KONAKTA KINA DEVRİ BAŞLIYOR!

15.11.2017 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1384+ kez okundu.
 

KONAKTA KINA DEVRİ BAŞLIYOR!

Yüreğir Belediyesi, gelinlerin en mutlu günü kına gecesini sokakta yapma dönemini bitirecek adımı attı. Başkan Çelikcan ilk etapta iki kına konağı yaptırıp, vatandaşı  da yazın sıcaktan, kışın çamurdan kurtaracak.             Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, gelin adaylarına güzel bir gün yaşatacak ‘kına konakları’ yaptırılıyor. Belediye, bu sayede sokaklarda yaşanan gürültü ile hoş olmayan görüntülerden de vatandaşları kurtaracak.   Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çelikcan, sokak araları ile boş alanlarda yapılan kına gecelerini ‘konağa’ taşıyacaklarını söyledi. Yüreğir'de birçok ilklere imza attıklarını anlatan Çelikcan, hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü kaydetti. Belediye hizmetlerinin yanı sıra kamu yatırımları ile her geçen gün gelişen ve değişen Yüreğir’de yeni bir eser daha ortaya çıkacak. “HAYATA DOKUNAN PROJELER” Başkan Mahmut Çelikcan, ilçenin sosyal ve kültürel belediyecilikle kendi döneminde tanıştığını anlatarak, insana dokunan bir çok projelerinin ödül aldığını bildirdi. Çelikcan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize rol modeldir. Belediye kanununda yapılan değişiklikle sosyal belediyeciliğin önünü açması bizlere kolaylık sağladı. Bu çerçevede hizmetlerimizin merkezinde insan ve insana dokunan projelerimizi hayata geçirdik'' dedi.   SOKAKTA KINA BİTECEK! En mutlu günlerini yaşayan gelin ve damatların, artık kına gecelerini sokak ortasında yapmak yerine belediyenin hizmete açacağı iki kına konağında gerçekleştireceklerini söyledi. Çelikcan, “Sokaklardaki görüntü ve gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi ortamlarda mutlu günlerini yaşamasını için ilçenin kuzeyi ile güneyine Osmanlı-Selçuklu mimarisi tarzında iki kına konağı yaptıracağız. Vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan kurtulup rahat ortamlarda kına gecelerini yapabilecek” diye konuştu.   ÖĞRENCİYİ, İŞÇİYİ GÜRÜLTÜDEN KURTARDI   Başkan Çelikcan, şunları kaydetti: “Sokaklarda yapılan kına geceleri, hastaları, vardiyalı çalışan işçileri, öğrencileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle öğrencilerin önemli bir sınava hazırlandığı gün sokaktaki gürültülü onları çok olumsuz etkileyebiliyor. Aynı şekilde akşama kadar çalışan işçi kardeşlerimiz evlerinde gürültüden dinlenemiyor.  Kına konakları ile bu vatandaşlarımızı da rahatlatacağız”

Yüreğir Belediyesi, gelinlerin en mutlu günü kına gecesini sokakta yapma dönemini bitirecek adımı attı. Başkan Çelikcan ilk etapta iki kına konağı yaptırıp, vatandaşı  da yazın sıcaktan, kışın çamurdan kurtaracak.

 

 

 

 

 

 

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, gelin adaylarına güzel bir gün yaşatacak ‘kına konakları’ yaptırılıyor. Belediye, bu sayede sokaklarda yaşanan gürültü ile hoş olmayan görüntülerden de vatandaşları kurtaracak.

 

Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çelikcan, sokak araları ile boş alanlarda yapılan kına gecelerini ‘konağa’ taşıyacaklarını söyledi. Yüreğir'de birçok ilklere imza attıklarını anlatan Çelikcan, hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü kaydetti. Belediye hizmetlerinin yanı sıra kamu yatırımları ile her geçen gün gelişen ve değişen Yüreğir’de yeni bir eser daha ortaya çıkacak.

“HAYATA DOKUNAN PROJELER”

Başkan Mahmut Çelikcan, ilçenin sosyal ve kültürel belediyecilikle kendi döneminde tanıştığını anlatarak, insana dokunan bir çok projelerinin ödül aldığını bildirdi. Çelikcan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize rol modeldir. Belediye kanununda yapılan değişiklikle sosyal belediyeciliğin önünü açması bizlere kolaylık sağladı. Bu çerçevede hizmetlerimizin merkezinde insan ve insana dokunan projelerimizi hayata geçirdik'' dedi.

 

SOKAKTA KINA BİTECEK!

En mutlu günlerini yaşayan gelin ve damatların, artık kına gecelerini sokak ortasında yapmak yerine belediyenin hizmete açacağı iki kına konağında gerçekleştireceklerini söyledi. Çelikcan, “Sokaklardaki görüntü ve gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi ortamlarda mutlu günlerini yaşamasını için ilçenin kuzeyi ile güneyine Osmanlı-Selçuklu mimarisi tarzında iki kına konağı yaptıracağız. Vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan kurtulup rahat ortamlarda kına gecelerini yapabilecek” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİYİ, İŞÇİYİ GÜRÜLTÜDEN KURTARDI

 

Başkan Çelikcan, şunları kaydetti: “Sokaklarda yapılan kına geceleri, hastaları, vardiyalı çalışan işçileri, öğrencileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle öğrencilerin önemli bir sınava hazırlandığı gün sokaktaki gürültülü onları çok olumsuz etkileyebiliyor. Aynı şekilde akşama kadar çalışan işçi kardeşlerimiz evlerinde gürültüden dinlenemiyor.  Kına konakları ile bu vatandaşlarımızı da rahatlatacağız”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.