KOZMİK ODADAKİ BİLGİLER ABD’YE GÖTÜRÜLDÜ MÜ?

SİYASET 18.12.2017 - 11:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1041+ kez okundu.
 

KOZMİK ODADAKİ BİLGİLER ABD’YE GÖTÜRÜLDÜ MÜ?

    Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle girilen kozmik odalardaki devletin sırlarının FETÖ’cüler tarafından ABD’ye götürülüp götürülmediğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soran CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Hükümetinizde bu konuyla ilgili pişmanlık var mıdır?” dedi.   ANKARA / Başbakan Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlayan ve devletin en gizli sırlarının bulunduğu kozmik odalara girilmesiyle devam eden olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili ve TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, “Devletin bu sırları ABD’ye götürüldü mü?” dedi. ERDOĞAN İZİN VERMİŞTİ 19 Aralık 2009 tarihinde dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlayan, sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’nın 22 kozmik odasına girilip devletin en gizli ve önemli bilgilerinin kopyalanmasıyla devam eden, en sonunda kumpas ve yalan olduğu ortaya çıkan sürece ilişkin önerge veren Özdiş, “Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen izinle devletin tüm sırları ortaya saçılmıştır. Üzerinden yıllar geçen bu olayla ilgili hala karanlık noktalar vardır ve hükümet bunu halka açıklamak zorundadır. Bu olay diğerlerinde olduğu gibi kandırıldık denilerek geçiştirilecek kadar basit değildir” ifadelerini kullandı. SOYLU’YA KOZMİK ODA SORULARI İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergesinde “Kozmik odaya girişle ilgili hükümetin pişmanlığının olup olmadığını da” vurgulayan CHP’li Özdiş şu soruları yöneltti: 1-Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kozmik odalara giriş izni verilmişti. Bu olayla ilgili hükümetinizde herhangi bir pişmanlık bulunmakta mıdır? Herhangi biri hakkında soruşturma açılmış mıdır? 2-Bu olay sizce ‘kandırıldık’ denilerek geçiştirilebilecek kadar basit bir olay mıdır? 3-Kozmik odalardan alınan bilgilerin FETÖ’cüler tarafından çoğaltılarak ABD’ye götürüldüğü iddia edilmektedir. Bu iddiaların gerçeklik payı nedir? 4-Kozmik odalardaki bilgilerin ABD’ye götürüldüğü kabul edilirse bu bilgiler artık gizli değildir ve halkımızın da bilmesi gerekir. Bu anlamda kozmik odalarda Maraş Katliamı, Sivas Katliamı gibi ve Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun gibi aydınlarımızın suikastlarına ilişkin herhangi bir bilgi veya detay bulunmakta mıydı?

 

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle girilen kozmik odalardaki devletin sırlarının FETÖ’cüler tarafından ABD’ye götürülüp götürülmediğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soran CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Hükümetinizde bu konuyla ilgili pişmanlık var mıdır?” dedi.

 

ANKARA / Başbakan Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlayan ve devletin en gizli sırlarının bulunduğu kozmik odalara girilmesiyle devam eden olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili ve TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, “Devletin bu sırları ABD’ye götürüldü mü?” dedi.

ERDOĞAN İZİN VERMİŞTİ

19 Aralık 2009 tarihinde dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlayan, sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’nın 22 kozmik odasına girilip devletin en gizli ve önemli bilgilerinin kopyalanmasıyla devam eden, en sonunda kumpas ve yalan olduğu ortaya çıkan sürece ilişkin önerge veren Özdiş, “Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen izinle devletin tüm sırları ortaya saçılmıştır. Üzerinden yıllar geçen bu olayla ilgili hala karanlık noktalar vardır ve hükümet bunu halka açıklamak zorundadır. Bu olay diğerlerinde olduğu gibi kandırıldık denilerek geçiştirilecek kadar basit değildir” ifadelerini kullandı.

SOYLU’YA KOZMİK ODA SORULARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergesinde “Kozmik odaya girişle ilgili hükümetin pişmanlığının olup olmadığını da” vurgulayan CHP’li Özdiş şu soruları yöneltti:

1-Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kozmik odalara giriş izni verilmişti. Bu olayla ilgili hükümetinizde herhangi bir pişmanlık bulunmakta mıdır? Herhangi biri hakkında soruşturma açılmış mıdır?

2-Bu olay sizce ‘kandırıldık’ denilerek geçiştirilebilecek kadar basit bir olay mıdır?

3-Kozmik odalardan alınan bilgilerin FETÖ’cüler tarafından çoğaltılarak ABD’ye götürüldüğü iddia edilmektedir. Bu iddiaların gerçeklik payı nedir?

4-Kozmik odalardaki bilgilerin ABD’ye götürüldüğü kabul edilirse bu bilgiler artık gizli değildir ve halkımızın da bilmesi gerekir. Bu anlamda kozmik odalarda Maraş Katliamı, Sivas Katliamı gibi ve Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun gibi aydınlarımızın suikastlarına ilişkin herhangi bir bilgi veya detay bulunmakta mıydı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.