Kriz E-Ticareti teğet geçecek

GÜNDEM 24.10.2018 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1191+ kez okundu.
 

Kriz E-Ticareti teğet geçecek

  Son 10 yıldır rekor üstüne rekor kıran E-Ticaret sektörü, dövizdeki aşırı dalgalanmanın ekonomiyi olumsuz etkilediği son 3 ayı hasarsız atlatmış görünüyor. 500’e yakın yerli ve yabancı sanal mağazayı tek çatı altında toplayan Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Ağustos’ta ABD Doları’nın 7, Euro’nun da 8 liraya kadar yükselmesiyle başlayan ve Ekim’in ikinci yarısında bir nebze durulan dövizdeki aşırı dalgalanmanın online piyasalara etkisinin yok denecek kadar az olduğunu bildirdi.   -En Büyük Mağaza: Online Mağaza   E-Ticaretin son 5 yıllık büyüme ortalamasının yüzde 32 olduğunu, 2018’in ilk 7 ayında da yüzde 35 büyüdüğünü anımsatan Kayral, “Avantajix üzerinden 500 firmanın online mağazalarından satın almaları incelediğimizde Ağustos-Ekim döneminde de büyümenin yüzde 25-35 civarında sürdüğünü gördük. Evet, AVM’lerdeki ve caddelerdeki dükkanlar boş kalıyor olabilir ama sanal mağazalar eskisi gibi doldu taştı. Artık birçok firmanın en büyük mağazası online mağazalar oldu” diye konuştu.

 

Son 10 yıldır rekor üstüne rekor kıran E-Ticaret sektörü, dövizdeki aşırı dalgalanmanın ekonomiyi olumsuz etkilediği son 3 ayı hasarsız atlatmış görünüyor.

500’e yakın yerli ve yabancı sanal mağazayı tek çatı altında toplayan Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Ağustos’ta ABD Doları’nın 7, Euro’nun da 8 liraya kadar yükselmesiyle başlayan ve Ekim’in ikinci yarısında bir nebze durulan dövizdeki aşırı dalgalanmanın online piyasalara etkisinin yok denecek kadar az olduğunu bildirdi.

 

-En Büyük Mağaza: Online Mağaza

 

E-Ticaretin son 5 yıllık büyüme ortalamasının yüzde 32 olduğunu, 2018’in ilk 7 ayında da yüzde 35 büyüdüğünü anımsatan Kayral, “Avantajix üzerinden 500 firmanın online mağazalarından satın almaları incelediğimizde Ağustos-Ekim döneminde de büyümenin yüzde 25-35 civarında sürdüğünü gördük. Evet, AVM’lerdeki ve caddelerdeki dükkanlar boş kalıyor olabilir ama sanal mağazalar eskisi gibi doldu taştı. Artık birçok firmanın en büyük mağazası online mağazalar oldu” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.