşekkür eden MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak ise, KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı’nın bu yeni desteklerinden tüm üyelerin yararlanması gerektiğini belirtti. Kavak, “Tüm iller için yazılım sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler bu desteklerden yararlanacak. Sadece imalatçı işletmeler, üretim yerinin bulunduğu kentteki sektör kıstasına tabi olacak. Dolayısıyla Adana’da üretim yapan KOBİ’ler için destek alabilecek sektörler şunlar: Gıda ürünleri imalatı, Makine ve teçhizat hariç tüm fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler. Üyelerimiz bu kriterleri dikkate almalılar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.