KÜÇÜK: YETER ARTIK; BU SON OLSUN

GÜNDEM 03.05.2017 - 13:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2225+ kez okundu.
 

KÜÇÜK: YETER ARTIK; BU SON OLSUN

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi ve Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av. Çiğdem Anteplioğlu Çin ile birlikte 1 Mayıs günü yaşanan iş kazasında  asansörde sıkışarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki çocuk işçi Ömer Faruk Sever’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Merkez Seyhan ilçesi Onur mahallesinde oturan Ömer Faruk Sever’in babası 40 yaşındaki 5 çocuk sahibi Mustafa Sever kendisine başsağlığı ziyaretinde bulunan Adana Baro Başkanımız Av. Küçük ve yönetimine teşekkür etti. Çocuğunun 16 yaşında olduğunu aile bütçesine katkı için mobilya atölyesinde çalışmaya başladığını ifade etti. Oğlunun çalışmak istediğini okula gitmek istemediğini söyleyen acılı baba Mustafa Sever,  “Ben de bir meslek sahibi olsun istedim.  Olay günü oğlum çalıştığı atölyedeki mobilyaları taşımak için yük asansörüne gelmiş, asansörün kapısını aralayıp mobilyaları yüklemeye başlamış, bu sırada asansör hareket edince, kabin ile duvar arasında kalmış” dedi. Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Biz, daha önce Aladağ’da yaşanan yangın faciasında ne htiysek bugün aynı üzüntüyü yüreğimizde duyuyoruz. 21. Yüzyılda insanlarımızın bu tür kazalarla hele hele bir de çocuk olunca hayatını kaybetmesini anlayamıyoruz ve istemiyoruz. İnsani gelişmişlik sıralamalarında, eğitim verilerinde, demokrasi liginde hep en alt sıralarda olan Türkiye, maalesef iş kazalarında da Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü durumundadır. Bu sonuç siyasal iktidarın çalışma yaşamına ve işçiye bakışının en net göstergesidir. Ülkemizde iş güvenliğinin ve denetim mekanizmalarının devlet eliyle yapılamadığının en bariz göstergesi bu elim olaydır” dedi. Devletin iş güvenliği, çalışma hayatı, koşulları, işçi sağlığı gibi yaşamsal önem arz eden alanda daha etkin denetim mekanizması kurup işletmesi en temel görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Av. Küçük, “Dün yaşanan vahim olay iş kazasından öte göstere göstere gelen iş kazasıdır. Ülkemizde çocuklar eğitim ve öğretim alanları olan okullarda olmalı, aileye maddi destek veya ucuz emek gücü olarak kullanılmamalıdır.   Umarım bu tür kazalar son olur. Bir daha yaşanmaz. Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonumuz olarak sizlerin, bu elim kazanın meydana gelmesinde kusur ve sorumluluğu bulunanların tespit edilerek hak ettiği cezaları almalarını sağlamak noktasında  her zaman yanındayız. Bu olayın da takipçisi olacağız” diye konuştu.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi ve Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av. Çiğdem Anteplioğlu Çin ile birlikte 1 Mayıs günü yaşanan iş kazasında  asansörde sıkışarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki çocuk işçi Ömer Faruk Sever’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Merkez Seyhan ilçesi Onur mahallesinde oturan Ömer Faruk Sever’in babası 40 yaşındaki 5 çocuk sahibi Mustafa Sever kendisine başsağlığı ziyaretinde bulunan Adana Baro Başkanımız Av. Küçük ve yönetimine teşekkür etti. Çocuğunun 16 yaşında olduğunu aile bütçesine katkı için mobilya atölyesinde çalışmaya başladığını ifade etti. Oğlunun çalışmak istediğini okula gitmek istemediğini söyleyen acılı baba Mustafa Sever,  “Ben de bir meslek sahibi olsun istedim.  Olay günü oğlum çalıştığı atölyedeki mobilyaları taşımak için yük asansörüne gelmiş, asansörün kapısını aralayıp mobilyaları yüklemeye başlamış, bu sırada asansör hareket edince, kabin ile duvar arasında kalmış” dedi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Biz, daha önce Aladağ’da yaşanan yangın faciasında ne htiysek bugün aynı üzüntüyü yüreğimizde duyuyoruz. 21. Yüzyılda insanlarımızın bu tür kazalarla hele hele bir de çocuk olunca hayatını kaybetmesini anlayamıyoruz ve istemiyoruz. İnsani gelişmişlik sıralamalarında, eğitim verilerinde, demokrasi liginde hep en alt sıralarda olan Türkiye, maalesef iş kazalarında da Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü durumundadır. Bu sonuç siyasal iktidarın çalışma yaşamına ve işçiye bakışının en net göstergesidir. Ülkemizde iş güvenliğinin ve denetim mekanizmalarının devlet eliyle yapılamadığının en bariz göstergesi bu elim olaydır” dedi.

Devletin iş güvenliği, çalışma hayatı, koşulları, işçi sağlığı gibi yaşamsal önem arz eden alanda daha etkin denetim mekanizması kurup işletmesi en temel görevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Av. Küçük, “Dün yaşanan vahim olay iş kazasından öte göstere göstere gelen iş kazasıdır. Ülkemizde çocuklar eğitim ve öğretim alanları olan okullarda olmalı, aileye maddi destek veya ucuz emek gücü olarak kullanılmamalıdır.   Umarım bu tür kazalar son olur. Bir daha yaşanmaz. Adana Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonumuz olarak sizlerin, bu elim kazanın meydana gelmesinde kusur ve sorumluluğu bulunanların tespit edilerek hak ettiği cezaları almalarını sağlamak noktasında  her zaman yanındayız. Bu olayın da takipçisi olacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.