KONCUK, “EKOSİSTEM ÇÖKÜYOR!”

SİYASET 18.12.2020 - 16:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1350+ kez okundu.
 

KONCUK, “EKOSİSTEM ÇÖKÜYOR!”

  Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Ülkemizde odun üretimi 15 yılda dört kat arttı. Döviz kurunun yükselmesi, doğalgaz fiyatındaki artışı tetiklediğinden odun talebi artmış, bu nedenle ormanlarımızda ağaç kıyımları yapılmaya başlanmıştır. Bu kıyımların “endemik bitki türlerinin de içinde yer aldığı ve alageyiklerin doğal yaşam alanı” olan ormanlarımızda ciddi tahribatlar yaratmakta olduğunu belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla ülkenin birçok noktasında “endüstriyel plantasyon” ve “gençleştirme” çalışmaları adı altında ağaç katliamı yaşanmaktadır diyerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini belirtti. BİTKİ TÜRLERİ BU KIYIMLARLA YOK OLURKEN, EKOSİSTEM ÇÖKÜYOR! “15 yıl önce yılda 14 milyon metreküp odun üretimi olan ülkemizde, bu sene 31 milyon metreküp odun üretimi yapılmasının ve bu katliamın yaşanmasının gerekçesini sorarken bunu önüne geçmek için Bakanlık yeni tedbirler almalı ve bunun önüne geçmelidir.” Koncuk, “Antalya ilimizde bulunan Düzlerçamı ormanı sınırları içerisinde, “Bern Sözleşmesi” ile koruma altına alınan “cyclamen-coum” bitki türünün de bu kıyımlarla yok olmasına ve ekosistemin çökmesine sessiz kalındığını belirtirken, ormanlar geleceğimizin göstergesi olduğundan sahip çıkılması gerekmektedir.” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ivedilikle harekete geçmesini istedi.

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Ülkemizde odun üretimi 15 yılda dört kat arttı. Döviz kurunun yükselmesi, doğalgaz fiyatındaki artışı tetiklediğinden odun talebi artmış, bu nedenle ormanlarımızda ağaç kıyımları yapılmaya başlanmıştır. Bu kıyımların “endemik bitki türlerinin de içinde yer aldığı ve alageyiklerin doğal yaşam alanı” olan ormanlarımızda ciddi tahribatlar yaratmakta olduğunu belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla ülkenin birçok noktasında “endüstriyel plantasyon” ve “gençleştirme” çalışmaları adı altında ağaç katliamı yaşanmaktadır diyerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini belirtti.

BİTKİ TÜRLERİ BU KIYIMLARLA YOK OLURKEN, EKOSİSTEM ÇÖKÜYOR!

“15 yıl önce yılda 14 milyon metreküp odun üretimi olan ülkemizde, bu sene 31 milyon metreküp odun üretimi yapılmasının ve bu katliamın yaşanmasının gerekçesini sorarken bunu önüne geçmek için Bakanlık yeni tedbirler almalı ve bunun önüne geçmelidir.”

Koncuk, “Antalya ilimizde bulunan Düzlerçamı ormanı sınırları içerisinde, “Bern Sözleşmesi” ile koruma altına alınan “cyclamen-coum” bitki türünün de bu kıyımlarla yok olmasına ve ekosistemin çökmesine sessiz kalındığını belirtirken, ormanlar geleceğimizin göstergesi olduğundan sahip çıkılması gerekmektedir.” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ivedilikle harekete geçmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.