KÖMÜR DEYİP GEÇMEYİN!

GÜNDEM 31.07.2019 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3833+ kez okundu.
 

KÖMÜR DEYİP GEÇMEYİN!

Adana Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, kebap yaparken ithal pres kömürden uzak durulmasını tavsiye etti.
Adana Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, ‘uzun yanma süresi’nden dolayı tercih edilen ithal pres mangal kömürünün kebabın lezzetine de olumsuz etkisi olduğunu söyledi.  Aslan,  özellikle yaz aylarında pikniğe gidenlerin mutlaka kömür alırken meşe, portakal veya akasya ağaçlarından üretilmiş natürel odun kömürlerini tercih etmesini istedi. Aslan, kömürün etin rayihasını da değiştirici bir özelliği de olduğunu kaydetti. Aslan, “Bazı kömürler toz haline getirilip kimyevi bir karışımla presleniyor. Bu kömürün fiyatı diğerlerinden ucuz oluyor, dayanıklılığı ise uzun. Bazı kebapçılar kullanıyor ancak kesinlikle kimyasal içerikli bu kömürün kullanılmasına karşıyız. Portakal, meşe veya akasya ağacından elde edilmiş odun kömürleri kullanılabilir. Akasya ağacı kömürünün kebaba rayiha verdiğini bilirim” diye konuştu.  Kömürün tamamen yanmadan üzerinde kebap pişirilmesinin de doğru olmadığına değinen Aslan, “Kömür tam yanınca etler mangala konulmalı. Etle mangal kömürü arasındaki mesafe de en az 5 santimetre olmalı” dedi. Uzun yanma süresi (3-4 saat), az kül bırakıyor, yellemeye ihtiyaç duymadan kül olana kadar durağan şekilde yanıyor, is ve kötü koku yapmıyor, pişirme esnasında alevsiz yanıyor, istiflemesi kolay. (EGEMEN)
Adana Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, kebap yaparken ithal pres kömürden uzak durulmasını tavsiye etti.

Adana Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, ‘uzun yanma süresi’nden dolayı tercih edilen ithal pres mangal kömürünün kebabın lezzetine de olumsuz etkisi olduğunu söyledi. 

Aslan,  özellikle yaz aylarında pikniğe gidenlerin mutlaka kömür alırken meşe, portakal veya akasya ağaçlarından üretilmiş natürel odun kömürlerini tercih etmesini istedi. Aslan, kömürün etin rayihasını da değiştirici bir özelliği de olduğunu kaydetti. Aslan, “Bazı kömürler toz haline getirilip kimyevi bir karışımla presleniyor. Bu kömürün fiyatı diğerlerinden ucuz oluyor, dayanıklılığı ise uzun. Bazı kebapçılar kullanıyor ancak kesinlikle kimyasal içerikli bu kömürün kullanılmasına karşıyız. Portakal, meşe veya akasya ağacından elde edilmiş odun kömürleri kullanılabilir. Akasya ağacı kömürünün kebaba rayiha verdiğini bilirim” diye konuştu. 
Kömürün tamamen yanmadan üzerinde kebap pişirilmesinin de doğru olmadığına değinen Aslan, “Kömür tam yanınca etler mangala konulmalı. Etle mangal kömürü arasındaki mesafe de en az 5 santimetre olmalı” dedi. Uzun yanma süresi (3-4 saat), az kül bırakıyor, yellemeye ihtiyaç duymadan kül olana kadar durağan şekilde yanıyor, is ve kötü koku yapmıyor, pişirme esnasında alevsiz yanıyor, istiflemesi kolay. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.