Koronavirüs Amozana da girdi.

GÜNDEM 10.04.2020 - 06:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1452+ kez okundu.
 

Koronavirüs Amozana da girdi.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını Brezilya'nın Amazon bölgesine de sıçradı. Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan Yanomami kabilesinde 15 yaşındaki bir çocuk Kovid-19'a yakalandı Dünya genelinde 1 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan ve 95 binden fazla kişinin ölümüne neden koronavirüs, bu kez Amazon ormanlarını tehdit ediyor. Yabancı hastalıklara karşı savunmasızlığıyla bilinen ve Amazon ormanlarında yaşayan Yanomami halkı arasında ilk kez koronavirüs vakasının tespit edildiği bildirildi. Hastanın 15 yaşında bir çocuk olduğu, Roraima eyaletinin başkenti Boa Vista'daki bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi. "YANOMAMİLER ARASINDAKİ KORONAVİRÜS VAKASINI DOĞRULADIK" Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Yanomamiler arasındaki koronavirüs vakasını doğruladık. Bu çok endişe verici. Yerliler konusunda üç misli dikkat etmeliyiz. Özellikle de dış dünyayla çok az teması olanlar konusunda" dedi. Mandetta, hükümetin salgına karşı savunmasız yerli halklar için bir saha hastanesi inşa etme planı olduğunu da aktardı. YERLİ HALK ARASINDA EN AZ 7 VAKA TESPİT EDİLDİ Brezilya'nın Globo gazetesi de ülkedeki yerli halklar arasında en az 7 koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. 300'den fazla etnik gruptan yaklaşık 800 bin yerli nüfusa sahip Brezilya'da bir hafta önce Kokama etnik grubundan 20 yaşındaki bir kadına da koronavirüs pozitif teşhisi konmuştu.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını Brezilya'nın Amazon bölgesine de sıçradı. Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan Yanomami kabilesinde 15 yaşındaki bir çocuk Kovid-19'a yakalandı

Dünya genelinde 1 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan ve 95 binden fazla kişinin ölümüne neden koronavirüs, bu kez Amazon ormanlarını tehdit ediyor. Yabancı hastalıklara karşı savunmasızlığıyla bilinen ve Amazon ormanlarında yaşayan Yanomami halkı arasında ilk kez koronavirüs vakasının tespit edildiği bildirildi. Hastanın 15 yaşında bir çocuk olduğu, Roraima eyaletinin başkenti Boa Vista'daki bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi.

"YANOMAMİLER ARASINDAKİ KORONAVİRÜS VAKASINI DOĞRULADIK"

Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Yanomamiler arasındaki koronavirüs vakasını doğruladık. Bu çok endişe verici. Yerliler konusunda üç misli dikkat etmeliyiz. Özellikle de dış dünyayla çok az teması olanlar konusunda" dedi.

Mandetta, hükümetin salgına karşı savunmasız yerli halklar için bir saha hastanesi inşa etme planı olduğunu da aktardı.

YERLİ HALK ARASINDA EN AZ 7 VAKA TESPİT EDİLDİ

Brezilya'nın Globo gazetesi de ülkedeki yerli halklar arasında en az 7 koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. 300'den fazla etnik gruptan yaklaşık 800 bin yerli nüfusa sahip Brezilya'da bir hafta önce Kokama etnik grubundan 20 yaşındaki bir kadına da koronavirüs pozitif teşhisi konmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.