KOMŞUMLA KARDEŞİM PROJESİ DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR-SANAT 27.12.2017 - 14:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1207+ kez okundu.
 

KOMŞUMLA KARDEŞİM PROJESİ DEVAM EDİYOR

KÜLTÜREVLERİ  YÜREĞİR'DE KAYNAŞMA MERKEZİ OLDU     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın hizmete açtığı kültürevleri Yüreğirli vatandaşların kaynaşma merkezleri oldu. 7' den 70'e hizmet veren kültürevlerinden yılda yaklaşık 30 bin Adanalı faydalanıyor.   Sosyal Belediyecilikte çığır açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikca'ın başlattığı ''Komşumla Kardeşim'' projesi devam ediyor. Bu projeyi tüm Yüreğir'e yayacaklarını belirten Başkan Çelikcan Köprülü Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Kültürevinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kültürevlerinin Yüreğir'e yapılan en iyi yatırımlardan biri olduğunu, vatandaşların buluşma noktası olduğunu belirterek  '' Mahalle kültürümüz, aynı sokakta yaşama kültürümüz yeniden  ortak değerlerimizin içinde en önemli hassasiyetlerimiz haline gelecek. Şehir hayatının getirdiği tüm yalnızlıklarımızdan kurtulup yabancılaştığımız duygulara yaklaşacağız. Biz biriz ve bir bütünüz. Bizim birliğimiz ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece, bütün oyunlar bozulacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' dedi.   Projenin amacının insanların kaynaşmasını, ailelerin birbirlerini tanımasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Bizler binlerce yıldan bu yana gönül birliği, kader birliği yapmış bir milletin evlatlarıyız. Dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı iyice pekiştirerek aramıza nifak sokmaya çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.   Kültürevlerinde düzenlenen programa katılan vatandaşlar burada verilen eğitimlerden memnun olduklarını belirttiler. Özellikle kültürevlerinde bulunan kreşlerin çok önemli olduğunu belirten mahalle sakinleri ''Biz burada ücretsiz  verilen meslek ve hobi kurslarına  katılırken çocuklarımızı da burada bulunan kreşlerimize gönül rahatlığı içerisinde teslim ediyoruz. Burada öğrendiklerimizle aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Yeni arkadaşlıklar kurup boş zamanlarımızı daha verimli kullanıyoruz.Bize bu imkanı sağlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.  

KÜLTÜREVLERİ  YÜREĞİR'DE KAYNAŞMA MERKEZİ OLDU

 

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın hizmete açtığı kültürevleri Yüreğirli vatandaşların kaynaşma merkezleri oldu. 7' den 70'e hizmet veren kültürevlerinden yılda yaklaşık 30 bin Adanalı faydalanıyor.

 

Sosyal Belediyecilikte çığır açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikca'ın başlattığı ''Komşumla Kardeşim'' projesi devam ediyor. Bu projeyi tüm Yüreğir'e yayacaklarını belirten Başkan Çelikcan Köprülü Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Kültürevinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kültürevlerinin Yüreğir'e yapılan en iyi yatırımlardan biri olduğunu, vatandaşların buluşma noktası olduğunu belirterek  '' Mahalle kültürümüz, aynı sokakta yaşama kültürümüz yeniden  ortak değerlerimizin içinde en önemli hassasiyetlerimiz haline gelecek. Şehir hayatının getirdiği tüm yalnızlıklarımızdan kurtulup yabancılaştığımız duygulara yaklaşacağız. Biz biriz ve bir bütünüz. Bizim birliğimiz ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece, bütün oyunlar bozulacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' dedi.

 

Projenin amacının insanların kaynaşmasını, ailelerin birbirlerini tanımasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Bizler binlerce yıldan bu yana gönül birliği, kader birliği yapmış bir milletin evlatlarıyız. Dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı iyice pekiştirerek aramıza nifak sokmaya çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.

 

Kültürevlerinde düzenlenen programa katılan vatandaşlar burada verilen eğitimlerden memnun olduklarını belirttiler. Özellikle kültürevlerinde bulunan kreşlerin çok önemli olduğunu belirten mahalle sakinleri ''Biz burada ücretsiz  verilen meslek ve hobi kurslarına  katılırken çocuklarımızı da burada bulunan kreşlerimize gönül rahatlığı içerisinde teslim ediyoruz. Burada öğrendiklerimizle aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Yeni arkadaşlıklar kurup boş zamanlarımızı daha verimli kullanıyoruz.Bize bu imkanı sağlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.