Kozan Belediyesi Sokak hayvanları için mama noktaları oluşturuldu

GÜNDEM 12.01.2021 - 16:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1189+ kez okundu.
 

Kozan Belediyesi Sokak hayvanları için mama noktaları oluşturuldu

Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri, sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarında mama noktaları oluşturdu. Hayvan severler tarafından alınan geri dönüşler ile sokak hayvanlarımızın topluca bulundukları bölgeler tespit edilerek, bu alanlara mama ve su kapları yerleştirilerek sabitlendi. Barınak dışında kalan hayvanlarımızın belirli zamanlarda beslendiğini belirten barınak sorumlusu Sevilay Dağlı; “ Bu uygulama ile hayvan sever vatandaşlarımız da yerleştirdiğimiz bu kaplara kuru mamalar ile takviye yapabilecekler, şu an Atatürk, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ile Büyük Cami, Göç Yolu ve Hastane Kavşağı gibi yerlerde kendimize 5-6 tane bölge belirledik.  Uygulamayı bir ön çalışma gibi görüyoruz.  Halkımızın memnun olması durumunda bu noktaları çoğaltmak ve geliştirmek istiyoruz.”dedi. Veteriner Hekim Altuğ Gezer ise ilçemizdeki kısırlaştırmaya uygun olan tüm köpeklerin kısırlaştırıldığı aktarırken bu sayının yıllık 350 ile 400 arasında değiştiği tedavi edilen hayvan sayısının ise çok daha fazla olduğunu belirtti. Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Dağlı da barınağın çalışmalarını yakından takip ederek, sık sık ziyarette bulunduğunu belirterek;  “Barınak için Kozan Belediyesi olarak elimizdeki imkânları zorluyoruz, yeni yapılan mama noktalarının kış mevsimi ile birlikte hayvanlarımızın temiz beslenmeleri için gerekli olduğunu düşündük, umarım hayvan severler de bu noktalara ilgi gösterir. Köpeklerimizin sadece beslenmesi yok, bu hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, sağlığı, yarası beresi birçok bakımı var bu işlerle  hem maddi hem de emek anlamında yetişebildiğimiz kadar ilgileniyoruz.” Dedi.

Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri, sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarında mama noktaları oluşturdu.

Hayvan severler tarafından alınan geri dönüşler ile sokak hayvanlarımızın topluca bulundukları bölgeler tespit edilerek, bu alanlara mama ve su kapları yerleştirilerek sabitlendi.

Barınak dışında kalan hayvanlarımızın belirli zamanlarda beslendiğini belirten barınak sorumlusu Sevilay Dağlı; “ Bu uygulama ile hayvan sever vatandaşlarımız da yerleştirdiğimiz bu kaplara kuru mamalar ile takviye yapabilecekler, şu an Atatürk, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ile Büyük Cami, Göç Yolu ve Hastane Kavşağı gibi yerlerde kendimize 5-6 tane bölge belirledik.  Uygulamayı bir ön çalışma gibi görüyoruz.  Halkımızın memnun olması durumunda bu noktaları çoğaltmak ve geliştirmek istiyoruz.”dedi.

Veteriner Hekim Altuğ Gezer ise ilçemizdeki kısırlaştırmaya uygun olan tüm köpeklerin kısırlaştırıldığı aktarırken bu sayının yıllık 350 ile 400 arasında değiştiği tedavi edilen hayvan sayısının ise çok daha fazla olduğunu belirtti.

Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Dağlı da barınağın çalışmalarını yakından takip ederek, sık sık ziyarette bulunduğunu belirterek;  “Barınak için Kozan Belediyesi olarak elimizdeki imkânları zorluyoruz, yeni yapılan mama noktalarının kış mevsimi ile birlikte hayvanlarımızın temiz beslenmeleri için gerekli olduğunu düşündük, umarım hayvan severler de bu noktalara ilgi gösterir. Köpeklerimizin sadece beslenmesi yok, bu hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, sağlığı, yarası beresi birçok bakımı var bu işlerle  hem maddi hem de emek anlamında yetişebildiğimiz kadar ilgileniyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.