KORKUTAN SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL !

SAĞLIK-YAŞAM 18.04.2018 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2570+ kez okundu.
 

KORKUTAN SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL !

  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer konu ile hakkında bilgiler verdi.   Bilindiği üzere Türk toplumunda bekâret hala büyük bir tabu olarak görülmekte ve evlilik öncesi cinsel ilişkiye giren kadınlara toplumun önyargılı yaklaşımı devam etmektedir.Bu nedenle de evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan bayanlar korkuları ile başbaşa kalmaktadır.   Ayrıca kızlık zarının bozulması sadece cinsel ilişkiye girmekle bağlantılı olmayabilir.Genç kızlık döneminde geçirilmiş olan bazı rahatsızlıklar,bazı istenmeyen kazalar veya operasyon gerektiren durumlarda da bu özellik kaybolabilir.   Kızlık zarı latince’de “hymen (himen)” olarak geçmektedir.  Kızlık zarı diktirme işlemine de “himenoplasti (hymenoplasty)” ya da”hymenorraphy” operasyonu isimleri verilmektedir.   Kızlık zarı (hymen), konum olarak vajen girişi itibariyle 1 cm olarak içeridedir. Deliğin şekli, yapısı kızlık zarının tiplendirilmesinde kullanılmaktadır. Kızlık zarı yapısı, kadından kadına değişebilir. Lokal anestezi altında onarımı yapılabilir veya dikim operasyonu gerçekleştirilebilir.   Kızlık zarı vajinanın hemen giriş kısmında yer almaktadır. Dışarıdan yaklaşık olarak 1-2cm kadar içeride yerleşmiştir.Kızlık zarı bir organ değildir ve herhangi bir fonksiyonu yoktur. Bebeklik döneminden ergenlik dönemine kadar mikropların yukarı çıkmasını, yabancı cisim sokulmasını engeller.Kızlık zarı dikilmesi operasyonu bu bölgenin anatomik yapısını iyi bilen ve himenoplasti operasyonu konusunda deneyimli jinekolog hekimler tarafından yapılması gereken işlemlerdir.Her türdeki vajina ve kızlık zarı yapısına sahip kişilere kızlık zarı diktirme (himenoplasti) operasyonu yapılabilir.Kızlık zarı diktirme için daha önceden ne kadar veya ne zaman ilişki olduğunun önemi yoktur. Hatta doğum yapmış kadınlarda bile kızlık zarı tamir edilebilir. Kızlık zarı dikimi operasyonları veya tıbben kullanılan ismi ile hymenoplasti ameliyatları bütün dünya genelinde yer alan genital estetik ameliyatlar içerisinde yer almaktadır.Kalıcılık süresine göre kalıcı dikim ve geçici dikim olarak iki türlü dikim işlemi vardır.Kalıcı dikim cinsel ilişki olmadığı sürece ömür boyu sağlam kalır.Geçici dikim dikim yapıldıktan sonraki 7 gün garantisi vardır.Yani 7 gün içinde herhangi bir günde cinsel ilişki olduğu takdirde vajinal kanama olacaktır.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer konu ile hakkında bilgiler verdi.

 

Bilindiği üzere Türk toplumunda bekâret hala büyük bir tabu olarak görülmekte ve evlilik öncesi cinsel ilişkiye giren kadınlara toplumun önyargılı yaklaşımı devam etmektedir.Bu nedenle de evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan bayanlar korkuları ile başbaşa kalmaktadır.

 

Ayrıca kızlık zarının bozulması sadece cinsel ilişkiye girmekle bağlantılı olmayabilir.Genç kızlık döneminde geçirilmiş olan bazı rahatsızlıklar,bazı istenmeyen kazalar veya operasyon gerektiren durumlarda da bu özellik kaybolabilir.

 

Kızlık zarı latince’de “hymen (himen)” olarak geçmektedir.  Kızlık zarı diktirme işlemine de “himenoplasti (hymenoplasty)” ya da”hymenorraphy” operasyonu isimleri verilmektedir.

 

Kızlık zarı (hymen), konum olarak vajen girişi itibariyle 1 cm olarak içeridedir. Deliğin şekli, yapısı kızlık zarının tiplendirilmesinde kullanılmaktadır. Kızlık zarı yapısı, kadından kadına değişebilir. Lokal anestezi altında onarımı yapılabilir veya dikim operasyonu gerçekleştirilebilir.

 

Kızlık zarı vajinanın hemen giriş kısmında yer almaktadır. Dışarıdan yaklaşık olarak 1-2cm kadar içeride yerleşmiştir.Kızlık zarı bir organ değildir ve herhangi bir fonksiyonu yoktur. Bebeklik döneminden ergenlik dönemine kadar mikropların yukarı çıkmasını, yabancı cisim sokulmasını engeller.Kızlık zarı dikilmesi operasyonu bu bölgenin anatomik yapısını iyi bilen ve himenoplasti operasyonu konusunda deneyimli jinekolog hekimler tarafından yapılması gereken işlemlerdir.Her türdeki vajina ve kızlık zarı yapısına sahip kişilere kızlık zarı diktirme (himenoplasti) operasyonu yapılabilir.Kızlık zarı diktirme için daha önceden ne kadar veya ne zaman ilişki olduğunun önemi yoktur. Hatta doğum yapmış kadınlarda bile kızlık zarı tamir edilebilir.

Kızlık zarı dikimi operasyonları veya tıbben kullanılan ismi ile hymenoplasti ameliyatları bütün dünya genelinde yer alan genital estetik ameliyatlar içerisinde yer almaktadır.Kalıcılık süresine göre kalıcı dikim ve geçici dikim olarak iki türlü dikim işlemi vardır.Kalıcı dikim cinsel ilişki olmadığı sürece ömür boyu sağlam kalır.Geçici dikim dikim yapıldıktan sonraki 7 gün garantisi vardır.Yani 7 gün içinde herhangi bir günde cinsel ilişki olduğu takdirde vajinal kanama olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.