KÜÇÜK RESSAMLAR SERGİ AÇTI!

31.03.2019 - 21:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2076+ kez okundu.
 

KÜÇÜK RESSAMLAR SERGİ AÇTI!

  Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin torunu, gazetemiz Sahibi Sıla Başak’ın oğlu küçük ressam Ayaz Başak ilk tablosunu yaptı.   Adana’da Büyükşehir Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde yaşları 3 ile 6 yaş arasındaki 110 çocuğun yaptığı birbirinden ilginç resimler, ‘Ressam kalplerden savaşan kalplere” adı ile 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilendi. Gündüz Çocuk Bakımevleri Şube Müdürü Gökçen Akkaş, çalışan annelerin yükünü azaltmanın yanı sıra çocukların gelişimlerinin daha üst seviyede olması için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Kreşte branş öğretmenleriyle birlikte müzik ve resim öğretmenlerinin de görev yapmasının çocukların bu yöndeki becerilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Akkaş, “Reşatbey’deki bakımevimizin alt katında resim atölyesi oluşturduk. Bu sayede çocukların el becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz. 110 çocuk Türkiye’de ilk yapılan bir resim sergisi için high school eğitimi aldı. Resim atölyesinde, iki ay boyunca kendilerine özgü resimler yaptılar” dedi. Çocukların bu sayede kendilerini özgün bir şekilde anlatmalarına fırsat verildiğine dikkat çeken Akkaş, “Hiçbir müdahale olmadan tuvaller üzerine kendi seçtikleri materyal ve objelerle bu resimleri tamamladılar. Resim çalışması çocukların el ve kas becerisini geliştiriyor. Seçtikleri renkleri ve materyalleri kullandıklarından bu sayede çocukların iç dünyasına da inebiliyorsunuz” diye konuştu. Akkaş şöyle devam etti: “Sergide görüyoruz ki, kendileri küçük ama yaptıkları iş gerçekten büyük.  Neden ‘Savaşan kalpler’ dedik. Çünkü 3 yaş grubumuz da bunu yaptı. Savaşmaktan kastımız mecazi anlamda çok güzel büyük işler yaptılar o sebeple. Kendileri küçük yaptıkları işler çok büyük.” Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eğitime ve eğitimcilere her zaman önem verdiğini anlatan Akkaş, “Ağaç yaşken eğilir sözüne çok inanırım. Atatürk’ü ve bayrağı bilen çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor” dedi. Bu arada gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli, kızı gazetemiz Sahibi Sıla Başak’ın oğlu, torunu Ayaz Başak’ın da resminin bulunduğu sergiyi gezdi. Küçük Ayaz’ın yaptığı tabloyu dedesi, annesinin yanı sıra öğretmenleri ve babaannesi de beğendi.

 

Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin torunu, gazetemiz Sahibi Sıla Başak’ın oğlu küçük ressam Ayaz Başak ilk tablosunu yaptı.

 

Adana’da Büyükşehir Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde yaşları 3 ile 6 yaş arasındaki 110 çocuğun yaptığı birbirinden ilginç resimler, ‘Ressam kalplerden savaşan kalplere” adı ile 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Gündüz Çocuk Bakımevleri Şube Müdürü Gökçen Akkaş, çalışan annelerin yükünü azaltmanın yanı sıra çocukların gelişimlerinin daha üst seviyede olması için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Kreşte branş öğretmenleriyle birlikte müzik ve resim öğretmenlerinin de görev yapmasının çocukların bu yöndeki becerilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Akkaş, “Reşatbey’deki bakımevimizin alt katında resim atölyesi oluşturduk. Bu sayede çocukların el becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz. 110 çocuk Türkiye’de ilk yapılan bir resim sergisi için high school eğitimi aldı. Resim atölyesinde, iki ay boyunca kendilerine özgü resimler yaptılar” dedi.

Çocukların bu sayede kendilerini özgün bir şekilde anlatmalarına fırsat verildiğine dikkat çeken Akkaş, “Hiçbir müdahale olmadan tuvaller üzerine kendi seçtikleri materyal ve objelerle bu resimleri tamamladılar. Resim çalışması çocukların el ve kas becerisini geliştiriyor. Seçtikleri renkleri ve materyalleri kullandıklarından bu sayede çocukların iç dünyasına da inebiliyorsunuz” diye konuştu.

Akkaş şöyle devam etti: “Sergide görüyoruz ki, kendileri küçük ama yaptıkları iş gerçekten büyük.  Neden ‘Savaşan kalpler’ dedik. Çünkü 3 yaş grubumuz da bunu yaptı. Savaşmaktan kastımız mecazi anlamda çok güzel büyük işler yaptılar o sebeple. Kendileri küçük yaptıkları işler çok büyük.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eğitime ve eğitimcilere her zaman önem verdiğini anlatan Akkaş, “Ağaç yaşken eğilir sözüne çok inanırım. Atatürk’ü ve bayrağı bilen çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Bu arada gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli, kızı gazetemiz Sahibi Sıla Başak’ın oğlu, torunu Ayaz Başak’ın da resminin bulunduğu sergiyi gezdi. Küçük Ayaz’ın yaptığı tabloyu dedesi, annesinin yanı sıra öğretmenleri ve babaannesi de beğendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.