Kronik yorgunluğa kabak iyi geliyor

GÜNDEM 02.11.2018 - 14:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1235+ kez okundu.
 

Kronik yorgunluğa kabak iyi geliyor

  Kronik yorgunluk çekenlerin magnezyum içeren yiyeceklerle rahatlamalarının mümkün olduğu bildirildi.  Uzmanlar, özellikle kabağın mağnezyum açısından zengin olduğunu belirterek tüketilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, magnezyumun 300’den fazla enzime etki ettiğine dikkat çekerek hücrelerden kas ve sinirlere kadar birçok faydası olduğuna dikkat çekerek kan basıncının düzenlenmesine ve metabolizmadaki protein ve kalsiyum oranını dengelemeye de yardımcı olabildiğini vurguladı. Magnezyum eksikliğinden kaynaklı insan vücudunda değişik işaretler olabileceğini anlatan uzmanlar,  bunları şöyle sıraladı:  Kas tutulması; Eğer bacağınızda yer alan kasların olduğu bölgede tutulmalar yaşıyorsanız, vücudunuz magnezyum eksikliğinden dolayı sizi uyarıyor demektir. Astım; Araştırmalara göre,  magnezyum oranı arttığında daha rahat nefes alınabiliyor. Uyuşukluk; Vücudunuzda sık sık uyuşma hissediyorsanız magnezyum içeren besinler tüketmeniz önerilir. Migren; Magnezyum eksikliği sebebiyle kaslarınızda  gerilmeler görülebilir. Kabızlık;  Magnezyum eksikliği kabızlığa neden olur. Kalp ritim bozukluğu;  Magnezyum, damarları koruduğundan eksikliği halinde bu tür rahatsızlıklar görülmesi olasıdır. Depresyon;  Magnezyumun, beyninizin işlevselliği ve ruh halinizi direk olarak etkilediği biliniyor.  Uyku sorunu;  Uyumakta güçlük çekiyor ve uyuyunca da en küçük seste uyanıyor musunuz? Bunun nedeni de magnezyum eksikliği olabilir. Daha iyi bir uyku için daha fazla magnezyum içeren yiyecek tüketmeniz gerekiyor. Tatlıya düşkünlük;  Vücudunuzda yeterince magnezyum yoksa ve vücudunuz sizi uyarmaya çalışıyorsa, bunu şekerinizin düşmüş olabileceği yanılgısıyla karıştırmanız mümkün. ‘Tatlı krizim tuttu’ dediğiniz anlarda ceviz, fındık veya meyve yemeyi deneyin. Yüksek tansiyon; Magnezyum, doğal bir kalsiyum kanal blokeri gibi davranarak tansiyonunuzu dengelemeye yardımcı olur. Eklem ağrısı; Bazıları, diğerlerinden daha fazla ve anormal bir şekilde eklem ağrısı çeker. Magnezyum alımını artıran ve eskiden eklem ağrısı sorunu yaşayanlar, magnezyum alımından sonra eklem ağrılarının geçtiklerini belirtiyorlar. Fazladan magnezyum alımının yok denecek kadar az yan etkisi olduğundan ve zararsız olmasından dolayı, ekstra magnezyum tüketimi denemeye değer. Kronik yorgunluk; Brezilya’da yapılan bir araştırmada, fazladan magnezyum tüketiminin koşucuların performansını arttırdığı ve yaşlılardaki yorgunluk hissini azalttığı ortaya çıkmıştı. Uzmanlar, kadınların günde en fazla 280 mg, erkeklerin ise 350 mg magnezyum alabileceğini bildirdi. İŞTE MAĞNEZYUM AÇISINDAN ZENGİN BESİNLER Bitter çikolataların her 100 gramında 100 miligram magnezyum bulunur. Koyu yapraklı sebzeler: Pazı, marul, ıspanak. Meyve: Muz, kayısı, avokado, şeftali ve erik. Kuruyemiş: Badem, kaju, ceviz Baklagiller: Fasulye ve mercimek, Esmer pirinç, darı, yulaf, patates, kabak

 

Kronik yorgunluk çekenlerin magnezyum içeren yiyeceklerle rahatlamalarının mümkün olduğu bildirildi.  Uzmanlar, özellikle kabağın mağnezyum açısından zengin olduğunu belirterek tüketilmesini tavsiye ediyor.

Uzmanlar, magnezyumun 300’den fazla enzime etki ettiğine dikkat çekerek hücrelerden kas ve sinirlere kadar birçok faydası olduğuna dikkat çekerek kan basıncının düzenlenmesine ve metabolizmadaki protein ve kalsiyum oranını dengelemeye de yardımcı olabildiğini vurguladı.

Magnezyum eksikliğinden kaynaklı insan vücudunda değişik işaretler olabileceğini anlatan uzmanlar,  bunları şöyle sıraladı:  Kas tutulması; Eğer bacağınızda yer alan kasların olduğu bölgede tutulmalar yaşıyorsanız, vücudunuz magnezyum eksikliğinden dolayı sizi uyarıyor demektir. Astım; Araştırmalara göre,  magnezyum oranı arttığında daha rahat nefes alınabiliyor. Uyuşukluk; Vücudunuzda sık sık uyuşma hissediyorsanız magnezyum içeren besinler tüketmeniz önerilir. Migren; Magnezyum eksikliği sebebiyle kaslarınızda  gerilmeler görülebilir. Kabızlık;  Magnezyum eksikliği kabızlığa neden olur. Kalp ritim bozukluğu;  Magnezyum, damarları koruduğundan eksikliği halinde bu tür rahatsızlıklar görülmesi olasıdır. Depresyon;  Magnezyumun, beyninizin işlevselliği ve ruh halinizi direk olarak etkilediği biliniyor.  Uyku sorunu;  Uyumakta güçlük çekiyor ve uyuyunca da en küçük seste uyanıyor musunuz? Bunun nedeni de magnezyum eksikliği olabilir. Daha iyi bir uyku için daha fazla magnezyum içeren yiyecek tüketmeniz gerekiyor. Tatlıya düşkünlük;  Vücudunuzda yeterince magnezyum yoksa ve vücudunuz sizi uyarmaya çalışıyorsa, bunu şekerinizin düşmüş olabileceği yanılgısıyla karıştırmanız mümkün. ‘Tatlı krizim tuttu’ dediğiniz anlarda ceviz, fındık veya meyve yemeyi deneyin. Yüksek tansiyon; Magnezyum, doğal bir kalsiyum kanal blokeri gibi davranarak tansiyonunuzu dengelemeye yardımcı olur. Eklem ağrısı; Bazıları, diğerlerinden daha fazla ve anormal bir şekilde eklem ağrısı çeker. Magnezyum alımını artıran ve eskiden eklem ağrısı sorunu yaşayanlar, magnezyum alımından sonra eklem ağrılarının geçtiklerini belirtiyorlar. Fazladan magnezyum alımının yok denecek kadar az yan etkisi olduğundan ve zararsız olmasından dolayı, ekstra magnezyum tüketimi denemeye değer. Kronik yorgunluk; Brezilya’da yapılan bir araştırmada, fazladan magnezyum tüketiminin koşucuların performansını arttırdığı ve yaşlılardaki yorgunluk hissini azalttığı ortaya çıkmıştı. Uzmanlar, kadınların günde en fazla 280 mg, erkeklerin ise 350 mg magnezyum alabileceğini bildirdi.

İŞTE MAĞNEZYUM AÇISINDAN ZENGİN BESİNLER

Bitter çikolataların her 100 gramında 100 miligram magnezyum bulunur.

Koyu yapraklı sebzeler: Pazı, marul, ıspanak.

Meyve: Muz, kayısı, avokado, şeftali ve erik.

Kuruyemiş: Badem, kaju, ceviz

Baklagiller: Fasulye ve mercimek,

Esmer pirinç, darı, yulaf, patates, kabak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.