Kozağaçlı’nın yeniden tutuklanmasına tepki var!

GÜNDEM 18.09.2018 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2552+ kez okundu.
 

Kozağaçlı’nın yeniden tutuklanmasına tepki var!

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube Başkanı Ali Akıncı, başkanları Selçuk Kozağaçlı ile 12 üyelerinin bir yıl tutukluluklarının ardından tahliye edildiklerini, 24 saat geçmeden ise yeniden haklarında yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmalarına tepki gösterdi.  Akıncı, Adana Adliyesi önünde dernek üyesi avukatlarla birlikte açıklama yaptı. “Gücümüz azalmaz, yiğitliğimiz artar”, “Savunmaya özgürlük” pankartları taşıyan avukatlar, “ÇHD’li avukatlar onurumuzdur”, “Savunmaya özgürlük” sloganları attı.  Akıncı, burada yaptığı konuşmada, bir yıl önce hukuksuz bir şekilde derneklerinin kapatıldığını hatırlatarak, 5 gün süren duruşma sonrası dernek başkanı, dernek yöneticilerinin de olduğu avukatların tahliye edildiğini bildirdi. Akıncı, arkadaşları hakkında yeniden tutuklama kararı çıkmasının çok da şaşırtıcı olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Selçuk Kozağaçlı’nın dediği gibi ‘Baskılarla, işkencelerle tutuklamalarla gücümüzü azaltmaya çalışıyorsunuz. Gücümüzün azaldığı doğrudur. Ancak gücümüz azaldıkça yiğitliğimiz artar. En sonuncumuz kalıncaya kadar bu böyle devam eder. Bu birbirini dengeler. En sonuncumuz kalıncaya kadar bu böyle devam eder. Asla bitmeyiz, bitmeyeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın, biz haksızlığı, adaletsizliği ve de düşmanca saldırılarınızı asla unutmayacağız. Dostlarımızla dayanışmamızı büyütecek, ezilen ve sömürülen halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube Başkanı Ali Akıncı, başkanları Selçuk Kozağaçlı ile 12 üyelerinin bir yıl tutukluluklarının ardından tahliye edildiklerini, 24 saat geçmeden ise yeniden haklarında yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmalarına tepki gösterdi. 

Akıncı, Adana Adliyesi önünde dernek üyesi avukatlarla birlikte açıklama yaptı. “Gücümüz azalmaz, yiğitliğimiz artar”, “Savunmaya özgürlük” pankartları taşıyan avukatlar, “ÇHD’li avukatlar onurumuzdur”, “Savunmaya özgürlük” sloganları attı. 
Akıncı, burada yaptığı konuşmada, bir yıl önce hukuksuz bir şekilde derneklerinin kapatıldığını hatırlatarak, 5 gün süren duruşma sonrası dernek başkanı, dernek yöneticilerinin de olduğu avukatların tahliye edildiğini bildirdi. Akıncı, arkadaşları hakkında yeniden tutuklama kararı çıkmasının çok da şaşırtıcı olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Selçuk Kozağaçlı’nın dediği gibi ‘Baskılarla, işkencelerle tutuklamalarla gücümüzü azaltmaya çalışıyorsunuz. Gücümüzün azaldığı doğrudur. Ancak gücümüz azaldıkça yiğitliğimiz artar. En sonuncumuz kalıncaya kadar bu böyle devam eder. Bu birbirini dengeler. En sonuncumuz kalıncaya kadar bu böyle devam eder. Asla bitmeyiz, bitmeyeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın, biz haksızlığı, adaletsizliği ve de düşmanca saldırılarınızı asla unutmayacağız. Dostlarımızla dayanışmamızı büyütecek, ezilen ve sömürülen halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.