KÖRLER VE SAĞIRLAR “EL ELE TUTUŞSAK,BİRLİK OLSAK”DEDİLER

GÜNDEM 19.02.2018 - 13:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2455+ kez okundu.
 

KÖRLER VE SAĞIRLAR “EL ELE TUTUŞSAK,BİRLİK OLSAK”DEDİLER

  Ülkemizde yaşayan görme ve işitme engelli çocuklarımızın eğitim olanaklarına erişimlerinin kısıtlı olmasına rağmen eğitim aldıklarında,gerekli ilgi ve özen gösterildiğinde neleri başarabileceklerini bir kez daha göz önüne seren müzik ziyafeti konuklara duygulu olduğu kadar coşkulu ve eğlenceli bir akşam yaşattılar. Türkiye Körler Vakfı Çeşm-i Dil Türk Sanat Musikisi Korosu’nun programına konuk olan Anakent Sağırlar Derneği üyelerinin  çocukları  “ÖNÜM ARKAM-SAĞIM SOLUM ENGEL”  adlı etkinlikte görme engelli ilkokul öğrencisi Efe’nin akordion ile çaldığı İstiklal Marşımıza işaret dili ile eşlik ederken marşımız  konuklar tarafından seslendirildi. Program akışı içerisinde İşitme ve görme engelli gönüllülerin birlikte “Bütün Dünya Buna İnansa”şarkısını  işaret dili ile söylemeleri yoğun alkış ve övgü aldı. Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro salonunu hınca hınç dolduran sanatseverler sanat musikisi dinletisinde karşılaştıkları bu sürpriz karşısında hayranlıklarını gizleyemezken tekrarı için gün saymaya başladılar. Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı Erol Aydın yaptığı açıklamada; Bu fikrin gelecekte yapacakları bir projenin ilk denemesi olduğunu,birlikte neleri başarabilir ve aynı anda birden fazla mesaj içeren farkındalığı nasıl yaratabilirizin başarılı bir denemesi olduğunu söyleyerek, verdiği destek ve projeye yaptığı katkı için Anakent Sağırlar Derneği başkanı Sinan Yıldırım ve üyelerine teşekkür etti. Tercüman vasıtasıyla şarkı söyleyen işitme engellilere eşlik eden görme engelliler  ele ele,bütün dünya buna inansa- bir inansa diyorlar… Gözlerinizi kapatıp hayal edin…

 

Ülkemizde yaşayan görme ve işitme engelli çocuklarımızın eğitim olanaklarına erişimlerinin kısıtlı olmasına rağmen eğitim aldıklarında,gerekli ilgi ve özen gösterildiğinde neleri başarabileceklerini bir kez daha göz önüne seren müzik ziyafeti konuklara duygulu olduğu kadar coşkulu ve eğlenceli bir akşam yaşattılar.

Türkiye Körler Vakfı Çeşm-i Dil Türk Sanat Musikisi Korosu’nun programına konuk olan Anakent Sağırlar Derneği üyelerinin  çocukları  “ÖNÜM ARKAM-SAĞIM SOLUM ENGEL”  adlı etkinlikte görme engelli ilkokul öğrencisi Efe’nin akordion ile çaldığı İstiklal Marşımıza işaret dili ile eşlik ederken marşımız  konuklar tarafından seslendirildi.

Program akışı içerisinde İşitme ve görme engelli gönüllülerin birlikte “Bütün Dünya Buna İnansa”şarkısını  işaret dili ile söylemeleri yoğun alkış ve övgü aldı.

Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro salonunu hınca hınç dolduran sanatseverler sanat musikisi dinletisinde karşılaştıkları bu sürpriz karşısında hayranlıklarını gizleyemezken tekrarı için gün saymaya başladılar.

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı Erol Aydın yaptığı açıklamada;

Bu fikrin gelecekte yapacakları bir projenin ilk denemesi olduğunu,birlikte neleri başarabilir ve aynı anda birden fazla mesaj içeren farkındalığı nasıl yaratabilirizin başarılı bir denemesi olduğunu söyleyerek, verdiği destek ve projeye yaptığı katkı için Anakent Sağırlar Derneği başkanı Sinan Yıldırım ve üyelerine teşekkür etti.

Tercüman vasıtasıyla şarkı söyleyen işitme engellilere eşlik eden görme engelliler  ele ele,bütün dünya buna inansa- bir inansa diyorlar…

Gözlerinizi kapatıp hayal edin…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.